به گزارش ایمنا، برگ مو دارای خواص زیادی برای سلامت بدن و درمان بیماریها است. از خواص برگ مو میتوان به کمک به رشد جنین، بهبود سلامت چشمها، بهبود سلامت پوست و بهبود عملکرد قلب اشاره کرد. همچنین خوردن کلم برای بدن بسیار مفید است و در سلامت قلب، پوست و مو تأثیر زیادی دارد. شما میتوانید در فصل زمستان به جای برگ مو از کلم برای تهیه دلمه استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
برگ مو | به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۱ پیمانه |
سبزیجات (گشنیز، جعفری، نعناع، ترخون) | ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
لپه | ۱ پیمانه |
نمک و زردچوبه | به میزان دلخواه |
آب | ۱ پیمانه |
سرکه | نصف پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نکته: این غذا را میتوان بدون گوشت آماده کرد.
طرز تهیه دلمه برگ مو
مرحله اول
ابتدا لپه و برنج را جداگانه خیس کنید و سپس آنها را در قابلمهای بریزید تا نیمه پز شوند.
مرحله دوم
مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن، پیاز را همراه کمی زردچوبه در آن تفت دهید.
مرحله سوم
پس از اینکه پیازها به رنگ طلایی درآمدند گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله چهارم
برنج و لپه نیم پز شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید. سپس سبزیها را به آن اضافه کنید و به آن نمک بزنید.
مرحله پنجم
اگر از برگ موهای تازه استفاده میکنید از قبل دو تا سه دقیقه آنها را در آب جوش بریزید تا نرم شوند. سپس یک برگ مو بردارید و مقداری از مواد را داخل آن بریزید و به صورت رولی یا بقچه ای آن را بپیچید.
مرحله ششم
به ترتیب برگ موهای دیگر را به این شکل پر کنید و به صورت فشرده و از پشت، داخل قابلمه قرار دهید.
مرحله هفتم
سپس سرکه، آب، نمک و شکر را به اندازه دلخواه با یکدیگر ترکیب کنید و روی دلمهها بریزید. دلمه برگ مو شما آماده سرو میباشد.
نکات کلیدی برای تهیه دلمه برگ مو
- سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمهها اضافه نکنید چون باعث سفت شدن برگهای آن میشود.
- میتوانید به جای سرکه از آب لیمو استفاده کنید.
- این مقدار مواد اولیه برای ۴ نفر مناسب است.
تهیه دلمه کلم پیچ
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ
کلم | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۴ عدد |
شکر | ۷۵ گرم |
روغن | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپخوری |
برنج | ۲ پیمانه |
آب لیمو | ۳ قاشق سوپخوری |
آلو | به میزان دلخواه |
تره، جعفری، گشنیز و ترخان | ۵۰۰ گرم |
نمک، فلفل و دارچین | به میزان دلخواه |
طرز تهیه دلمه کلم پیچ
مرحله اول
برنج را از شب قبل خیس کنید سپس آلوها را بشویید و ۲ ساعت در آب بگذارید. پس از آن در تابهای روغن بریزید و پس از داغ شدن آن، پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
مرحله دوم
پس از سرخ شدن پیاز نیمی از آن را جدا کرده و به نیم دیگر گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم
در این مرحله مقداری زعفران و نیمی از رب گوجه فرنگی را همراه دارچین، نمک، فلفل و آب لیمو به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم
سپس دو پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا گوشت روی حرارت کم بپزد.
مرحله پنجم
سبزیها را از قبل شسته و خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.
مرحله ششم
در قابلمهای دیگر مقداری آب و نمک بریزید و روی گاز قرار دهید. منتظر بمانید تا آب به جوش آید. سپس برنج را به آن اضافه کنید تا بجوشد. پس از چند دقیقه که برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید.
مرحله هفتم
برنج را به سبزی اضافه کنید و تفت دهید سپس آنها را به گوشت اضافه کنید.
مرحله هشتم
کلم برگ را به مدت ۱۰ – ۱۲ دقیقه در آب جوش بریزید تا نرم شود. سپس آن را از آب جوش بیرون بیاورید و برگ برگ کنید.
مرحله نهم
پس از سرد شدن برگهای کلم مقداری از مواد را در گوشهای از برگ قرار دهید و آن را بپیچانید. برای بقیه برگهای کلم هم همین کار را انجام دهید.
مرحله دهم
در این مرحله مقداری روغن را در ظرف خود بریزید و چند عدد کلم را کف آن بچینید. سپس روی آن دلمهها را قرار دهید و بین آنها آلو بریزید.
مرحله یازدهم
رب گوجه فرنگی باقی مانده را با کمی روغن تفت دهید و همراه دو پیمانه آب و روغن روی دلمههای بریزید.
مرحله دوازدهم
در پایان آب لیمو، زعفران، شکر و دارچین را به آن اضافه کنید و سرو کنید.
نکات کلیدی برای تهیه دلمه کلم پیچ
- طبق ذائقه خود میتوانید شکر را حذف یا اضافه کنید.
- آب لیمو را در آخر پس از دم کشیدن دلمه اضافه کنید.
- میزان ترشی و شیرینی دلمه را با سلیقه خودتان تنظیم کنید.
- میتوانید از مرغ ریش ریش یا سویا به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
نظر شما