به گزارش ایمنا، برای بهرهبردن از مزایای سوپرفودها، به رژیم غذایی خود، انواع سبزیجات تیره رنگ و برگدار، گوجه فرنگی، ماهی چرب، انواع توتها و آجیل را اضافه کنید. موضوع قابل توجه اینکه سبزیجات باید نیمی از هر وعده غذایی شما را تشکیل دهد. در ادامه شما را با سوپرفودهایی برای سلامت قلب آشنا میکنیم:
سبزیهای تیره رنگ و برگدار: این سبزیجات غنی از آنتی اکسیدانها بوده و خاصیت ضد التهابی دارد. بنابراین مصرف منظم آنها، منجر به بهبود عملکرد قلب میشود.
گوجه فرنگی: این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، ویتامین A و پتاسیم بوده و مصرف آن به کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی کمک میکند. گوجه فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانی به نام لیکوپن است به نقش مهمی در کاهش کلسترول دارد؛ پخت گوجه فرنگی، خاصیت آنتیاکسیدانی آن را افزایش میدهد.
ماهی: ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای افزایش سلامت قلب است. اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش خطر بروز مشکلات قلبی و همچنین کاهش خطر آریتمی قلب و تشکیل پلاک در رگها، ارتباط دارد. علاوه بر این مصرف این چربیها باعث کاهشتری گلیسیرید میشود.
لوبیا و عدس: مصرف این حبوبات به کاهش کلسترول کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد؛ به منظور حفظ سلامت قلب حداقل روزانه یک لیوان لوبیای پخته بخورید.
بادام زمینی: بادام زمینی دارای مواد مغذی نظیر ویتامینE، فولات، پروتئین و منگنز است که همگی موجب بهبود سلامت قلب میشود.
بذر کتان: فقط یک قاشق غذا خوری از این دانههای فوق العاده قدرتمند، حدود ۳ گرم فیبر و ۵۵ کالری دارد. دانههای کتان یکی از بهترین منابع حاوی امگا ۳ محسوب میشود که به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و باعث جلوگیری از تغییرات خلقی میشود. همچنین مصرف دانههای کتان، عاملی مؤثر برای جلوگیری از بیماریهای قلبی و دیابت است؛ ضمن این که منجر به افزایش کلسترول خوب میشود.
گردو: سرشار از آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳ است که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. تنها مصرف یک اونس گردو برای بیشتر از پنج بار در هفته، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا حدود ۴۰ درصد کاهش میدهد.
بادام: اضافهکردن بادام به رژیم غذایی، منجر به کاهش سطح کلسترول بد میشود و از تشکیل پلاک در عروق و خطر ابتلا به حمله قلبی تا حد بسیار زیادی جلوگیری میکند. مطالعات بالینی نشان میدهد مصرف بادام میزان مقاومت به انسولین و دیابت را نیز کاهش میدهد و منجر به بهبود حساسیت نسبت به انسولین میشود.
پیاز قرمز: این ماده غذایی منبع مهمی از فیبر خوراکی، ویتامینهای B۶ و C، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، مس و فسفر است. همچنین پیاز قرمز برای قلب مفید است و به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند. استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی، باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا میشود. این سبزی جادویی ابتلا به حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش میدهد؛به علاوه خوردن منظم پیاز، خطر لختهشدن خون را در بیماران قلبی کاهش میدهد.
منبع: آوای سلامت
نظر شما