از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

ایمنا از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی، امکان رشد و بازسازی طبیعی دندان‌ها با سلول‌های بنیادی، هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور، نهایی شدن مدل توسعه منطقه‌ای فناوری کشور و ایران در جمع سه کشور تولیدکننده کیت‌های تست سنجش گاز فوری در بسته خبری پنجره امید می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی می‌رویم، در ادامه نیز امکان رشد و بازسازی طبیعی دندان‌ها با سلول‌های بنیادی مطرح شده است، همچنین عزم معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور، نهایی شدن مدل توسعه منطقه‌ای فناوری کشور و ایران در جمع سه کشور تولیدکننده کیت‌های تست سنجش گاز فوری نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.

از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در فنی دانشگاه تهران

قرارداد سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی و مرکز رشد، بین رؤسای دانشگاه تهران و سازمان ملی هوش مصنوعی به امضا رسید، بر اساس مفاد این قرارداد که دوازدهم آذر جاری به امضای سرپرست دانشگاه تهران و رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی رسید، مقرر شد این سازمان اولین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی را در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران راه‌اندازی کند.

سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی در موضوع هوش مصنوعی گفت: دانشگاه تهران با توجه به ظرفیت‌های موجود، می‌تواند در حوزه هوش مصنوعی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد، البته این آزمایشگاه ملی است و در واقع خدمت‌رسانی و دریافت‌کننده مشارکت از تمام دانشگاه‌ها و دستگاه‌هاست.

وی با بیان اینکه سازمان ملی هوش مصنوعی در موضوع هوش مصنوعی اقدامات ارزشمندی را انجام داده است، افزود: اگر بخواهیم با توجه به تحولات دنیا پیش برویم، باید در این حوزه فعالیت‌های خود را توسعه دهیم، برای این منظور باید ظرفیت‌هایمان را متمرکز و از این ظرفیت‌ها به صورت هدفمند استفاده کنیم.

محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی در ادامه گفت: در زمانی سخن از انقلاب صنعتی و سپردن کارهای مکانیکی بشر به ماشین بود، در حال حاضر نیز هوش مصنوعی می‌خواهد به بشر کمک کند تا بتوان کارهای ذهنی بشر را به ماشین سپرد، بنابراین عرصه این تحول مهم در دنیا بسیار گسترده است و با توجه به این گستردگی، نیاز به سیاست‌گذاری مناسب دارد.

وی با اظهار امیدواری از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در دانشگاه تهران عنوان کرد: دانشگاه تهران با توجه به ظرفیت دانشی تخصصی و جامعیتش، بستر خوبی برای فعالیت در این عرصه است، امیدواریم این گام مهم مقدمه یک حرکت ملی جدی در این موضوع حیاتی باشد.

از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

رشد و بازسازی طبیعی دندان‌ها با سلول‌های بنیادی امکان‌پذیر شد

در پژوهشی با محوریت محققان ایرانی، راهکار درمانی جدیدی که امکان بازسازی طبیعی دندان‌ها با استفاده از سلول‌های بنیادی مشتق شده از پالپ دندان و نانوساختارهای اصلاح سطح شده را فراهم می‌سازد، ارائه شد که نتایج این دستاورد نویدبخش تحولی بزرگ در دندانپزشکی بازساختی است.

روش درمانی جدیدی که حاصل همکاری محققان این مرکز و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی نظیر دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور ایران، دانشگاه پزشکی ونژو چین، دانشگاه ساوینتای هند و دانشگاه ایستینیه ترکیه است، روش درمانی نوآورانه‌ای برای ترمیم آسیب‌های استخوانی و دندانی است.

با توجه به نرخ بالای پوسیدگی دندانی در جوامع مختلف و با وجود پیشرفت‌های فراوان دندانپزشکی ترمیم، ارائه روشی برای بازسازی طبیعی دندان‌هایی مقاوم به پوسیدگی که عملکرد و زیبایی دندان‌های طبیعی را داشته باشند، از دیرباز مورد توجه محققان حوزه پزشکی بازساختی بوده است؛ اگر چه امروز هنوز با رشد مجدد دندان‌ها در دهان بیمار فاصله وجود دارد، ولی پیشرفت‌های فراوان علوم سلول‌های بنیادی و فناوری‌های نانو در سال‌های اخیر، رسیدن به این آینده را از آنچه فکر می‌کنید نزدیک‌تر ساخته است.

این دستاورد که در قالب پایان‌نامه و در نتیجه همکاری بین‌رشته‌ای میان دانشگاه‌های داخلی و خارجی حاصل شده است، توانمندی‌های علمی جوانان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایرانی را در سطح جهانی به‌رغم محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی به نمایش گذاشته است؛ انتظار می‌رود ادامه مطالعات پیش‌کلینیکی و کلینیکی این پژوهش دانشگاهی، آینده‌ای را رقم بزند که در آن رشد دندان‌های طبیعی یک واقعیت بالینی و یک روش درمانی باشد تا دندان‌پزشکان بتوانند به بیماران بی‌دندان خود ارائه دهند.

