به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نوزدهم نوامبر هر سال روز کارآفرینی زنانWomen’s Entrepreneurship Day است. حدود ۸۵ درصد از خریدها و نزدیک به ۲۰ تریلیون دلار از هزینههای جهانی به زنان اختصاص دارد و جهان در طول سالهای اخیر شاهد افزایش زنان کارآفرین بوده است که پیشرفت کردهاند و صاحب کسبوکارهای سودآور شدهاند. روز کارآفرینی زنان این سهم را به رسمیت میشناسد و بهدنبال ارتقای محیطی مساعدتر برای زنان در تجارت است.
تاریخ روز کارآفرینی زنان ۱۴۰۳
روز کارآفرینی زنان هر سال نوزدهم نوامبر مصادف با بیستونهم آبان ۱۴۰۳ برگزار میشود.
تاریخچه روز کارآفرینی زنان
وندی دایموند، یک کارآفرین اجتماعی و انساندوست است که بنیاد آدلانته Adelante را تأسیس کرد. این بنیاد به زنان فقیر محلی هندوراس وام خرد ارائه میکند. این اقدام الهامبخش وی شد تا جنبشی را آغاز کند که زنان را توانمند میکند و فقر را کاهش میدهد، بنابراین در سال ۲۰۱۳ سازمان غیرانتفاعی روز کارآفرینی زنان (WEDO) را بهعنوان یک سازمان غیردولتی، غیرنژادی، غیرجنسیتی و غیرسیاسی داوطلبانه ایجاد کرد تا به وضعیت اسفبار ۲۵۰ میلیون دختری رسیدگی کند که در سراسر جهان در فقر زندگی میکنند و سزاوار فرصتی برای بهبود زندگی خود هستند. او همچنین در نظر داشت که چهار میلیارد زن ساکن در جهان هستی را توانمند کند. این سازمان در سال ۲۰۱۴ نخستین روز کارآفرینی زنان را در شهر نیویورک در سازمان ملل متحد برگزار کرد. پس از آن نوزدهم نوامبر بهطور رسمی روز کارآفرینی زنان معرفی و هر سال توسط سازمان ملل برگزار شد.
البته مادام سی جی واکر، با نام سارا بریدلاو، بهعنوان نخستین زن خودساخته جهان در نظر گرفته میشود. او در هفت سالگی یتیم شد، با این حال اجازه نداد که روحیهاش تضعیف شود و قدرت خود را از هیچ ساخت. در حال حاضر اپرا وینفری، چر وانگ، ایندرا نویی و جینا راینهارت تعدادی از موفقترین زنان کارآفرین جهان هستند و دایان هندریکس، ثروتمندترین میلیاردر زن خودساخته و کارآفرین آمریکایی است.
سازمان یادشده با ایجاد شبکهای از رهبران، مبتکران و کارآفرینان زن برای راهاندازی استارتآپها، توسعه اقتصادی و ارتقای جوامع، زنان و دختران را قادر میسازد تا در اقتصاد جوامع مشارکت داشته باشند، همچنین جامعهای از افراد همفکر ایجاد میکند که رهبران زن میتوانند از آنها برای ایجاد تأثیر واقعی در این جهان بهره ببرند.
روز کارآفرینی زنان به حمایت بیشتری در سراسر جهان نیاز دارد، زیرا اگر زنان از فرصتهای عادلانه و برابر برخوردار شوند، تأثیر بیشتری در کشورهای خود خواهند داشت، اقتصاد را تقویت خواهند کرد و الهامبخش دیگران خواهند بود.
زنان اغلب به دلیل عوامل مختلف، کسبوکاری را با سرمایه کمتر از میزان مورد نیاز راهاندازی میکنند که دلیل اصلی آغاز یک کسبوکار را افزایش امکان مراقبت از خانواده خود اعلام کردهاند. امروزه زنان صاحب ۳۶ درصد از مشاغل کوچک در سراسر جهان هستند. پاناما با ۲۹.۱ درصد بیشترین تعداد کارآفرینان زن را دارد.
زنان کارآفرین مسلمان معاصر
در عصر مدرن کارآفرینی، زنان مسلمان بهعنوان رهبران و مبتکرانی پویا ظاهر شدهاند که با بینش و عزم خود، موانع را شکستند و صنایع را تغییر دادند. در واقع قدمت زنان تأثیرگذار در تجارت به زمان خدیجه (س) همسر گرامی حضرت محمد (ص) میرسد که تاجری موفق و از چهرههای برجسته در تاریخ اولیه اسلام بود.
