به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، علی صالحی در جلسه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه دادستانی تهران با موضوع آلودگی هوا اظهار کرد: دادستانی تهران به عنوان مدعیالعموم به صورت جدی تخلفات دستگاههای اجرایی در زمینه اجرای قانون هوای پاک را پیگیری میکند، در همین راستا از تمام دستگاههای اجرایی انتظار میرود که در این زمینه همکاریهای لازم را با این دادستانی داشته باشند، به همین منظور در جلسه امروز گزارش عملکرد دستگاههای مسئول در زمینه اجرای قانون هوای پاک به ویژه در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تأمین اعتبار و توسعه زیرساختهای خودروهای برقی بررسی شد.
وی با تاکید بر اینکه بهبود کیفیت هوا نیازمند عزم ملی و همکاریهای دستگاههای اجرایی است، افزود: دادستانی تهران بر عملکرد دستگاههای اجرایی در این حوزه نظارت دقیق خواهد داشت و در صورت مشاهده هرگونه سهلانگاری یا ترک فعل مدیران، بدون اغماض با آنها برخورد خواهد کرد، سازمان بازرسی باید نظارتهای جدی و کافی را به عمل آورد و نتایج بازرسیهای خود را طی یک ماه به دادستانی تهران گزارش کند تا در صورت مشاهده کمکاری یا ترک فعل از سوی دستگاههای اجرایی با آنها برخورد قاطع صورت گیرد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران تصریح کرد: مشکلات مربوط به آلودگی هوا برای همه ملموس است، اما آنچنان که باید برای رفع این مشکلات تلاش نمیکنیم. در شرایط کنونی که به اوج آلودگی هوا نزدیک میشویم باید برای به حداقل رساندن آلودگی تلاش مضاعف داشته باشیم، همچنین لازم است که مصوبات این جلسه به صورت دقیق و هدفمند پیگیری شود.
صالحی با بیان اینکه ۲۶ دستگاه در حوزه هوای پاک دارای مسئولیت هستند، افزود: همه دستگاهها باید با همکاری و هماهنگی عمل کنند تا شاهد نتایج ثمربخش باشیم.
وی با تاکید بر لزوم تأمین زیرساختهای لازم برای ایجاد جایگاههای سوخت پاک در پایتخت گفت: استفاده از سوخت پاک و خودروهای برقی کمک شایانی به کاهش آلودگی هوا میکند، اما لازم است که زیرساختها و امکانات اولیه این امر مهیا شود تا پاسخگوی نیاز شهروندان باشد.
دادستان تهران استفاده از تجربه سایر کشورها در زمینه کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا را در بهبود شرایط کنونی مؤثر دانست و یادآور شد: دادستانی تهران کاهش آلودگی هوا را به عنوان یک مطالبه جدی از دستگاههای اجرایی پیگیری میکند.
صالحی یادآور شد: در راستای تأسیس مزرعه خورشیدی با همکاری اداره کل صمت و شهرکهای صنعتی و اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست با مشارکت واحدهای تولیدی که اقداماتی اولیهای صورت گرفته است که باید در دادستانی جلساتی برگزار و موانع رفع شود تا واحدهای تولیدی و وزارت نیرو تأمین برق این واحدها را به شیوه مدرن مدیریت کنند، همچنین زیرساختهای لازم برای شارژ خودروهای برقی و افزایش ایستگاههای شارژ با برنامهریزی و اقدام مؤثر شهرداری و وزارت نیرو ایجاد شود و منابع لازم و بودجه مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در اختیار دستگاههای مسئول قرار گیرد.
نظر شما