از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

عزم معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس بر روی هوشمندسازی صنعت پتروشیمی توسط معاونت علمی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی خبر داد و گفت: همکاری با پتروفن در بحث ارزیابی پتروشیمی‌های کشور بود و این مهم را در همکاری با گروهی از متخصصان پیش می‌بردم و از نزدیک شاهد بودم که این برنامه با چه دقتی طراحی و اجرا شده است؛ در همان زمان به این ارزیابی رسیدم که پتروفن می‌تواند یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشور باشد و بر این باور هستم که این همایش نویدبخش مسیر تازه‌ای در صنعت پتروشیمی است.

وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور است و این صنعت علاوه بر ارزآوری قابل‌توجه، زمینه‌ساز تکمیل زنجیره‌های پایین‌دستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است؛ با این حال در بعضی موارد شاهد ناقص بودن این زنجیره‌ها هستیم و علت این امر را می‌توان در کمبود منابع بودجه‌ای یا سیاست‌گذاری‌هایی دانست که فقط به سودآوری کوتاه‌مدت توجه داشته‌اند و زنجیره ارزش را رها کرده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه معاونت علمی از آمادگی لازم برای کمک به صنعت پتروشیمی برخوردار است، تصریح کرد: در تلاش هستیم با بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور به‌ویژه هوش‌مصنوعی این همکاری را پیش برده و به عبارتی نهضت هوشمندسازی و نوظهور را با یک صنعت پیشران کلید بزنیم تا ضمن افزایش بهره‌وری، هزینه‌های تولید کاهش پیدا کند.

از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

مدل توسعه منطقه‌ای فناوری کشور به‌زودی نهایی می‌شود

مهدی دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور در خصوص اقدامات وزارت کشور برای توسعه و صادرات محصولات دانش‌بنیان اظهار کرد: در حال حاضر به لحاظ تکنیکی و فنی، محصولات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با مشکلی مواجه نیستند و از نظر دانشی تمام اقدامات لازم انجام شده است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی این شرکت‌ها افزود: خلق بازار برای محصولات دانش‌بنیان چالش اصلی به‌ویژه در شهرستان‌ها و مناطق مختلف کشور است، علاوه بر آن مشکل دیده‌شدن نیز وجود دارد که در بعضی مناطق شدت بیشتری دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور عنوان کرد: با همکاری مشترک میان وزارت کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تلاش می‌کنیم عدالت فناورانه را در بخش‌های مختلف کشور ایجاد کنیم، هدف این است که تمام استان‌ها و مناطق در زیست‌بوم دانش‌بنیان دیده شوند.

از راه‌اندازی نخستین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی تا هوشمندسازی صنعت پتروشیمی کشور

ایران در جمع سه کشور تولیدکننده کیت‌های تست سنجش گاز فوری

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید کیت‌های تست سنجش گاز فوری برای نخستین بار در کشور شدند و ایران را به جمع سه کشور تولیدکننده این محصول راهبردی در کنار آلمان و ژاپن رساندند.

محمدجواد کارگر، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان حوزه فعالیت این مجموعه را ساخت دستگاه‌های آنالیز و مواد شیمیایی مرتبط با آن در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، محیط زیست و معادن عنوان کرد و با اشاره به فعالیت ۱۰ ساله این شرکت گفت: کیت‌های تست سنجش گاز فوری از پیچیدگی و دانش فنی بالایی برخوردارند، به طوری که ۹۹ درصد آن مبتنی بر دانش فنی است؛ این کیت‌ها به صورت ویال طراحی و ساخته شده‌اند و عملکرد آن‌ها شبیه به آمپول‌هایی است که دو طرفشان شکسته می‌شود و در یک پمپ ساده قرار می‌گیرد، پمپ هوا را از یک طرف وارد ویال کرده و از طرف دیگر خارج می‌کند و به این ترتیب گازها و پارامترهای مختلف محیط شناسایی می‌شوند.

وی درباره کاربردهای این محصول ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین کاربردهای این کیت‌ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است، هنگام راه‌اندازی مجدد پالایشگاه‌ها یا پتروشیمی‌ها پس از شات‌دان باید گاز موجود در خطوط و فضا بررسی شود، اگر این کار در آزمایشگاه انجام شود زمان زیادی از دست می‌رود و هر دقیقه در این صنایع معادل هزاران دلار هزینه در بر دارد، اما این کیت‌ها می‌توانند در چند ثانیه نوع و میزان گاز موجود را مشخص کنند؛ این محصول در معادن نیز کاربرد حیاتی دارد و می‌تواند در جلوگیری از حوادث مؤثر باشد.

کارگر یادآور شد: در حال حاضر، ایران سومین کشور تولیدکننده این محصول پس از آلمان و ژاپن است، حتی نمونه چینی این محصول وجود ندارد که نشان‌دهنده سطح بالای دانش فنی آن است؛ تمام مواد اولیه این محصول در داخل کشور تولید می‌شود و قابلیت شناسایی انواع گازها را دارد، همچنین هزینه تولید این کیت‌ها ۵۰ درصد کمتر از نمونه‌های آلمانی و ژاپنی است؛ نمونه‌هایی از این کیت‌ها برای کشورهای عمان و امارات ارسال شده و استقبال خوبی در کشورهای حوزه خلیج فارس که نفت و گاز از صنایع اصلی آن‌هاست، مشاهده کرده‌ایم.

کد خبر 823733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.