امیر حسین شیربان در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص شیوع خشکی صبحگاهی بدن در بین افراد سالمند، اظهار کرد: شکایت بیشتر سالمندان معمولاً از خشکی صبحگاهی بدن است و ممکن است این خشکی در مفاصل زانو، کمر و گردن و یا هر بخش دیگری از بدن آنها باشد.
وی افزود: این خشکی معمولاً مانند حالت التهاب در مفاصل سالمندان احساس میشود و معمولاً مشکلات مفصلی در این قشر رایج است تا حدی که صبحها با خشکی بدن مواجه هستند و بعد از حرکت کردن کم کم از بین میرود.
این فیزیوتراپیست تصریح کرد: زمانی که سالمندان از روی تخت بلند میشوند نباید روی مفاصل فشار آورده و حرکت کنند و بهتر است تمرینهای اولیهای داشته باشند تا خشکی مفاصل به خصوص در زانوها و مفاصل از بین برود و سپس با نرمتر شدن مفاصل میتوانند شروع به حرکت کنند.
شیربان با تاکید بر اینکه باید برای نرم شدن بدن تمرین ورزشی انجام داد، گفت: ابتدا برای اینکه خشکی کمر از بین برود سالمندان همانطور که دراز کشیدهاند زانوها را خم کنند تا کف پاها روی تخت قرار گیرد و در این حالت زانوهای بدن آنها به صورت خمیده است و میتوانند آن را به سمت چپ و راست حرکت دهند.
وی با بیان اینکه سالمندان در انجام این تمرین از کششهای زیاد بدنی پرهیز کنند، ادامه داد: در انجام این تمرین زانوها به شکلی مانند برف پاک کن ماشین حرکت کرده و نباید کشش زیادی انجام شود، به این دلیل که ممکن است به مفاصل کمر فشار وارد شود.
این فیزیوتراپیست، خاطرنشان کرد: ضروری است این حرکت در حد یک تمرین ریلکسی باشد برای اینکه عضلات و مفاصل اطراف بدن سالمندان آزادتر باشند و خونرسانی بهتری انجام شود و مفاصل کمری و زانوها روغن کاری شده و حرکت آنها تسهیل شود.
شیربان اظهار کرد: حرکات نرمشی رفع خشکی صبحگاهی را باید صبح زود انجام داد و افرادی که مسنتر هستند و شدت آسیب مفاصل آنها بیشتر بوده ممکن است که یک یا دو ساعت که در مکانی بنشینند خشکی به سراغ بدن آنها بیاید و بهتر است که با انجام چند حرکت مفاصل بدن را نرمتر کرده و بعد حرکت کنند.
نظر شما