معرفی انواع کامپوزیت دندان + قیمت آن‌ها

امروزه تکنیک‌های بسیار زیادی وجود دارد که افراد برای داشتن دندان‌های زیبا و یکدست می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند ؛ یکی از این تکنیک‌ها کامپوزیت دندان است.

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که به دنبال داشتن دندان‌های سفید و صاف هستید و یک راه حل مناسب و قوی می‌خواهید با ما همراه باشید تا با کامپوزیت ، انواع آن و همچنین قیمت کامپوزیت در سال 1403 آشنا شوید.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت ، یک ماده‌ ترمیمی و زیبایی است که برای اصلاح شکل، اندازه، رنگ و ظاهر دندان‌ها استفاده کاربرد دارد. این ماده ترکیبی از رزین‌های پلیمری و ذرات شیشه یا سرامیک است و به دلیل ویژگی‌های ظاهری طبیعی و قابلیت چسبندگی بالایی که دارد، در دندانپزشکی کاربرد فراوانی دارد.

کاربردهای کامپوزیت دندان

  1. ترمیم پوسیدگی‌های دندان: کامپوزیت ، برای پر کردن دندان‌های خراب و پوسیده، به ویژه در دندان‌های جلویی که ظاهر آنها اهمیت بیشتری دارد بسیار پرکاربرد است.
  2. اصلاح شکستگی یا ترک دندان: بسیاری از دندانپزشکان برای بازسازی قسمت‌های آسیب‌دیده دندان از کامپوزیت استفاده می‌کنند.
  3. بستن فاصله بین دندان‌ها: برای بهبود ظاهر و اصلاح فواصل نامطلوب بین دندان‌ها بسیار مناسب است.
  4. زیبایی و اصلاح طرح لبخند: برای تغییر رنگ یا شکل دندان‌ها نیز می‌توان از کامپوزیت‌ها استفاده کرد.

مزایای کامپوزیت دندان چیست؟

معرفی انواع کامپوزیت دندان + قیمت آن‌ها

  1. ظاهر طبیعی دارد : رنگ کامپوزیت‌ها به راحتی با رنگ دندان‌های طبیعی تطبیق داده می‌شود و در واقع متناسب با رنگ دندان‌های اصلی شما طراحی می‌شوند.
  2. مقرون‌به‌صرفه است :کامپوزیت نسبت به برخی روش‌های دیگر مانند لمینت سرامیکی، هزینه کمتری دارد.
  3. نیاز به تراش کم یا بدون نیاز به تراشیدن دندان: در مقایسه با روش‌های دیگر، حداقل تراش یا تغییر در ساختار دندان طبیعی مورد نیاز است.
  4. قابلیت ترمیم و اصلاح آسان: در صورت آسیب یا شکستگی، کامپوزیت‌ها به راحتی قابل ترمیم هستند.

معایب کامپوزیت چیست؟

  1. دوام کمتر نسبت به سرامیک: لمینت‌های سرامیکی عمر طولانی‌تری نسبت به کامپوزیت‌ها دارند.
  2. تغییر رنگ به مرور زمان: در صورتی که از مواد غذایی رنگ‌دار مانند چای یا قهوه به صورت مکرر استفاده کنید ممکن است کامپوزیت شما دچار تغییر رنگ شود.
  3. مراقبت و نگهداری زیاد: برای حفظ زیبایی و دوام کامپوزیت خود، لازم است بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید و از عادات مضر (مانند جویدن اجسام سخت چون ته‌دیگ) پرهیز کنید.

انواع کامپوزیت دندان کدامند؟

کامپوزیت‌ها انواع مختلف دارند که بر اساس نوع مواد و کاربردشان در دسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌گیرند. انواع کامپوزیت دندان عبارتند از:

کامپوزیت ماکروفیل

این کامپوزیت دارای ذرات بزرگ بین 10 تا 50 میکرومتر است که استحکام بالا و مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار دارد اما مشکل آن زبری سطح کامپوزیت است و به مرور ممکن است براقیت خود از دست بدهد. برای ترمیم دندان‌های پشتی کاربرد بیشتری دارد.

کامپوزیت میکروفیل

این نوع کامپوزیت ذرات بسیار کوچک بین 0.01 تا 0.1 میکرومتر دارد که باعث می‌شود ظاهر آن بسیار صاف‌تر و براق‌تر باشد و شباهت بسیار بیشتری به مینای دندان طبیعی دارد. در مقابل استحکام کمتری نسبت به کاروفیل دارد و برای ترمیم دندان‌های جلویی که زیباییشان حائز اهمیت است ، کاربرد دارد.

