به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تغییرات این دوران، بدن را مستعد کمبود مواد مغذی میکند؛ بنابراین مصرف غذاهای سالم با بالا رفتن سن، اهمیت بسیار مییابد. خوشبختانه برای جلوگیری از کمبود ویتامینها، راهکارهای آسانی مانند خوردن غذاهای مغذی و مصرف مکملهای مناسب وجود دارد. در ادامه شما را با بعضی از مواد مغذی مورد نیاز بدن در دوران پیری آشنا میکنیم:
کلسیم
با افزایش سن، دفع این ماده معدنی از بدن، بیش از جذب آن خواهد شد. این مضوع به ویژه در میان زنان پس از یائسگی، باعث افزایش شکنندگی استخوانها میشود. کلسیم به عملکرد صحیح عضلات، اعصاب، سلولها و عروق خونی کمک میکند. بخش اعظم این ماده در استخوانها و دندانها وجود دارد. زنان بالای ۵۰ سال و مردان بالای ۷۰ سال باید حدود ۲۰ درصد بیش از سایر بزرگسالان کلسیم جذب کنند؛ شیر، ماست و پنیر منابع خوبی از این ماده مغذی است.
ویتامین B۱۲
این ویتامین که بهطور طبیعی از غذاهای حیوانی مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات حاصل میشود، به تولید سلولهای خونی و عصبی کمک میکند. قرصها، تزریقات دارویی و غذاهای غنی شده با ویتامینB۱۲ مانند غلات صبحانه نیز منابع دیگر این ویتامین محسوب میشود. تا حدود ۳۰ درصد از افراد بالای ۵۰ سال مبتلا به "گاستریت آتروفیک" (نوعی بیماری دستگاه گوارش) هستند؛ در این بیماری، جذب ویتامین B۱۲ از طریق غذاها دشوارتر میشود. مصرف بعضی از داروها نظیر آنتی اسیدها و جراحیهای کاهش وزن در کمبود B۱۲ نقش دارد.
ویتامین D
بدن برای جذب کلسیم نیاز به ویتامین D دارد؛ بنابراین مصرف منظم آن در جلوگیری از پوکی استخوان نقش بسزایی دارد. همچنین ویتامین D به عملکرد صحیح عضلات و سیستم ایمنی بدن کمک میکند. اکثر افراد مقداری ویتامین D از نور خورشید دریافت میکنند اما با افزایش سن، توانایی بدن در تبدیل پرتوهای خورشید به ویتامین ،Dکاهش مییابد. جذب این ویتامین از طریق مواد غذایی دشوارتر است؛ ماهیهای چرب مانند سالمون، خالمخالی و ساردین، منابع خوبی از این ویتامین به شمار میرود.
ویتامین B۶
بدن از این ویتامین برای مبارزه با میکروبها و ایجاد انرژی استفاده میکند. همچنین ویتامین B۶ در رشد مغز نوزادان موثر است. با افزایش سن، نیاز بدن به این ویتامین بیشتر میشود. برخی مطالعات، ارتباطات بین سطوح بالای B۶در سالمندان و بهبود حافظه را در آنها نشان میدهد اما به نظر نمیرسد این ویتامین تواناییهای ذهنی افراد مبتلا به زوال عقل را بهبود بخشد. نخود، جگر، ماهی چرب و غلات غنی شده صبحانه، منابع خوبی از این ویتامین است.
نظر شما