احد وظیفه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه تغییرات اقلیمی تأثیرات زیادی همچون افزایش دما و کاهش بارندگی در پی داشته است، اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، آب و هوای کره زمین را دچار تغییرات شگرف کرده است.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی تأثیرات زیادی همچون افزایش دما و کاهش بارندگی در پی داشته و میزان بارندگیهای سالانه بهطور متوسط نسبت به دوره قبل کاهش یافته است، افزود: به عنوان مثال، بارندگیهای اخیر در تابستان امری بیسابقه بود و چنین بارشهایی ممکن است هر ۵۰ تا ۱۰۰ سال در برخی از نقاط با چنین شدتی رخ دهد، اما بخشی از این موضوع به دلیل تغییرپذیری در طبیعت است.
ایران تحتتأثیر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی تصریح کرد: ایران از جمله مناطقی است که تحتتأثیر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی قرار گرفته و دما نسبت به سالهای گذشته افزایش و متوسط بارش در کشور نیز کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم از محیطزیست جدا نیست و اگر بارندگی کم و هوا گرمتر شود، تحتتأثیر سناریوهای مختلف تغییر اقلیم رخ داده است، گفت: مطابق پیشبینیها با تغییرات اقلیم مناطق خشک، خشکتر میشود.
نابودی پوشش گیاهی و آب شدن یخهای شمال با افزایش دما
وظیفه اظهار کرد: طی روند کاهش بارندگیها و افزایش دما در جهان با دسترسی آب کمتر در آن سرزمینها، پوشش گیاهی و سبزینگی از بین میرود.
وی ادامه داد: با افزایش گردوخاک و رشد پدیدههایی همانند آتشسوزی و سیلهای فراوان به صورت سیلآسا و ناگهانی محیطزیست دچار آسیب و تخریب خواهد شد.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی بهصورت کلان در مناطق مختلف دنیا تأثیرگذار بوده است، تصریح کرد: مهمترین عامل تغییرات اقلیمی افزایش دما در سطح زمین است.
وی افزود: این تغییرات اثرات مختلفی همچون آب شدن یخهای قطب شمال و تغییر در اکوسیستم کل منطقه داشته است؛ این افزایش دما در قطب شمال بیش از سایر نقاط دنیا بوده است.
نظر شما