طرز تهیه کلم پلو + سالاد شیرازی

دستور پخت کلم پلو و سالاد شیرازی به همراه مواد لازم برای ۴ نفر آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا کلم پلو، از غذاهای سنتی شیراز است و از این جهت کلم پلو شیرازی نامیده می‌شود. کلم پلو را معمولاً با گوشت چرخ کرده قلقلی سرو می‌کنند اما اگر کسی گوشت چرخ کرده دوست ندارد می‌تواند از گوشت مرغ نیز استفاده کند.

مواد لازم کلم پلو

زمان تقریبی پخت: ۲ ساعت
مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج

۴ پیمانه

کلم قمری

۲ یا ۳ عدد

سبزی کلم پلو (ریحان، شوید، تره، جعفری، ترخان)

۱ کیلو

گوشت چرخ کرده

۴۰۰ گرم

پیاز

۱ عدد کوچک

آرد نخودچی

۴ قاشق غذاخوری

آبغوره

۴ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه

به مقدار لازم

دستور پخت کلم پلو شیرازی

مرحله اول
ابتدا برنج را پاک کرده و بشویید. آب اضافی را دور ریخته و بگذارید برنج مدتی بماند.
کلم را به صورت رشته رشته خرد کنید. تابه را روی حرارت بگذارید و کلم‌های خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی کلم‌ها ریخته و مجدداً تفت دهید تا طعم ادویه به خورد همه کلم‌ها برود. ۲ لیوان آب اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا بپزد. پس از مدتی در تابه را بردارید تا آب آن تبخیر شود.

نکته: می‌توانید از کلم برگ به جای قمری استفاده کنید ولی کلم پلوی اصل شیراز با کلم قمری پخته می‌شود.
نکته: اگر به مزه ترش علاقه دارید می‌توانید در این مرحله کمی آب‌غوره روی کلم‌ها بریزید.
 

مرحله دوم
در این مرحله ابتدا سبزی‌ها را شسته و خرد نمائید. سپس در یک کاسه مناسب، گوشت چرخ کرده را ریخته و پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. نمک و فیلفل و زردچوبه و آرد نخوچی را اضافه کرده و لبه خوبی ورز داده و مخلوط کنید. مخلوط بدست آمره را به صورت کوفته‌های کوچک گرد کنید.
در یک تابه مقداری روغن اضافه کرده و صبر کنید تا گرم شود. سپس گوشت قلقلی ها را در آن سرخ کنید. در این مرحله نیز می‌توانید مقدار کمی آب‌غوره اضافه کنید.
 

مرحله سوم
قابلمه مناسبی را آب کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. آب برنج را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. زمانی که برنج نرم شد، آبکش نمائید.
در همان قابلمه کمی روغن بریزید. برای ته دیگ کاهو کف قابلمه بچینید. سپس کلم و سبزی را با برنج داخل آبکش مخلوط کرده و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و وسط برنج را گود کنید، کوفته‌ها را داخل گودی بریزید و اطراف آن را با برنج بپوشانید. در آن را بگذارید و پنج دقیقه حرارت را زیاد کنید و بعد از آن حرارت را کم کرده و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید.
نکته: می‌توانید گوشت قلقلی ها را به صورت لایه لایه بین پلو بریزید.
نکته: در صورت تمایل می‌توانید روی برنج زعفران بریزید و بعد آن را دم کنید.

مرحله چهارم

مواد لازم سالاد شیرازی

خیار سالادی

۴ عدد

گوجه فرنگی

۲ عدد

پیاز

۱ عدد متوسط

نعنا خشک

۱ قاشق مربا خوری

آبغوره

۱ استکان

نمک و فلفل

به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد شیرازی

خیار وپیاز را پوست کنده و نگینی خرد نمائید. گوجه فرنگی را هم خرد نموده به همراه نمک و فلفل و آب‌غوره و نعنا به پیاز و خیار اضافه کنید. ترکیب بدنت آمده را به خوبی مخلوط کنید.
 

مرحله پنجم
برای تزئین می‌توانید کلم پلو را در یک دیس بریزید و روی آن را با گوشت قلقلی و پیازداغ تزئین کنید.
کلم پلو را به همراه سالاد شیرازی نوش جان کنید.



 

کد خبر 438083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.