تأثیر آلودگی سرب بر کاهش ضریب هوشی در دوران امپراتوری روم

مطالعه جدید نشان می‌دهد آلودگی سرب در دوران امپراتوری روم موجب کاهش دو تا سه امتیازی ضریب هوشی اروپاییان شده است، این تحقیق با استفاده از داده‌های هسته‌های یخی، تأثیرات صنعتی بر سلامت را بررسی کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از ساینس دیلی، بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در مجله PNAS، آلودگی سرب در دوران امپراتوری روم تأثیرات قابل توجهی بر سلامت و توسعه شناختی جمعیت اروپا داشته است، این مطالعه با استفاده از داده‌های هسته‌های یخی قطب شمال و مدل‌سازی کامپیوتری، منشأ آلودگی را به فعالیت‌های معدن‌کاوی و ذوب فلزات نسبت داده و نشان می‌دهد که این آلودگی منجر به کاهش دو تا سه امتیازی ضریب هوشی (IQ) در اروپاییان شده است.

جو مک‌کانل، نویسنده اصلی مطالعه اظهار کرد: این نخستین بار است که از داده‌های هسته‌های یخی برای ارزیابی تأثیرات آلودگی بر انسان استفاده می‌شود، در دوران باستان، آلودگی سرب بیشتر ناشی از استخراج نقره بود، در حالی که در قرن بیستم، سوخت بنزین سرب‌دار منبع اصلی آن محسوب می‌شد.

این تحقیق نشان می‌دهد که بیش از ۵۰۰ کیلوتن سرب در اوج امپراتوری روم در جو منتشر شد و تأکید می‌کند که فعالیت‌های صنعتی هزاران سال است که بر سلامت انسان تأثیر منفی گذاشته است.

کد خبر 827114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.