در ادامه با دستاوردهای چهار زن مسلمان آشنا میشویم که از طریق خلاقیت، انعطافپذیری و روحیه تلاش و الهامبخش خود در عرصه کارآفرینی سرآمد بودهاند.
سمیرا احمد Sameera Ahmed
سمیرا احمد یک شخصیت برجسته در حوزه سلامت روان و توسعه جامعه است. او بهعنوان مدیر مؤسسه خانواده جوانان (FYI)، در ارائه کارگاههای آموزشی در زمینه رشد جوانان، ازدواج، فرزندپروری و سلامت روان نقش مؤثری داشته است. مؤسسه یادشده که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد، به دلیل تلاشهایش در ایجاد اینفوگرافیکها و راهکارهای رسیدگی به مسائل و چالشهای سلامت روانی مشهور است که جوانان مسلمان آمریکایی با آن مواجه هستند. تخصص سمیرا با مدرک دکترای روانشناسی بالینی و کارشناسی ارشد زیستشناسی، به نقش او بهعنوان دستیار سردبیر مجله سلامت روان مسلمانان کمک میکند.
او همچنین یکی از نویسندگان کتاب «مشاوره مسلمانان: کتابچه راهنمای مسائل و مداخلات سلامت روان» است. تعهد سمیرا به سازماندهی جامعه، مردمی بیش از سه دهه را در بر میگیرد که این امر نشاندهنده تعهد او به ارتقای رفاه و انعطافپذیری جوامع مسلمان است.
زرینه الامین نعیم Zarinah El-Amin Naeem
زرینه الامین نعیم یک کارآفرین و مدافع توانمندسازی زنان و تنوع فرهنگی است. سرمایهگذاریهای او از جمله در نمایشگاه Beautifully Wrapped & The Headwrap و Enliven Your Soul، بهعنوان سکوهایی برای بزرگداشت میراث فرهنگی و تقویت رهبری زنان عمل میکند.
تعهد زرینه به ترویج درک بین فرهنگی در نقش او بهعنوان یک انسانشناس فرهنگی و نویسنده منعکس شده است. او از طریق شرکت انتشاراتی خود، انتشارات نیا و زندگی خلاق، روایتهایی را ترویج میکند که هنجارهای اجتماعی را به چالش میکشد و موجب رشد شخصی میشود. رویکرد نوآورانه زرینه در ایجاد جامعه و خودسازی بر تعهد او به ایجاد فضاهایی تأکید دارد که زنان بتوانند در آن شکوفا شوند و رهبری هدفمندی در جوامع داشته باشند.
نجاح بازی Najah Bazzy
نجاح بازی چراغ امید و دلسوزی در عرصه کمکهای بشردوستانه و خدمات اجتماعی است. سفر او بهعنوان مؤسس و مدیر عامل شرکت بینالملل زمان Zaman International در سال ۱۹۹۶ آغاز شد که به دلیل تمایل عمیق به ارتقای زنان و کودکان به حاشیه راندهشده در جامعه خود بود. «زمان» منابع و برنامههای آموزشی و مهارتهای ضروری را برای توانمندسازی نیازمندان فراهم میکند و نجاح را بهعنوان یکی از ۱۰ قهرمان برتر CNN در سال ۲۰۱۹ به رسمیت میشناسد. تلاشهای خستگیناپذیر او برای رسیدگی به فقر و نابرابری اجتماعی مظهر تعهد تزلزلناپذیر او برای خدمت به بشریت با عزت و شفقت است.
ملانی التورک Melanie Elturk
ملانی التورک یک کارآفرین پیشگام و مدیرعامل Haute Hijab، یک برند پیشرو در مد و سبک زندگی اسلامی است. ملانی با سابقهای طولانی در قانون حقوق مدنی، این برند را با چشماندازی برای ارائه گزینههای حجاب شیک و فراگیر برای زنان مسلمان در سراسر جهان تأسیس کرد و تحت رهبری خود آن را به یک برند معروف تبدیل کرد که به دلیل تعهد خود به کیفیت، تنوع و توانمندسازی شناخته شده است. فداکاری ملانی برای خدمت به جامعه خود فراتر از مد است، زیرا او فعالانه از طریق رسانههای اجتماعی و تلاشهای حمایتی با مخاطبان خود سروکار دارد. ملانی از طریق رهبری و حمایت خود، به الهامبخشی به زنان ادامه میدهد تا هویت خود را بپذیرند و رویاهای خود را با اعتماد به نفس و اطمینان دنبال کنند.
نظر شما