به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اغلب افراد شاغل به دلایل مختلف نظیر دور ماندن ساعت بسیاری در طول روز از اعضای خانواده، نداشتن وقت کافی برای تغذیه مناسب، نگذراندن اوقات فراغت با همسرها سطح بالایی از اضطراب را در زندگی روزمره خود تجربه میکنند. همین اضطرابها میتواند به سهم خود عملکرد این افراد را تضعیف کند و حتی آنها را به مصرف داروهای آرم بخش نیز سوق دهد. بدترین شرایط زمانی اتفاق میافتد که اعضا خانواده انتظاراتی فراتر از توان فرد شاغل از او دارند و بر مسئولیتهای او میافزایند که همین امر نیز خود نقش مهمی در افزایش اضطراب او ایفا میکند.
افراد مضطرب، خواه شاغل باشند یا بیکار، اغلب در کمک خواستن از دیگران دچار مشکل میشوند و خود به تنهایی بخش بزرگی از مسئولیتهای زندگی را به عهده میگیرند و در نتیجه، سطح نگرانی نه تنها در آنها کاهش نمییابد بلکه زمینه را برای استرسهای بیشتر نیز فراهم میآورد. شاید مهمترین علت اینکه افراد مضطرب از دیگران کمک نمیخواهند این باشد که مبادا از سوی اطرافیان به عنوان افراد ضعیف تلقی شوند یا اینکه قصد سوءاستفاده از سایرین را داشته باشند.
زمینه اضطراب افراد هر چه که باشد، حمایت اجتماعی از سوی دیگران میتواند در بهبود وضعیت آنان بسیار اثربخش باشد و به این افراد در عملکرد هر چه بهتر کمک کند. حمایت اجتماعی میتواند توسط افراد مختلف و در مکانهای متفاوت صورت پذیرد؛ به عنوان مثال، اعضای خانواده میتوانند در منزل، همکاران و کارفرماها در محل کار، دوستان در مراکز سرگرمی و حتی مردم عادی در مکانهای عمومی و به سه شکل ابزاری، اطلاعاتی و عاطفی افراد مضطرب را تحت حمایت خود قرار دهند و از نگرانیهای آنها تا حد زیادی بکاهند.
حمایت ابزاری
حمایت ابزاری یکی از بهترین و اثربخشترین پشتیبانیهایی بهشمار میرود که فرد مضطرب میتواند از جامعه دریافت کند. در این روش، مسئولیتهای ویژهای به افراد دارای مهارت در آن زمینه واگذار میشود که همین امر میتواند در به حداقل رساندن سطح نگرانی اعضای خانواده اثر بخش باشد. به عنوان مثال، انجام خریدهای منزل به صورت اینترنتی یا استخدام افرادی برای نظافت کامل منزل در روزهای خاصی از ماه یا سال میتواند از مسئولیت سایر اعضای خانواده بکاهد و در به حداقل رساندن نگرانی آنها نیز سهیم باشد. بسیاری از اعضای خانواده احساس میکنند که انجام بخش اعظم امور زندگی به عهده آنها است که در این صورت ممکن است یک نگرانی همیشگی با آنها همراه باشد. این وضعیت زمانی وخیمتر میشود که افراد شاغل باشند و در محل کار نیز مسئولیتهای زیادی را به عهده گیرند.
حمایت اطلاعاتی
حمایت اطلاعاتی به معنای تلاش برای دریافت راهنمایی، پیشنهاد، ابزارها و منابعی است که به فرد مضطرب کمک میکند در مواجهه با چالشهای زندگی یا محل کار خود بهتر عمل کند. به عنوان مثال، در بیمارستانها یا دانشگاههای پزشکی دانشجویان میتوانند به طور پیوسته از متخصصان درمانی یا پروفسورهای دانشگاهی مشاوره دریافت کنند تا در گذراندن دورههای آموزشی خود موفقتر باشند.
بر اساس گزارشهای ارائه شده در پژوهشهای مختلف، بسیاری از افراد موفق جهان نائل شدن به موقعیت کنونی خود را مدیون راهنماییهایی میدانند که از سوی مربیان دریافت کردهاند. در واقع، همیشه مربیان و مشاوران دانش، مهارتها و تجربههای خود را مبتنی بر اعتماد و احترام متقابل در اختیار افراد یادگیرنده قرار میدهند و از این طریق به پیشبرد افراد در مسیر حرکت خود به سوی آینده کمک زیادی میکنند.
برای افرادی که در گذراندن دوران آموزشی خود دچار نگرانی هستند با این حال، توانایی مالی کافی را دارند بهتر است مربیانی خصوصی به کار گیرند تا در مدت زمانی کوتاهتر از حد معمول، بیشترین دانش را به آنها بیاموزند که در نتیجه این امر، سطح نگرانی آنها تا پایان دوره به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
حمایت عاطفی
افراد مضطرب تنها زمانی خواهند توانست خود را از حمایت عاطفی دیگران بهرهمند کنند که علت نگرانی خود را با آنها به اشتراک بگذارند. البته انتخاب فردی که با او احساسات خود را در میان میگذارند نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که در صورت قابل اعتماد نبودن فرد دوم، ارتباط میتواند نتیجه معکوسی داشته باشد.
در این راستا، حمایت عاطفی میتواند از سوی گروههای مختلف نظیر والدین، همکاران، مربیان و دوستان حاصل شود و هر یک به اندازه متفاوت در کاهش نگرانی فرد اصلی اثربخش باشد اما آنچه که در اینجا اهمیت دارد، اول وجود اعتماد متقابل و سپس تداوم حمایت در تمام طول زندگی است.
نظر شما