به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جشنواره دونگژی (Dongzhi) یکی از مهمترین فستیوالها در فرهنگهای چینی، ژاپنی، کرهای و ویتنامی است که بهمناسبت انقلاب زمستانی بین بیستویکم تا بیستوسوم دسامبر برگزار میشود.
این جشن نماد شروع روزهای بلندتر و افزایش نور است و ریشههای آن به فلسفه موسوم به یین و یانگ (دو نیروی متضاد اما مکمل در جهان) برمیگردد. در این شب، خانوادهها در کنار هم جمع میشوند و غذاهایی مانند دامپلینگ و تانگ یوان را میل میکنند.
جشنهای ویژه دونگژی
گردهماییهای خانوادگی: دونگژی در اصل یک دورهمی خانوادگی است که بهطور سنتی، شامل وعدههای غذایی بزرگ خانوادگی است. همنشینی در این جشن نماد گرما و با هم بودن در ماههای سرد زمستان است.
این جشنواره بهعلت سنتهای آشپزی خود مشهور است که در ادامه به چند مورد اشاره میشود:
تانگیوان Tangyuan: در جنوب چین، خانوادهها تانگیوان (گلولههای برنج چسبناک) را تهیه میکنند و آن را با مواد شیرین یا خوشطعم پر میکنند. این شیرینیها به دلیل شکل گردشان که شبیه کلمه اتحاد مجدد در چین است، نماد اتحاد و رفاه خانواده است.
کوفتهها: در شمال چین، جیائوزی (کوفتهها) غذای محبوب این جشن است. اعتقاد بر این است که خوردن کوفتهها افراد را از سرمازدگی در طول زمستان محافظت میکند.
از دیگر غذاهای پرطرفدار میتوان به هاتپات گوسفندی و فرنی بابائو اشاره کرد که برای گرم شدن در فصل سرما مصرف میشود.
ادای احترام به اجداد: جنبه مهم دونگژی شامل زنده نگه داشتن یاد اجداد است. خانوادهها ممکن است محرابهایی با هدایایی مانند کوفته یا گوشت پخته برپا کنند و برخی برای ادای احترام از مقبرههای اجدادی خود بازدید کنند.
اهمیت فرهنگی: این جشنواره نماد گذار از انرژی یین (سرد، تاریک) به یانگ (گرم، نور) است. این مراسم نقطه عطفی را نشان میدهد که در آن نور روز شروع به افزایش میکند و با پیشروی زمستان امید به همراه میآورد.
جشنواره دونگژی یادآور اهمیت خانواده، سنت و تغییرات فصلی در فرهنگ چینی است. خانوادهها از طریق وعدههای غذایی مشترک، ادای احترام به اجداد و غذاهای نمادینی که در این زمان مصرف میشوند، نهتنها فرا رسیدن زمستان را جشن میگیرند، بلکه امیدی را که با روزهای طولانیتری در راه است، یادآوری میکنند.
نظر شما