به گزارش خبرنگار ایمنا، چایها یکی از راههای شگفت انگیزی هستند که هم باعث آرامش و هم شادابی میشوند. برخی چایها به عنوان درمان فوری بیماریهای مختلف مثل سردرد، دردهای عضلانی، مشکلات پوستی به کار میروند، هر یک از انواع چای، به نوبه خود دارای کاربردها و خواصی هستند که باعث محبوبیت آنها در میان مردم شده است، فواید درمانی پنج نوع چای عبارتند از:
چای زعفران
درمان سرما خوردگی، کمک به زنان در زمان قاعدگی، کاهش کلسترول خون، کمک به آرامش روان، افزایش کارایی مغز و چشم از جمله مواردی میباشد که میتوان برای این نوشیدنی شگفت انگیز به آن اشاره کرد.
چای زنجبیل
چای ساخته شده از زنجبیل دارای سطوح بالایی از ویتامین C و اسیدهای آمینه، و همچنین عناصر کمیاب مختلف ازجمله کلسیم، روی، سدیم، فسفر، و بسیاری عناصر مفید دیگر است، کمک به کنترل سطح قند خون، بین بردن استرس، کمک به بدن برای جذب و مواد مغذی، کاهش درد معده، کاهش و کنترل سندرم مثانه تحریک پذیر، کاهش وزن، مبارزه با سلولهای سرطانی بهبود هضم غذا، افزایش تولید شیره معده، محافظت در برابر آلزایمر، جلوگیری از التهاب راههای هوایی و تنفسی و بهبود التهابات، از بین بردن دردهای دوران قاعدگی در بانوان، کاهش التهابات ناشی از آرتروز و از بین بردن استرس از مهمترین تأثیراتی که مصرف چای زنجبیل بر سلامتی دارد.
چای نعناع
چای نعناع اثرات ضد درد و آرامش بخش دارد که برای درمان مشکلات گوارشی مثل نفخ بسیار مفید است. همچنین برای سردرد و گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی مفید است که به دلیل خواص خنک کننده و ضد التهابی آن است.
چای سبز
چای سبز برای بسیاری از بیماریها و مشکلات سلامتی مفید است و میتواند درد آرتریت، التهاب و درد عضلانی بعد از ورزش را کاهش دهد. هم چنین برای کاهش نفخ مفید است، چون چای سبز حاوی ماده فعال اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است، چای سبز بدن را از مواد مضر پاکسازی میکند و برای کاهش وزن مفید است.
فواید چای انبه برای سلامتی
از نگاه طب سنتی انبه از نقش دفع کننده مخاط، ضد بواسیر و خوش بو کننده ی دهان را در بدن ایفا میکند، چای انبه تخلیه معده را به تأخیر میاندازد، مناسبترین زمان مصرف آن، قبل از صرف غذا است.
خاصیت درمانی چای انبه عبارتند از:
- تسریع روند هضم غذا
- ارتقای سلامت قلب و عروق
- تصفیه کننده خون
- ارتقای سیستم ایمنی بدن
- کاهش کلسترول
- حفظ سلامت چشم
- جلوگیری از فشار خون بالا
- درمان واریس
- برطرف کننده عطش
- چاق کننده
- ادرار آور
- درمان سکسکه
- انرژی زا
- رفع التهابات پوستی و از بین بردن چین و چروک
- دفع کننده سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
هفت مورد از مهمترین خاصیتهای درمانی چای انبه عبارتند از:
۱. خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی
انبه در سرتاسر دنیا به شش گونه کشت میشود که در میان آنها، انبهی سفید حاوی بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و مادهی فلاونوئید است. محققان در طی تحقیقاتی که بر موشهای مبتلا به کولیت زخمی انجام دادند، متوجه شدند که فیتوکمیکال های موجود در انبه با خاصیتی ضد التهابی خطر احتمال ابتلاء به سرطان روده را کاهش میدهد و در درمان بیماری کولیت زخمی نقش دارد.
۲. کنترل کننده دیابت
انبه به موجب خاصیت تنین و هیپوگلامیک روند تکثیر انسولین در بدن را افزایش میدهد. این میوهی شگفت انگیز با تأمین گلوکز مورد نیاز بدن، قند خون را کنترل میکند.
