تشکیل کارگروه توسعه صادرات در استان‌ها / افزایش تراز تجاری صادرات

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تصمیم دولت در زمینه احیای شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: این شورا یکی از شوراهای مهم تصمیم گیری در کشور بود که متاسفانه طی چهار سال گذشته هیچ جلسه‌ای تشکیل نشد و تقریباً به فراموشی سپرده شده بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه مهر و همزمان با روز ملی صادرات، تقاضای احیای این شورا مطرح شد، اظهار کرد: با دستور رئیس جمهور برای احیای این شورا و با پیگیری‌های دولت در قالب حمایت معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت، مقدمات احیای این شورا فراهم شد و از این رو یازدهمین نشست شورای عالی توسعه صادرات برگزار شد.

وی افزود: همه اعضای این شورا در این جلسه به ریاست معاون اول رئیس جمهور حاضر شدند و موضوعات مختلف حوزه تجارت، مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

رئیس سازمان توسعه تجارت به سه محور اصلی مطرح شده در این نشست اشاره و عنوان کرد: محور اول بررسی عملکرد صادرات غیر نفتی کشور از لحاظ آماری بود.

دهقان دهنوی در ادامه گفت: آمار تراز تجاری در بخش غیر نفتی کشور در سال‌های اخیر وضعیت مطلوبی نداشته است. تراز تجاری کشور در مجموع صادرات نفتی و غیر نفتی مثبت است اما در مقایسه صادرات غیر نفتی با واردات، تراز تجاری ما منفی بوده است. به عنوان مثال در سال گذشته با تراز تجاری منفی ۱۷ میلیون دلاری روبرو بوده‌ایم. بنابراین در این جلسه آقای عارف به عنوان معاون اول رئیس جمهور، مأموریت و وظیفه‌ای را به عهده سازمان توسعه تجارت محول کردند که تراز تجاری صادرات غیر نفتی روند افزایشی را در پی بگیرد.

وی، محور دوم نشست شورای عالی توسعه صادرات را، آسیب شناسی حوزه تجارت خارجی کشور اعلام کرد و گفت: در این بخش با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستیم. یکی از مشکلات اساسی حجم زیاد قوانین و مقررات مخل در روند صادرات است. بسیاری از این قوانین غیر ضرور بوده و امکان برطرف کردن آنها وجود دارد، همچنین زیرساخت‌های صادرات مانند حمل و نقل، وسایل حمل و نقل، نرم افزارها، زیرساخت‌های گمرکی و پایانه‌های مرزی با موانعی روبه‌رو هستند که نیاز به هماهنگی برای کاهش مشکلات در این حوزه‌ها هستیم.

تغییر رویکرد دولت نسبت به مناطق آزاد تجاری

رئیس سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به سیاست‌های ارزی به لزوم برطرف کردن موانع در این حوزه تاکید کرد و افزود: سیاست گذاری ارزی و سیاست گذاری تجاری با یکدیگر تداخل دارند به طوری که این تداخل به سمت سیاست گذاری ارزی بوده است و سیاست گذاری تجاری نقش کمرنگ‌تری را ایفا می‌کند. در این نشست تصمیم گرفته شد که عملکرد دولت به سمت اصلاح سیاست گذاری تجاری حرکت کند.

دهقان دهنوی، محور سوم در یازدهمین نشست شورای عالی صادرات را مربوط به پیشنهادات مطرح شده و مصوبات این شورا اعلام کرد و افزود: این پیشنهادات در چند محور بوده که یکی از آنها درباره برگزاری نشست شورا به صورت منظم و برگزاری جلسات کارگروه توسعه صادرات در استان‌ها به ریاست استانداران است. این امر تلاشی برای توسعه صادرات به عنوان یک پویش ملی در تمامی سطح کشور است.

وی بیان کرد: موضوع دیگر، تغییر رویکرد دولت نسبت به مناطق آزاد تجاری است. سازمان توسعه تجارت بنا دارد سندی راهبردی برای مناطق آزاد تهیه کرده و این مناطق را هاب یا سکوهای صادراتی در تجارت کشور تبدیل کند. این سند در حال تهیه است و مورد حمایت شورا قرار گرفته است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت در ادامه گفت: ما در حال گفتگو با بخش خصوصی برای تعریف پروژه‌های مشخص هستیم تا این پروژه‌ها در آینده‌ای نزدیک به موتورهای جهش صادراتی تبدیل شوند. پروژه‌های انتخاب خواهند شد که توان جهش صادراتی را داشته باشند، همچنین موضوع دیگر در این زمینه بحث صادرات مجدد و ورود موقت بود.

دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: قرار بر این شد که کارگروهی متشکل از گمرک، وزرات جهاد کشاورزی، وزرات بهداشت، سازمان استاندارد و سازمان توسعه تجارت برای اصلاح فرایند صادرات مجدد و ورود موقت کالا صورت گیرد.

کد خبر 826288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.