ضرورت مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاه به اینکه برای جلوگیری از شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان باید روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم از منابع غذایی کلسیم‌دار مصرف شود، گفت: مصرف ناکافی منابع غذایی کلسیم، مصرف نمک زیاد، غذای پروتئینی زیاد و مصرف کافئین زیاد برخی از علل پوکی استخوان هستند.

امرالله مردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان در خصوص اهمیت تغذیه در پیشگیری و کنترل پوکی استخوان اظهار کرد: پوکی استخوان یا استئوپروز به معنی کم شدن تراکم استخوان است که به دنبال آن قدرت استخوان کم و شکننده می‌شود و شکننده شدن استخوان موجب می‌شود احتمال بروز شکستگی در آن بیشتر شود.

وی افزود: پوکی استخوان به تدریج پیشرفت می‌کند و هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی که شکستگی اتفاق می‌افتد، پوکی استخوان می‌تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود اما معمولاً در ستون مهره، لگن، مچ دست و دنده‌ها بیشتر دیده می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز خاطرنشان کرد: مصرف ناکافی منابع غذایی کلسیم، مصرف نمک زیاد، غذای پروتئینی زیاد و مصرف کافئین زیاد برخی از علل پوکی استخوان هستند.

مردانی با بیان اینکه پوکی استخوان یا استئوپروز تا سال‌ها بدون هیچ علامتی است، تاکید کرد: مهم‌ترین علامت پوکی استخوان درد است و این درد وقتی ایجاد می‌شود که استخوان دچار شکستگی می‌شود، البته شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان معمولاً به صورت شکستگی‌های ریز و بدون جا به جایی و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: بیمار به دنبال یک حرکت بدنی که ممکن است قدری متفاوت از حرکات معمول او باشد دچار شکستگی ریز و بدون جابجایی یا با جابجایی اندک در استخوان می‌شود. تراکم و قدرت استخوان تحت تأثیر متغیرهای ژنتیکی و محیطی است. به طور معمول تراکم استخوان مردان بیش از زنان است پس زنان بیش از مردان دچار پوکی استخوان می‌شوند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: برای حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان باید روزانه ۱۰۰۰ ملی‌گرم کلسیم از منابع غذایی غنی از کلسیم دریافت شود. یک لیوان شیر کم چرب حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم دارد بنابراین مصرف دو تا سه واحد لبنیات روزانه نیاز به کلسیم را بر طرف می‌کند.

مردانی افزود: برای جذب کلسیم باید مقادیر کافی ویتامین D به میزان ۴۰۰ واحد در روز از نور مستقیم خورشید، مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه مطابق با دستورالعمل و منابع غذایی آنکه زرده تخم مرغ، جگر و ماهی هستند، دریافت شود.

وی عنوان کرد: انواع ماهی به ویژه ماهی‌هایی که با استخوان مصرف می‌شوند به عنوان منابع غنی از پروتئین، کلسیم، روی، فلوئور و ویتامین D مصرف شوند. لازم است همواره وزن در محدوده ایده آل حفظ گردد و از افزایش یا کاهش مفرط آن پرهیز شود. توصیه می‌شود روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند انجام شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: روزانه دو قاشق غذاخوری کنجد، ۱۰ عدد مغز بادام یا دو قاشق غذاخوری لوبیای سویا از نوع کم نمک یا بدون نمک مصرف شود، البته زیاده‌روی در مصرف مغزدانه ها موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود.

مردانی عنوان کرد: همچنین باید مصرف نوشابه‌های گازدار شامل انواع کولاها، آب میوه‌های گازدار، دوغ گازدار، غذاهای پرنمک، تنقلات شور مثل چیپس، پفک، چوب شور، آجیل شور، خیار شور، انواع شور که نمک زیادی دارد، محدود شود. مصرف غذاهای کنسروی یک‌بار در ماه بلامانع است. اما مصرف زیاد آنها چون حاوی سدیم زیادی هستند خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهند. از افراط در مصرف چای و قهوه نیز پرهیز شود و مصرف روزانه دو تا سه فنجان چای کم رنگ کافی است.

کد خبر 802953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.