کامپوزیت هیبرید ، نانوهیبرید و میکروهیبرید

همانطور که از نامش پیداست هیبریدی است و ترکیبی از ذرات بزرگ و کوچک است که سبب می‌شود سطحی صاف و براق داشته باشد و در عین حال مستحکم و مقاوم باشد. در برخی موارد ممکن است براقیت خود را به مرور زمان از دست بدهد و قابل استفاده در دندان‌های جلو و عقب به دلیل تعادل بین زیبایی و استحکام است.

کامپوزیت نانوهیبرید با ذرات نانو ترکیب شده است به همین دلیل به این نام مشهور است. که مهم‌ترین ویژگی آن اقتصادی بودن و دوره درمان کوتاه مدت است. استحکام بسیار زیادی دارد و برای ترمیم دندان‌های جلویی و دندان‌های عقب به کار برده می‌شود.

کامپوزیت نانوفیل

ذرات بسیار ریز در مقیاس نانو در حدود 20 نانومتر دارد که سبب می‌شود سطح فوق‌العاده صاف و براق، شبیه به مینای طبیعی دندان و مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ داشته باشد. ممکن است قیمت آن در کلینیک زیبایی دندان نسبت به دیگر کامپوزیت‌ها گران‌تر باشد و بیشتر برای دندان‌های جلویی و مواردی که زیبایی اولویت دارد به کار می‌رود.

کامپوزیت فلو

نسبت به سایر کامپوزیت‌های دندان حالت روان‌تر و انعطاف‌پذیرتری دارد و برای نفوز به مناطق دشوار مانند شکاف‌های دندان‌ها و حفره‌های کوچک استفاده می‌شود. استحکام کمتری در برابر فشار دارد.

کامپوزیت ونیر بولک ( بولک‌فیل )

مواد این کامپوزیت به گونه‌ای طراحی شده است که در لایه2های ضخیم‌تر استفاده شوند و یکی از مزایای برجسته‌ی این روش، کاهش چشمگیر زمان مورد نیاز برای انجام ونیرهای کامپوزیتی است. این نوع کامپوزیت به دلیل ساختار تقویت‌شده، مقاومت خوبی در برابر فشار و سایش دارد، که آن را برای دندان‌های جلو و عقب مناسب می‌کند.

هزینه کامپوزیت چگونه محاسبه می‌شود

معرفی انواع کامپوزیت دندان + قیمت آن‌ها

هزینه کامپوزیت‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد . قیمت کامپوزیت دندان در سال 1403 با توجه به عوامل زیر محاسبه می‌شود:

  1. نوع کامپوزیت استفاده شده : اصلی‌ترین مورد در تعیین قیمت است.
  2. تعداد دندان‌ها: چه تعداد دندان با استفاده از کامپوزیت ترمیم می‌شود
  3. میزان تخصص و تحربه پزشک: دندانپزشکان باتجربه‌تر که تخصص بیشتری در زیبایی و ترمیم دارند، معمولاً هزینه بیشتری دریافت می‌کنند.
  4. مکان جغرافیایی: هزینه کامپوزیت در شهرهای بزرگ و مناطق پیشرفته‌تر معمولاً بیشتر از شهرها یا مناطق کوچک‌تر است. مثلا می‌تواند قیمت کامپوزیت دندان در یک دندانپزشکی در شمال تهران نسبت به یک کلینیک زیبایی در منطقه‌ای دیگر متفاوت باشد.
  5. نیاز به درمان‌های دیگر: گاهی قبل از انجام کامپوزیت، ممکن است نیاز به درمان پوسیدگی، جرم‌گیری، یا اصلاح لثه وجود داشته باشد که این‌ها هزینه‌های اضافی ایجاد می‌کند.

سخن پایانی:

کامپوزیت ، یک روش بسیار عالی برای ترمیم و زیباسازی دندان است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. اگر می‌خواهید دندان و لبخندی زیبا داشته باشید می‌توانید از کامپوزیت دندان استفاده کنید که انواع کامپوزیت قیمت‌های مختلفی دارد و شما براساس میزان بودجه خود می‌توانید بهترین نوع آن را انتخاب کنید.

کد خبر 813688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.