به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه دوم آبان_ در برنامه رادیویی «بیواسطه با مردم» با اشاره به افتتاح پروژههای متعدد عمرانی و خدماتی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح هفت پروژه در این منطقه بودیم که هرکدام از پروژهها از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی افزود: مهمترین پروژهای که امروز در منطقه ۷ اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفت، باز شدن گره ترافیکی در خروجی اصفهان، از خیابان کاوه به بلوار معلم بود که در این پروژه عرض گلوگاه از هفت متر به ۱۷ متر تعریض و یکی از مشکلات اساسی در شمال شهر رفع شد.
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: اتصال خورزوق به شهرک ولیعصر که درخواست مردم این شهرک بود، بهرغم اینکه بخشی از آن خارج از محدوده شهر قرار داشت، به احترام مردم اصفهان انجام شد.
قاسمزاده با بیان اینکه دغدغه مشترک همه ما برای شهر اصفهان مسائل زیستمحیطی است، گفت: در فصل سرد سال بار دیگر شهر با شرایط آلودگی هوا مواجه میشود، هرچند طی شش ماه نخست سال جاری نیز تنها پنج روز هوای کاملاً پاک داشتیم و شرایط خوبی وجود نداشت.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان باید تا حد امکان برای انجام سفرهای درون شهری از وسایل شخصی استفاده نکنند و صنایع نیز الزامات را رعایت کنند، تصریح کرد: امیدوارم همزمان با فرارسیدن فصل سرد سال شاهد مازوتسوزی نباشیم تا بتوانیم پاییز و زمستان خوبی را پشت سر بگذاریم.
سوال شهروندان و پاسخ مسئولان
بخش دیگر این برنامه به پرسش شهروندان و پاسخ مدیران شهری اختصاص یافت.
تشکیل پرونده قضائی برای سارقان درختان ناژوان
شهروند: منطقه ۹ از مناطق سرسبز و ریه شهر اصفهان محسوب میشود؛ مدتی است که درختان خیابان میرزاطاهر حوالی ناژوان خشک شده و شاهد هستیم که درختان را از ریشه میبرند و سرقت میکنند.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: این مسئله فوقالعاده مهم است، به همین جهت قرار بود که کنترل بیشتری انجام شود؛ پیشبینیهایی توسط منطقه ۹ انجام شد، اما این کار نیاز به همکاری زنجیره نیروی انتظامی، بسیج محل و مردم دارد.
سید سلمان قاضیعسگر، مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان: با آغاز فصل خزان و زمستان در سالهای گذشته شاهد این اتفاق بودیم و این موضوع موجب شد تا جلسات متعددی با سازمان خدمات شهری، کنترل نظارت، سازمان پارکها و منطقه ناژوان داشته باشیم؛ در این راستا تمهیدات خوبی انجام شد و از مدتی قبل تاکنون شاهد اتفاق مشهودی از این دست نبودیم.
بهتازگی فیلمی در فضای مجازی پخش شد مبنی بر اینکه درختان توسط شهرداری قطع میشود که به شدت این موضوع را تکذیب میکنم، زیرا قطع درخت توسط شهرداری تنها با مجوز کمیسیون ماده ۷ سازمان پارکها و در ارتباط با درختان دارای آفت توسط پیمانکار ویژه انجام میشود تا آسیبی به سایر درختان وارد نشود.
مهدی قائلی، مدیر ناژوان شهرداری اصفهان: به زنجیره شهرداری، نیروی انتظامی بسیج و مردم باید سازمان محیط زیست را نیز اضافه کنیم، البته با پیگیریهای حوزه معاونت خدمات شهری اقدامات اولیه انجام شده است.
موضوعی که مطرح شد دو بخش دارد، بخش اول خشک شدن درختان است که در حال حاضر شاهد خشک شدن و آفت زدن برخی درختان هستیم، اما تلاش تمام همکارانم حفظ این فضا است، برای این منظور پروژههای زیرساختی در نظر گرفته شده است.
