به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، کودکان سرمایههای آینده هر کشوری هستند و سرمایهگذاری روی آنها بهمعنای سرمایهگذاری روی آینده است. به همین دلیل است که سازمان ملل هر سال بیستم نوامبر را بهعنوان روز جهانی کودک Universal Children’s Day نامگذاری کرده است. هدف از این مناسبت بهبود رفاه کودکان و آگاهی از مشکلاتی است که آنها در هر گوشه از جهان با آن روبهرو هستند. در اصل روز جهانی کودک تنها روزی برای تجلیل از کودکان نیست، بلکه مناسبتی برای آگاهی دادن به کودکان در سراسر جهان است که خشونت را در اشکال مختلف سوءاستفاده و تبعیض تجربه کردهاند. در حال حاضر حدود ۱۵۳ میلیون کودک بین پنج تا ۱۴ سال وجود دارد که مجبور به کار کودکان هستند. این روز ویژه همچنین فرصتی را برای خانوادهها فراهم میکند تا با پرورش افراد دلسوز، با اعتمادبهنفس و انعطافپذیر، نقش خود در شکلدهی به آینده جوامع بهخوبی ایفا کنند.
روز جهانی کودک ۱۴۰۳
روز جهانی کودک هر سال بیستم نوامبر مصادف با سیام آبان ۱۴۰۳ برگزار میشود.
تاریخچه روز جهانی کودک
روز کودک در دومین یکشنبه ژوئن سال ۱۸۵۷ توسط دکتر چارلز لئونارد، کشیش کلیسای جهانی نجاتدهنده در چلسی ماساچوست معرفی شد. وی خدمات ویژهای را به کودکان و برای آنها اختصاص داد و این روز را روز گل رز نامگذاری کرد که بعدها به یکشنبه گل و پس از آن به روز کودک تغییر نام داد. با این حال روز جهانی کودک در سال ۱۹۵۹ توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته و برای آن تاریخ بیستم نوامبر تعیین شد. در این تاریخ بود که مجمع عمومی سازمان ملل شکل گستردهای از اعلامیه حقوق کودک را تصویب کرد و آن را بهعنوان بیانیه حقوق کودکان خود پذیرفت. این اعلامیه شامل موارد زیر است:
- باید وسایل لازم برای رشد طبیعی کودک از لحاظ مادی و معنوی در اختیار او قرار گیرد.
- کودک گرسنه باید سیر شود، کودکی بیمار باید درمان شود، کودک عقبمانده باید مورد کمک قرار گیرد، کودک بزهکار را باید اصلاح شود و به کودک یتیم باید پناه داده شود.
- کودک باید اولین کسی باشد که در مواقع پریشانی تسکین داده میشود.
- کودک باید در موقعیتی باشد که وسایل امرار معاش برای او مهیاست و باید در برابر هر نوع استثمار محافظت شود.
- کودک باید با این آگاهی تربیت شود که استعدادهای او باید وقف خدمت به همنوعانش شود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بیستم نوامبر ۱۹۸۹ کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد که یک معاهده حقوق بشری و تعیینکننده حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی کودکان است. این سند به نیازها و حقوق خاص کودک میپردازد و همه کشورهای تصویبکننده را ملزم میکند طبق قوانین بینالمللی به آن پایبند باشند و مطابق با منافع کودکان عمل کنند.
در سپتامبر ۲۰۱۲ دبیر کل سازمان ملل متحد رهبری ابتکارعملهای لازم برای آموزش کودکان را برعهده گرفت کرد تا هر کودکی بتواند به مدرسه برود. این هدف تا سال ۲۰۱۵ عملی و در نهایت به اجرای سیاستهای مربوط به آموزش برای ارتقای صلح، احترام و توجه به محیط زیست منتهی شد.
شعار روز جهانی کودک ۲۰۲۴
شعار روز جهانی کودک در سال ۲۰۲۴ «به آینده گوش کن Listen to the Future» تعیین شده است و جهان را تشویق میکند تا فعالانه به امیدها، رویاها و چشماندازهای کودکان برای آینده گوش سپارد و حق مشارکت کودکان را ارتقا دهد. کودکان باید این قدرت را داشته باشند که نظرات خود را در مورد دنیایی بیان کنند که میخواهند در آن زندگی کنند و حمایت از این حق وظیفه بزرگترهاست.
نظر شما