نمایشگاه پژوهشهر گامی نوین در مردمی‌سازی پژوهش‌های دانشگاهی است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با تاکید بر لزوم ارتباط پژوهش‌های دانشگاهی با جامعه گفت: نمایشگاه پژوهشهر می‌تواند با عمومی‌سازی پژوهش، مردم را با کاربرد دانش در حل مسائل شهری آشنا کند.

هادی امیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در حاشیه بازدید از نمایشگاه «پژوهشهر» ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه کار بسیار ارزشمند و خلاقانه‌ای است، به‌ویژه اینکه این نمایشگاه در یک فضای عمومی برگزار شده که خود این موضوع یک نوآوری به‌شمار می‌رود.

وی افزود: از نگاه من مردم هنوز به این نوع رویدادها عادت نکرده‌اند، زیرا تاکنون کمتر شاهد چنین اتفاقی بوده‌ایم؛ پژوهش باید در خدمت جامعه و مردم باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان تاکید کرد: تصور بر این است که پژوهش تنها در محیط‌های دانشگاهی صورت می‌گیرد و استادان و دانشجویان درگیر این فعالیت‌ها هستند، اما پژوهش در فضایی که جامعه‌محور است، می‌تواند تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.

امیری گفت: این رویداد به مردم نشان می‌دهد که ما در شهرداری از دانش برای حل مسائل شهری بهره می‌گیریم و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، همچنین با برنامه‌ریزی بهتر و مشارکت دانشگاه‌ها می‌توان کارهای بزرگی را در این راستا به انجام رساند.

وی ادامه داد: برگزاری چنین نمایشگاهی در مکان‌های عمومی می‌تواند در عمومی‌سازی پژوهش نقش مؤثری داشته باشد، پژوهش در خدمت مردم به معنای این است که پژوهش‌ها تنها در دانشگاه‌ها محصور نباشد و به حل مسائل جامعه کمک کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: مردم گاهی این تصور را دارند که دانشگاه‌ها در حال انجام کار خودشان هستند، مقاله می‌نویسند، ارتقا می‌گیرند و ترفیع پیدا می‌کنند، اما به مشکلات واقعی مردم توجه نمی‌شود، از این‌رو پژوهش در خدمت مردم یعنی اینکه شما با استفاده از دانش به حل مسائل جامعه بپردازید و این را به مردم نشان دهید.

امیری گفت: وقتی شهرداری به‌عنوان متولی حل مسائل شهری نشان می‌دهد که از پژوهش استفاده می‌کند، این موضوع به مردم هم انتقال پیدا می‌کند و بسیار مفید است.

وی با ارائه راهکارهایی برای مردمی‌تر کردن پژوهش افزود: یکی از راهکارها اقدام ارزشمندی است که در این ایستگاه مترو انجام شده است؛ اگر پژوهشگران متوجه شوند که نتیجه کار آن‌ها قرار است توسط مردم دیده شود، نگاه و سبک کارشان تغییر می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از پژوهش‌ها تنها برای ارائه به همکاران دانشگاهی انجام می‌شود، اما وقتی مخاطبان، مردم عادی باشند، نحوه انجام کار متفاوت خواهد بود.

امیری گفت: طراحی داشبوردهایی که علم را برای عموم قابل فهم می‌کند، گامی مؤثر برای مردمی‌تر کردن پژوهش‌ها است.

وی درباره میزان استقبال از این نمایشگاه ادامه داد: این نمایشگاه در سال نخست خود قرار دارد و طبیعی است که هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده باشد، اما همین آغاز نیز مثبت و امیدوارکننده است و باید برای دوره‌های بعدی برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم، همچنین این رویداد به صورت فصلی برگزار شود تا تأثیر گذاری بیشتری داشته باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: وقتی یک مقاله علمی نوشته می‌شود، هدف این است که توسط افراد دانشگاهی و متخصصان خوانده شود، اما وقتی می‌خواهیم پژوهش‌ها را در معرض دید عموم مردم قرار دهیم، شرایط به‌طور کامل متفاوت می‌شود، برای مثال، وقتی پژوهشی را در مکان‌هایی همچون مترو به نمایش می‌گذاریم، باید به‌گونه‌ای باشد که مردم عادی هم بتوانند آن را درک کنند، این نوع ارائه پژوهش به مردم بسیار مفید و مهم است و می‌تواند گامی بزرگ در راستای مردمی‌سازی علم و پژوهش باشد.

کد خبر 820251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.