مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از جمله محدودیتهای موجود در فضای سبز اصفهان، فشردگی و تراکم خاک بهدلیل تردد زیاد و استفاده از ماشینآلات است.
وی افزود: برای بهبود تراکم خاک اطراف درخت و تهویه بهتر ریشه، از دستگاه «بیولیفت» استفاده میشود؛ این دستگاه قابلیت تزریق محلول حاوی عناصر غذایی، محرکهای رشد، ضد تنشها، هیدروژلها و سایر موارد را در محدوده ریشه درختان دارد، ضمن اینکه در هر تزریق، پیش از اینکه محلول تهیه شده به خاک وارد شود، هوادهی و تهویه بستر نیز انجام میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: در حال حاضر این روش با اولویت درختان کهنسال بهویژه درختان چنار در حال اجرا است.
حقشناس گفت: سال گذشته حدود ۵۰ هزار گود تزریق به خاک با استفاده از دستگاه بیولیفت اجرا شد و اجرای ۹۵ هزار تزریق در دستور کار یکساله آتی قرار دارد.
وی ادامه داد: بهتازگی این سازمان طرح آزمایشی استفاده از سوپر جاذب را برای افزایش راندمان آبیاری اجرا کرده است؛ سوپر جاذبها موادی است که اطراف ریشه خاک گیاه قرار میگیرد، چندین برابر وزن خود آب جذب میکند و بهمرور آن را در اختیار گیاه قرار میدهد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: کاهش کیفیت آب چاهها در پی قطع جریان آب زایندهرود و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی بر کیفیت منابع خاک موجود در فضای سبز تأثیرگذار بوده است، بنابراین استفاده از منابع آب دارای کیفیت مطلوب در ارتقای کیفی فضای سبز بسیار مؤثر خواهد بود.
حقشناس افزود: پساب تصفیهشده شهری یک منبع تجدیدپذیر و قابل استفاده برای آبیاری فضای سبز است و در حال حاضر استفاده از پساب تصفیهشده و مطابق با استانداردهای ابلاغی مراجع قانونی در راستای آبیاری فضای سبز کمربندی شهر در دستور کار اجرا قرار دارد.
نظر شما