علیخان نصراصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تبعات گرمایش زمین طی سالهای اخیر، اظهار کرد: به طور کلی فرآیند افزایش دمای کره زمین از قرن ۱۹ میلادی تا به امروز ادامه داشته است.
وی افزود: این فرآیند دقیقاً از زمان اوج توسعه و پیشرفت صنایع شکل گرفت و باعث شد که بسیاری از منابع یخچالی کره زمین به حالت مایع تغییر شکل دهد.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: در حال حاضر یخچالهای قطبی شمال و جنوب کره زمین در حال ذوب شدن است و این مسئله موجب افزایش سطح آب موجود در اقیانوسها میشود.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش دمای کره زمین به مرور شاهد ذوب یخچالهای طبیعی، افزایش سطح آب اقیانوسها و در نتیجه غرق شدن زمینهای حاصلخیز موجود در حاشیه اقیانوسها خواهیم بود.
وی با اشاره به پیشروی دریاها در طول تاریخ گفت: در طول تاریخ همواره شاهد پیشروی اقیانوسها و غرق شدن مناطقی از سطح زمین بودهایم، اما میزان پیشروی دریاها در شرایط کنونی غیرعادی است.
نصراصفهانی افزود: علاوه بر غرق شدن زمینهای کشاورزی، گرمایش زمین آسیبهای دیگری نیز به دنبال دارد که از جمله آنها میتوان به آتشسوزی جنگلها، خشکسالی و تغییرات اقلیمی اشاره کرد.
وی در همین رابطه ادامه داد: با ایجاد اختلال در سیستم انتقال گرمای کره زمین تغییرات اقلیمی نادرستی نیز شکل گرفته است که تأثیرات نامطلوبی به دنبال دارد و وجود چنین مسائلی باعث شکلگیری پیمان کیوتو در بین کشورهای توسعهیافته جهان شد.
نظر شما