۳. پیشگیری از سرطان
ترکیبات فعال و آزاد موجود در انبه در برابر لاینهای سلولی گوناگون خاصیت ضد سرطانی دارد. در واقع عصارهی متانولی انبه سلولهای سرطانی موجود در انبه را از بین میبرد و در رودهی انسان به عنوان یک عنصر ضد تومور فعالیت میکند.
۴. ارتقا دهنده کارکرد قلب و عروق
عصارهی انبه آنزیمهای آنتی اکسیدان نظیر کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز را به میزان کافی در بدن فعال میکند و با کاهش اکسید اتو متابولیسم انرژی را فعال میکند. مصرف چای انبه سیستم دفاعی بدن را در برابر حملات قلبی ارتقا می بخشد و از افزایش چربی در شریانهای مغزی، قلبی و کبد جلوگیری میکند.
۵. ارتقای کارکرد حافظه
تحقیقات انجام شده در خصوص عصارهی اتانولی میوهی انبه حاکی از آن دارد که انبه با خاصیت پلی فنل و ویتامین C ضعف حافظه را بهبود می بخشد و از مرگ سلولهای عصبی در هیپوکامپ جلوگیری میکند.
علاوه براین، چای انبه از آن جهت که حاوی مقادیر بسیار زیادی از تانن، فلاونوئید و ساپونین است، از تقویت کنندههای حافظه به شمار میآید.
۶. بهبود زخم معده
پلی فنل های موجود در انبه در روند بهبود زخم معده تأثیری مثبت دارد.
۷. خاصیت انبه خشک
بهتر است بدانید که خاصیت انبه پس از خشک شدن دو برابر میشود. در واقع انبهی خشک حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است که جذب مواد مغذی، کاهش کلسترول بد و کنترل قند خون را تسریع می بخشد.
انبه خشک دارای عناصر متیل گالت، اسید گالت، آستر گلین، فیستین، ایزوکوکریترین و کوئرستین است. این عناصر در مقابل تودههای سرطانی موجود در دستگاه گوارش مبارزه میکنند. علاوه بر این، ویتامین A موجود در انبهی خشک، منبع ضد عفونی کننده ی غشاهای مخاطی نظیر میکروب و ویروس محسوب میشود.
مضرات مصرف چای انبه چیست؟
رعایت حد اعتدال در خصوص مصرف هر نوع دمنوشی ضرورت دارد. در واقع دستیابی به سلامت کامل و برطرف سازی بیماریها زمانی میسر است که از یک برنامه غذایی کامل و الگوی مناسب پیروی کنید. پیروی از یک برنامهی غذایی مناسب نسبت به تمرکز افراطی در مصرف نوع خاصی از غذا بسیار سودمند تر عمل میکند.
در چای انبه، عنصر پتاسیم وجود دار، مصرف چای انبه برای افرادی که از بیماریهای کلیوی رنج میبرند، توصیه نمیشود. زیرا این افراد از قابلیت دفع پتاسیم مازاد در خون غافل هستند و این روند با تجمع پتاسیم خون موجب مرگ آنها میشود.
مصرف بیش از اندازهی چای انبه افزایش قند خون را به دنبال دارد و حساسیت افرادی را که به شیرهی گیاهان آلرژی دارند را بر میانگیزد، چای انبه توسط شرکتهای مختلف مواد غذایی در بسته بندیهای مختلف قرار میگیرند و توسط عامهی مردم استفاده میشوند.
عدهای از افراد محصولات ارگانیک را به محصولات صنعتی ترجیح میدهند و برای خشک کردن انبه در منزل اقدام میکنند، به منظور تهیه چای انبه طبیعی میتوانید ابتدا میوه یا برگ انبه را از بازار تره بار تهیه کنید. سپس آن را رنده یا خرد کنید و در مقابل نور مستقیم خورشید به مدت چند روز قرار دهید تا خشک شود، میتوانید به صورت تازه آن را دم کنید.
پس از خشک شدن برگ یا میوهی انبه، مقداری آب را بجوشانید و یک قاشق از چای انبه را در داخل آب اضافه کنید. سپس محلول را بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد، میتوانید چای انبه را به همراه عسل یا خرما میل کنید و از طعم بی نظیر و خواص چشمگیر آن بهره مند شوید.
نظر شما