به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سلامت غذا عبارت است از مورد توجه قرار دادن نحوه تولید، جمعآوری، نگهداری و مصرف صحیح مواد غذایی که نقش بسزایی در افزایش ایمنی غذا دارد و از ابتلا به انواع بیماریهای ناشی از آب و غذا پیشگیری میکند. سازمان ملل متحد تخمین زده است که سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون فرد مبتلا به بیماریهای ناشی از آب و غذای ناسالم در سراسر جهان دیده میشود که حدود سه میلیون مورد از آنها جان خود را از دست میدهند.
روز جهانی سلامت و ایمنی غذا
هفتم ماه ژوئن با عنوان "روز جهانی سلامت و ایمنی غذا" نامگذاری شده است تا یادآور لزوم تضمین سلامت غذاهای مصرفی در سراسر دنیا و ارتقای سطح ایمنی غذایی برای اقشار گوناگون یک جامعه، خصوصاً برای زنان و کودکانی باشد که در معرض بیشترین آسیبهای ناشی از غذاهای ناسالم قرار دارند. هدف از نامگذاری این روز تأکید بر اهمیت تولید و توزیع صحیح غذا و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه است.
مؤسسه بینالمللی تحقیقات علوم دامی (ILRI)، به منظور بزرگداشت این روز و با توجه به پژوهشهای طولانیمدت خود پیرامون سلامت غذایی، اقدام به راهاندازی یک وبسایت آنلاین کرده که در صفحه ورودی آن مطالب و پیامهای کلیدی در این زمینه ارائه شده و به ارائه اخبار، پروژهها، مقالات و تحقیقات منتشرشده، عکسها و فیلمهای مربوط به غذا پرداخته شده است.
علاوه بر این برخی متخصصان مؤسسه بینالمللی تحقیقات علوم دامی، تجربیات و تحقیقات شخصی خود را در مورد مواد غذایی و چگونگی حفظ ایمنی آنها با پروفایلهای شخصی خود در سایت مذکور به اشتراک گذاشته و آماده ارائه هرگونه خدمات مشاورهای و راهنمایی برای حصول اطمینان از خرید بهترین و مناسبترین غذاها هستند.
بدون ایمنی غذایی، سلامتی بیمعناست
با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی، بخش عمدهای از محصولات دامی و تازه در بازارهای غیررسمی به فروش میرسد، حفظ سلامتی انسانها در برابر ابتلا به بیماریهای ناشی از غذا همچون مالاریا، وبا، سل و ایدز مسئولیتی بسیار سنگین محسوب میشود. این سازمان در وهله اول توجه خود را بر کاهش میزان آلودگی "آفلاتوکسین" در مواد غذایی اولیه و مدیریت رفع خطرات موجود در بازارهای غیررسمی برای مواد غذایی قابل فساد و سرشار از مواد مغذی مانند گوشت، شیر، ماهی و سبزیجات معطوف کرده است.
این اقدام میتواند سالانه بیش از نیمی از مرگومیرهای ناشی از مصرف غذای ناسالم را کاهش دهد و از معیشت حدود یک میلیارد دامدار و کشاورز خرد حمایت کند. سازمان مذکور با استفاده از تجزیه و تحلیل خطرات بازارهای مواد غذایی، ریشه مشکلات را شناسایی کرده و رویکردهای مبتنی بر کاهش خطرات مواد غذایی ناسالم را ارتقا میدهد.
نظر شما