نقش تعاملات اجتماعی در سلامت بدن

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تعاملات اجتماعی با دوستان و خانواده می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و خطر بیماری‌هایی همچون بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه کمبریج و دانشگاه فودان چین نشان می‌دهد که تعاملات اجتماعی با دوستان و خانواده می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. این مطالعه که در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده، بر روی نمونه‌های خون بیش از ۴۲ هزار بزرگسال در بانک زیستی بریتانیا انجام شد و ارتباط بین انزوای اجتماعی، احساس تنهایی و سطح پروتئین‌های مرتبط با سیستم ایمنی و بیماری‌ها را بررسی کرد.

محققان دریافتند که انزوای اجتماعی و احساس تنهایی با افزایش سطح ۱۷۵ پروتئین مرتبط با التهاب، عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های قلبی-عروقی همراه است، این پروتئین‌ها نقش کلیدی در افزایش خطر بیماری‌هایی مانند سکته، دیابت نوع ۲ و حتی مرگ زودرس دارند، یکی از این پروتئین‌ها، ADM، که در پاسخ به استرس تولید می‌شود، با کاهش حجم بخش‌هایی از مغز مرتبط با احساسات و پردازش اجتماعی نیز مرتبط بود.

«چان شِن» یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: ما می‌دانیم که انزوای اجتماعی و تنهایی با سلامت ضعیف‌تر مرتبط است، اما تاکنون دلیل آن را نمی‌دانستیم. این تحقیق نشان می‌دهد که برخی پروتئین‌ها نقش کلیدی در این رابطه دارند و سطح آن‌ها به طور مستقیم تحت تأثیر تنهایی افزایش پیدا می‌کند.

این یافته‌ها اهمیت ارتباطات اجتماعی در حفظ سلامت را برجسته می‌کند.

«باربارا سهاکیان» از دانشگاه کمبریج می‌گوید: بیشتر افراد در تمام گروه‌های سنی احساس تنهایی می‌کنند، سازمان جهانی بهداشت نیز انزوای اجتماعی و تنهایی را یک نگرانی جهانی برای سلامت عمومی توصیف کرده است. ما باید راه‌هایی برای مقابله با این مشکل پیدا کنیم و افراد را به یکدیگر متصل نگه داریم تا سلامت آن‌ها حفظ شود، این تحقیق با حمایت بنیاد ملی علوم طبیعی چین و سایر مؤسسات تحقیقاتی انجام شده است.

کد خبر 826833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.