گرمای شدید در سال جاری و کمبود آب، موجب ایجاد چالشهای فراوان شد، با این حال برای حفظ فضای سبز موجود، از طریق خودروهای تانکر آبرسان، آب لازم را فراهم میکنیم.
درباره قطع درختان مقدمات کار با بهکارگیری ظرفیت محلی، بسیج و نیروی انتظامی انجام و مواردی منجر به تشکیل پرونده قضائی شده است؛ این موضوع بهطور جد در دستور کار قرار دارد و عملیاتی میشود.
این معضل وجود دارد، اما بر اساس خروجیها و گزارشها این اتفاق رو به کاهش بوده است و آمار سرقت درختان بهصورت روزانه به سازمان پارکها گزارش داده میشود.
۲۰ میلیارد تومان آسفالت در سال جاری در منطقه ۹ انجام شده است
شهروند: در منطقه ۹، محله نصرآباد یک دسترسی محلی به باغ پرندگان وجود دارد که آسفالت نامناسبی دارد، ایام تعطیل رفت و آمد زیادی از این جاده انجام میشود، اما هیچ اقدامی برای آسفالت آن انجام نمیشود.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: با ساماندهی محله نصرآباد شرایط برای عبور تعداد خودروی بیشتری در ایام تعطیل فراهم میشود که امر موجب برهم خوردن آرامش ساکنان آن منطقه میشود.
مهدی قائلی، مدیر ناژوان شهرداری اصفهان: لکهگیری محل در دستور کار قرار دارد، اما هنگام انجام روکش آسفالت مناطق منتهی به ناژوان، به دلیل کاربری زمینهای کشاورزی با مشکل مواجه میشویم.
سیدسلمان قاضیعسگر، مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان: چند دسترسی از جمله کوچه ۱۳۰ و دیگری از خیابان میرزاطاهر کوچه زایندهرود از خیابان آتشگاه به سمت ناژوان وجود دارد؛ کوچه زایندهرود سال گذشته ساماندهی و ورودی کوچه تعریض شد، چرا که شهروندان منطقه در خطر بودند، همچنین پل زایندهرود تا محدوده ناژوان بهطور کامل لکهگیری و روکش شد،
در سال جاری ۲۰ میلیارد تومان آسفالت در منطقه ۹ ریخته شده است که اگر نیاز باشد مجدد انجام میشود.
ایمنسازی ورودی شهرک صفائیه تا پایان سال جاری
شهروند: شهرک صفاییه، ورودی اتوبان شهید آقابابایی انتهای خیابان شهروند، هیچ امکاناتی از جمله ورودی مناسب، دسترسی به حملونقل عمومی و فضای سبز ندارد.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: ارتقای کیفی محلات در دستور کار مناطق قرار دارد.
محمد صیرفینژاد، مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان: سال جاری طی بازدیدهای دورهای، بازدید میدانی از این شهرک انجام شد و درباره سه موضوع با اهالی به جمعبندی رسیدیم و قول پیگیری داده شد.
برای ساماندهی ورودی شهرک صفائیه که ایمن نیست و عابران پیاده با مشکل مواجه هستند، دو هفته پیش کارشناسان حملو نقل از محل بازدید و بررسی کردند و طرح ایمنسازی در سال جاری انجام میشود؛ فضای سبز جنگلی نیز کنار شهرک وجود دارد که ارتقای کیفی آن در دستور کار گرفت، همچنین برای ساماندهی پارک و ایجاد فضای بازی کودکان با سازمان پارکها صحبت شده و ابلاغ آن پانزدهم آبان سال جاری انجام میشود.
با توجه به جمعیت کم شهرک، امکان قرار دادن اتوبوس در آن محل وجود ندارد، اما طبق توافق انجام شده با اتوبوسرانی مقرر شد تعدادی دستگاه ون برای دسترسی آسان ساکنان به ایستگاههای اصلی اتوبوس و مترو قرار داده شود، همچنین شهرداری باید مبلغی را بهعنوان یارانه برای قراردادن ونها در شهرک پرداخت کند که این کار را انجام میدهیم.
