تلاش شهرداری اصفهان برای تبدیل تهدید دست‌فروشی به فرصت

رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری اصفهان به‌جای حذف کامل دست‌فروشی به‌دنبال تبدیل تهدید به فرصت و ساماندهی آن بوده است.

احمدرضا مصور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مشکلات اقتصادی و دست‌فروشی اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور برخی افراد را وادار می‌کند برای تأمین معیشت خود به فعالیت‌های مختلف از جمله دست‌فروشی بپردازند؛ در واقع این مشاغل یکی از راه‌های تأمین درآمد برای افرادی است که شغل ثابت و رسمی ندارند.

وی با اشاره به آسیب‌های دست‌فروشی به فضای شهری افزود: حضور دست‌فروشان در معابر شهری علاوه بر تأثیرات منفی بر نظم و ظاهر شهر، ممکن است موجب ایجاد اختلال در فعالیت مغازه‌داران رسمی شود که مالیات و بیمه پرداخت می‌کنند؛ از این‌رو شهرداری موظف است برای حفظ آرامش و امنیت شهر با دست‌فروشی‌های غیرمجاز و بدون مجوز مقابله کند.

رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری از یک‌سو وظیفه دارد با دست‌فروشی غیرمجاز برخورد کند و از سوی دیگر طبق قوانین باید مشاغل شهری را ساماندهی کند؛ این رویکرد دوگانه به‌معنای ایجاد تعادل بین مقابله با فعالیت‌های غیرقانونی و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک است.

مصور با اشاره به راهکارهای شهرداری برای ساماندهی دست‌فروشان ادامه داد: برای کاهش مشکلات و ساماندهی دست‌فروشان، شهرداری فضاهایی نظیر بازارهای روز در نقاط مختلف شهر اختصاص داده است تا آن‌ها بتوانند فعالیت خود را در این مکان‌ها انجام دهند.

وی افزود: بازارهای روز این امکان را فراهم می‌کند که دست‌فروشان بتوانند در روزهای مختلف به‌طور چرخشی فعالیت کنند؛ این موضوع به شهرداری کمک کرده است که تا حد زیادی مشکلات ناشی از حضور دست‌فروشان در معابر اصلی شهر را کنترل کند.

رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال در سال‌های اخیر در نقاط شلوغی نظیر چهارراه بابا قاسم تا میدان امام علی (ع) در شب‌های منتهی به عید نوروز، ازدحام دست‌فروشان مشکلات زیادی را ایجاد می‌کرد که شهرداری با مداخلات سریع توانست این مناطق را کنترل کند و ازدحام را کاهش دهد، همچنین بعضی معابر فرعی نیز با حضور دست‌فروشان روبه‌رو است که همچنان تحت نظارت و کنترل شهرداری قرار دارند.

مصور گفت: یکی از اقدامات شهرداری برای ساماندهی دست‌فروشان، ایجاد بازار گل و گیاه در خیابان همدانیان بود؛ هدف این طرح ایجاد فضایی مناسب برای افرادی بود که به‌دلیل سرپرست خانوار بودن نیاز به کسب درآمد داشتند، با این حال در ادامه برخی مغازه‌داران نیز اقدام به گرفتن غرفه در این بازار کردند که با اهداف ساماندهی مغایرت داشت و نیاز به کنترل بیشتری از سوی شهرداری دارد.

وی اظهار کرد: از سال ۱۳۸۲ تاکنون دست‌فروشی و تکدی‌گری به‌عنوان خط قرمزهای مورد توجه شهرداری اصفهان قرار گرفته و شهرداری تلاش کرده است تا با اقدامات خود این پدیده‌ها را مدیریت کند؛ هرچند دست‌فروشی و تکدی‌گری به صفر نرسیده، اما نسبت به بسیاری از شهرها، شهر اصفهان در مدیریت این مسائل موفق‌تر بوده است.

رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: در برخی کشورها و شهرهای دیگر، با پذیرش فعالیت‌هایی همچون فروش فلافل در شب‌ها، دست‌فروشی را به‌عنوان بخشی از بافت شهری پذیرفته‌اند، بنابراین شهرداری اصفهان به‌جای حذف کامل دست‌فروشی به‌دنبال تبدیل تهدید به فرصت و ساماندهی آن بوده است.

کد خبر 817411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.