سبزی پلو با ماهی شب عید + طرز تهیه و دستور پخت

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ سبزی پلو با ماهی به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است. پختن این غذا در شب عید در میان ایرانیان مرسوم است.

به گزارش ایمنا، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانیان، سبزی پلو با ماهی است که در شب‌های عید مطابق رسومات پیشین سرو می‌شود. این غذا که به دلیل طبخ ماهی از امگا و ویتامین‌های زیادی سرشار است از دسته غذاهای مفید و سالم نیز به شمار می‌آید. علت طبخ این غذای لذیذ به این خاطر است که پیشینیان، ماهی را نماد زندگی، ثروت و با نشاطی و همچنین سبزی را نماد خرمی و پر برکت بودن می‌دانند.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی برای دو نفر

برنج ۲ پیمانه
ماهی قزل‌آلا ۱ کیلوگرم
سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر) نیم کیلوگرم
سیر ۱ حبه
پیاز ۱ عدد
آب لیمو به مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید + نکات کلیدی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

مرحله اول

در این مرحله تره، جعفری، گشنیز، برگ سیر و شوید را پاک کنید، بشویید و هنگامی که از آبکش شدن کامل آب آنها مطمئن شدید، آنها را به وسیله یک خرد کن تیز خرد کنید.

مرحله دوم

دو قاشق چای‌خوری نمک را درون آب ولرم بریزد و حل کنید سپس برنج‌ها را ۲ الی ۳ ساعت قبل از پخت در آن خیس کنید.

مرحله سوم

در این مرحله باید به سراغ پخت برنج‌ها برویم. ابتدا باید قابلمه‌ای از آب را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. در این حین که احساس کردید آب جوش آمده است، آب برنج را خالی کنید و آنها را درون آب جوش آمده بریزید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

هنگامی که برنج‌ها جوشیدند، آنها را درون آبکش بریزید و آبکشی کنید. همان قابلمه را بشویید و خشک کنید تا به سراغ پخت برنج بروید.

مرحله پنجم

دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری کره یا روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا داغ شوند.

مرحله ششم

در این مرحله باید ته دیگ غذا را انتخاب کنید. پیشنهاد می‌شود برای لذیذ شدن ته دیگ، ته قابلمه را با نان لواش پر کنید.

مرحله هفتم

ابتدا روغن را در قابلمه بریزید و نان‌های لواش را در کف آن بچینید. روی ته دیگ نان را به آرامی با برنج پر کنید. هنگامی که برنج‌ها دو الی سه سانتی متر بالا آمد، روی آن را با سبزی‌های خرد شده پر کنید. سپس برنج‌ها و سبزی را کمی با قاشق مخلوط کنید و مجدد این مراحل را تا جایی که سبزی‌ها و برنج‌هایتان تمام شود انجام دهید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید + نکات کلیدی

مرحله هشتم

در این مرحله سیر را خرد کنید و لا به لای برنج قرار دهید تا عطر بگیرد. بعد از آن برای خوشمزه شدن آن می‌توانید کره آب کرده را به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده روی برنج بریزید و با درب قابلمه و دم کنی درب آن را بگذارید تا برنج روی شعله زیاد گاز به بخار بیفتد.

مرحله نهم

هنگامی که بخار کرد، شعله را کم کنید تا برنج کاملاً دم بکشد. حالا به سراغ طبخ ماهی‌ها بروید.

مرحله دهم

درون کاسه‌ای را با پیازهای خلالی شده، آب لیمو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر پر کنید و ماهی‌های شسته شده را درون آن قرار دهید تا ۵ دقیقه در این مواد قرار بگیرند. باید توجه داشت که تمام ماهی‌ها به این مواد داخل کاسه خوب آغشته شوند.

مرحله یازدهم

سپس داخل ماهیتابه داغ شده روی حرارت روغن بریزید تا روغن هم داغ شود.

مرحله دوازدهم

فیله های ماهی را روی حرارت درون روغن بگذارید تا به خوبی سرخ شوند. هنگامی که از سرخ شدن یک طرف مطمئن شدید، طرف دیگر ماهی را روی حرارت قرار دهید تا هر دو طرف ماهی و اطراف آن سرخ شوند.

مرحله سیزدهم

بعد از دم کشیدن کامل برنج، آن را درون بشقاب بریزید و ماهی‌ها را به همراه لیموترش های خرد شده در کنار آن قرار دهید. سبزی پلو با ماهی شما آماده سرو است.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید + نکات کلیدی

نکات کلیدی برای تهیه سبزی پلو با ماهی

  • قبل از آبکشی کردن برنج‌ها حتماً توجه کنید که برنج‌ها کمی زنده باشند یعنی اطراف برنج نرم اما مغز آن خام بزند.
  • برنج‌ها باید روی حرارت نسبتاً زیاد برای جوش باشند و نیازی به گذاشتن درب آن نیست.
  • چند بار برنج را در حین جوشیدن هم بزنید تا دانه‌های برنج از هم جدا شوند.
  • سبزی‌ها نباید خیلی ریز خرد شوند اما مطمئن شوید که کاملاً خشک هستند.
  • سبزی‌ها را به همراه کمی شنبلیله خرد کنید تا عطر بهتری پیدا کنند.
  • توجه کنید قبل از اضافه کردن سبزی‌ها به برنج حتماً باید کمی آنها را سرخ کنید.
  • به جای سبزی تازه می‌توانید از چند قاشق شوید خشک استفاده کنید.
  • ماهی‌ها را می‌توانید به انواع پودرها به ویژه پودر مخصوص ماهی آغشته کنید تا مزه دار شوند.
  • ماهی‌ها را بعد از سرخ شدن در یک آبکش قرار دهید تا روغن اضافی آن خالی شود. برای این کار از یک دستمال کاغذی هم می‌توانید استفاده کنید.
  • هر نوع ماهی یا تن ماهی به جای ماهی قزل‌آلا می‌تواند برای طبخ استفاده شود.
  • برای آنکه ته دیگ شما به راحتی خارج شود، قابلمه را روی آب سرد قرار دهید و بعد از آنکه مدتی گذشت، آن را روی سینی یا بشقاب مورد نظر برگردانید.
  • می‌توانید در سرو سبزی پلو با ماهی به جای ماست و دوغ از نوشیدنی‌های دیگر و ترشیجات استفاده کنید.
کد خبر 481313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.