روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری ۲۰۲۴ International Day of Epidemic Preparedness + پوستر

روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری International Day of Epidemic Preparedness هر سال ۲۷ سپتامبر (۷ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود تا اهمیت افزایش دانش در این زمینه را به‌منظور پیشگیری از پیامدهای اپیدمی‌ها برجسته کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بیماری‌ها و اپیدمی‌های عفونی عمده اثرات مخربی بر زندگی انسان‌ها دارند و در درازمدت توسعه‌های اجتماعی و اقتصادی جوامع را ویران می‌کنند. بحران‌های بهداشتی جهانی زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل می‌کند و موجب تخریب نامتناسب معیشت مردم از جمله زنان، کودکان و اقتصاد در فقیرترین و آسیب‌پذیرترین کشورها می‌شود. بنابراین نیاز فوری به توسعه سیستم‌های بهداشتی انعطاف‌پذیر و قوی در سراسر جهان به‌ویژه برای افراد آسیب‌پذیر احساس می‌شود، در غیر این صورت اپیدمی‌های آینده از نظر شدت و تأثیر از موارد قبلی پیشی خواهد گرفت.

افزایش آگاهی، تبادل اطلاعات، دانش علمی و آموزش بهترین شیوه‌های مقابله و پیشگیری در مورد بیماری‌های همه‌گیر در سطوح محلی، ملی، منطقه‌ای و جهانی از مؤثرترین اقدامات برای پیشگیری و پاسخ به همه‌گیری‌ها محسوب می‌شود. تقویت دانش پیشگیری از بیماری‌های همه‌گیر با به‌کارگیری درس‌های آموخته شده در مورد مدیریت اپیدمی‌ها و نحوه جلوگیری از توقف خدمات اولیه همراه با ارتقا سطح آمادگی برای داشتن سریع‌ترین و کافی‌ترین پاسخ به هر گونه اپیدمی ممکن بسیار مهم است و ارزش رویکرد یکپارچه ادغام سلامت انسان، حیوانات، گیاهان، محیط زیست و سایر بخش‌های مرتبط را تقویت می‌کند.

بیست‌وهفتم دسامبر هر سال (هفتم دی ۱۴۰۳) با هدف ایجاد آگاهی در مورد بیماری‌های همه‌گیر، روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری International Day of Epidemic Preparedness نام‌گذاری شده است. جهان در طول تاریخ با اپیدمی‌های متعددی آلوده شده، بااین‌حال بشر با پیدا کردن راه‌هایی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌ها توانسته است زنده بماند، اما اگر ملت‌ها از قبل برای یک همه‌گیری مرگبار آماده نباشند، رخ دادن آن جان تعداد زیادی از انسان‌ها را با خطر مواجه می‌کند. بنابراین آگاهی و آمادگی در این زمینه عناصری کلیدی هستند.

روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری ۲۰۲۴ International Day of Epidemic Preparedness + پوستر

تاریخچه روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری

شیوع ویروس کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین آغاز شد و با افزایش نرخ عفونت و تعداد جان‌باختگان، مناطق زیادی از شهرهای این کشور قرنطینه شدند. بااین‌حال حتی با وجود انتشار اخبار این ویروس در سراسر جهان، مقامات این کشور نتوانستند آن را مهار کنند و در عرض چند ماه موارد ابتلاء به کووید -۱۹ در سراسر جهان ظاهر شد و تعداد قربانیان افزایش پیدا کرد. در مدتی کوتاه مشخص شد ویروسی که در ابتدا تصور می‌شد آنفولانزا باشد یک بیماری همه‌گیر است که زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت‌تأثیر قرار داد. با گسترش همه‌گیری، پر شدن تخت‌های بیمارستان‌ها و کمبود دستگاه‌های تنفس مصنوعی، شکاف‌های سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی چندین کشور آشکار شد. حتی زمانی وجود داشت که مواد ضدعفونی‌کننده دست و ماسک‌های جراحی در جهان کمیاب شد.

پس از ماه‌ها مطالعه درباره این همه‌گیری، چندین متخصص بهداشت اظهار کردند که اگر جهان برای مقابله با چنین بحرانی آماده بود، می‌توانست کووید -۱۹ را مهار کند. با در نظر گرفتن این موضوع، نخستین روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری در تاریخ بیست‌وهفتم دسامبر ۲۰۲۰ برگزار شد. این روز توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای حمایت از اهمیت پیشگیری، آمادگی و مشارکت در برابر همه‌گیری‌ها تعیین شد و ازآنجاکه کووید -۱۹ اهمیت سرمایه‌گذاری در سیستم‌هایی را برای پیشگیری، شناسایی و واکنش به شیوع بیماری‌های عفونی نشان داد، مناسبتی بسیار ضروری تلقی می‌شود. کووید -۱۹ یک تراژدی انسانی بود، اما یک فرصت نسلی برای ساختن جهانی برابرتر و پایدارتر ایجاد کرد.

همکاری بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی نقش مهمی در پاسخ به بیماری‌های همه‌گیر ایفا می‌کند و مشارکت و همبستگی بین هر فرد، جامعه، دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در همه مراحل مدیریت بیماری‌های همه‌گیر بسیار مهم است. سیستم سازمان ملل متحد به‌ویژه سازمان بهداشت جهانی، نقشی محوری در هماهنگی واکنش‌ها به بیماری‌های همه‌گیر، مطابق با وظایف خود و در حمایت از تلاش‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای پیشگیری، کاهش و رسیدگی به اثرات بیماری‌های عفونی و اپیدمی مطابق با هدف پیشبرد دستور کار ۲۰۳۰ ایفا می‌کند.

روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری ۲۰۲۴ International Day of Epidemic Preparedness + پوستر

کد خبر 823600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.