پیگیری برای برخورد با کارگاه طلاسازی در خیابان سروش
محمدتقی رفیعی، رئیس اداره ارتباطات مردمی شهرداری اصفهان: آلودگیمحیطی و انتشار مواد سمی توسط کارگاه طلاسازی در خیابان سروش واقع در محدوده منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان از سال ۱۴۰۰ تا کنون منجر به نارضایتی ساکنان شده و تماسها و شکایات زیادی در این باره واصل شد، اما هنوز اقدامی انجام نشده و کارگاه در حال فعالیت است.
محمد صیرفینژاد، مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان: اگر درخواست شکایتی اعلام شود، از طریق کمیسیون بنده ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها رسیدگی میشود؛ پیگیر این موضوع خواهم بود.
تعیین تکلیف ۳ هکتار از زمینهای شهرک معلم تا یک ماه آینده
شهروند: در منطقه خوراسگان، زمینی در شهرک معلم وجود دارد که از حدود ۴۰ سال پیش تا کنون بلاتکلیف است؛ هر سال اعلام میشود که برای کارهای شهرداری و اقدام ساخت بررسی میشود، اما تا کنون هیچ اقدامی انجام نشده است.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: این زمینها به احتمال زیاد خارج از محدوده شهرک قرار دارد.
هوشنگ نظریپور، مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان: شهرک معلم در محدوده شهری است و حدود سال ۸۵ تفکیک شد؛ در شهرک مشکلی وجود ندارد، اما زمینهای اطراف آن خارج از محدوده است و کاربری متفاوت از جمله آموزشی و فضای سبز دارد.
تمام زمینهای این شهرک قولنامهای است و سند مشاع دارد، از اینرو با مالکان به جمعبندی رسیدیم تا برای تغییر کاربری و اولویتبندی اقدام شود، همچنین مجوزهای لازم برای ۳۵ هزار متر از این زمینها دریافت و کاربری سبز و آموزشی اولویتبندی شده است که تا یک ماه آینده سه هکتار از این محدوده تعیین تکلیف میشود.
با توافق شهرداری و ادارات گاز و آب مشکل حفاری رفع میشود
شهروند: در منطقه ۱۲ برای دریافت مجوزهای حفاری به مشکل برخوردهایم؛ برای مجوز حفاری آب ۴۰۰ میلیون تومان قیمت اعلام کردند که پس از یک سال مشکل رفع شد، در حال حاضر اداره گاز ۲۴۰ میلیون تومان قیمت داده که پس از چند ماه پیگیری نهایت به ۱۲۰ میلیون تومان کاهش دادند.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: این تعرفهها مصوبه قانونی دارد، در واقع جدولی وجود دارد که طول حفاری در آن اساس مشخص است؛ این قانون در سراسر کشور وجود دارد و هرکجا حفاری انجام میشود، باید هزینه پرداخت شود.
علیاکبر رسالت، مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان: برای حفاریها ارتباطی میان شرکتهای حفاری در حوزه آب و فاضلاب و گاز برقرار است؛ شبکه در خیابان فرعی مشکلی ندارد و در منطقه رفع میشود، اما اگر در خیابان اصلی باشد، باید هزینه مصوبه شورای اسلامی شهر پرداخت شود، ضمن اینکه هزینهها در اداره گاز و آب تهاتر میشود.
بهتازگی شرکتهای خدماترسان گاز و آب موضوع را قبول ندارند که منجر به ایجاد چالشهایی شده است، آنها میگویند زیرسازی را خودمان انجام میدهیم و نوع زیرسازی که انجام میدهند پس از دو هفته گود میشود و شهرداری مجدد باید برای زیرسازی و آسفالت اقدام کند که این مشکل هزینهها را بهدنبال دارد.
در این راستا باید جلسهای برگزار شود و با رفع مشکل میان شرکتهای خدماترسان آب، گاز و شهرداری مشکل مردم نیز رفع شود.
نظر شما