به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زمانی که صحبت از پلاستیک و اثرات مضر آن روی کره زمین میشود، معمولاً به نیهای نوشیدنی اشاره میشود. همواره شنیده میشود که این نیهای پلاستیکی یکی از کشندهترین اشیا داخل آبها است بهویژه اینکه اغلب لاکپشتها به دام آنها میافتند یا توسط آبزیان خورده میشود.
با این حال، به نظر میرسد که بشر نمیتواند از این ظروف غیر ضروری مدرن که هر سال میلیاردها عدد از آنها تولید و مورد استفاده قرار میگیرد، دست بکشد. در این رابطه، گامهایی برای جایگزینی با گزینههای سازگارتر با محیطزیست نیز برداشته شده است، مانند ساخت نی از کاغذ فشردهتر، مقوا یا حتی فولاد ضد زنگ. اما بسیاری از مصرفکنندگان ادعا میکنند که عادت کردن به آنها سخت است زیرا نیهای کاغذی طعم نوشیدنی را تغییر میدهند.
یک مزرعه اسلوونیایی در نزدیکی مرز اتریش، جایگزین دیگری را ارائه میدهد: ساقههای خشکشده گیاهان غلات به دلیل شباهت به نیهای امروزی را میتوان به عنوان نی نوشیدنی واقعی استفاده کرد.
استفاده از نیهای پلاستیکی در اسلوونی ممنوع است
اغلب چنین انگیزههای نوآوری از وجود مقررات ناشی میشود. تقریباً سه سال است که نیهای پلاستیکی در اسلوونی ممنوع شده است و همین امر آنها را به فکر ایجاد جایگزین انداخت.
بنابراین، کشاورزان با استفاده از ایدهای که در آلمان قبلاً دیده بودند، شروع به تبدیل ساقههای تریتیکاله، ترکیبی بین گندم و چاودار، به نیهای نوشیدنی ارگانیک و پایدار کردند.
نیها به طور کامل با دست و در فرایندی بدون ضایعات ساخته میشوند. از خوشههای این گیاه به عنوان علوفه استفاده میشود و ساقهها اغلب به حال خود رها میشوند. ساقهها در دو اندازه به طول ۱۵ و ۲۳ سانتیمتر بریده میشوند و به عنوان نی به بازار روانه میشوند. این پروژه برنده کمک مالی از صندوق توسعه منطقهای اروپا شده است.
نظر شما