به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، میلیونها کودک در سراسر جهان تأثیرات مخرب جنگ، تغییرات آبوهوایی، آوارگی و فقر را متحمل و از حقوق اولیه و فرصت برای آیندهای روشنتر محروم میشوند. ششم ژانویه هر سال روز جهانی یتیمان جنگ World Day of War Orphans است و بر مجموع چالشهایی تمرکز دارد که این یتیمان با آن روبهرو هستند. در سراسر جهان، میلیونها کودک به دلیل جنگ یتیم میشوند و در معرض یک زندگی سخت و بیتوجهیهای روحی و جسمی قرار میگیرند.
این روز توسط سازمان فرانسوی SOS Enfants en Detresses با ترجمه کودکان در مضیقه برای افزایش آگاهی در مورد رنجها، همچنین تلاش برای بهبود آینده آنها ایجاد شده است و بهعنوان یک فراخوان جهانی برای اقدام عمل میکند که به تلاشهای جمعی و ارائه مراقبت، آموزش و حمایت از این کودکان آسیبپذیر تاکید دارد. روز جهانی یتیمان جنگ لزوم حمایت از این بازماندگان کوچک و کمک به آنها برای بازسازی زندگی باعزت و امیدوارانه را برجسته میکند.
تاریخ روز جهانی یتیمان جنگ ۱۴۰۳
روز جهانی یتیمان جنگ هر سال ششم ژانویه مصادف با هفدهم دی ۱۴۰۳ گرامی داشته میشود.
تاریخچه روز جهانی یتیمان جنگ
از دست دادن پدر و مادر بسیار سخت است، اما از دست دادن آنها به دلیل جنگ، شرایط را بدتر میکند. یونیسف یتیم را هر کودک زیر ۱۸ سال تعریف میکند که یک یا هر دو والدین خود را از دست داده باشد. در جنگهای چند قرن اخیر، حدود نیمی از قربانیان غیرنظامی بودند که این تعداد تا سال ۲۰۰۱ بهتدریج افزایش پیدا کرد. کودکانی که والدین خود را در حوادث نابهنگام و سختی همچون جنگ از دست دادهاند، مجبور میشوند در کنار یکی از اعضای بازمانده خانواده خود بمانند یا وارد سیستم سرپرستی شوند که این امر در بسیاری موارد آنها را با شرایط بدی همچون سوءتغذیه و بیماری در کنار استرس عاطفی و روانی غیرقابل تصور روبهرو میکند. تعداد کودکان یتیم در کشورهای توسعهیافته کمتر، اما در مناطقی که در معرض جنگ و اپیدمی قرار دارند بسیار زیاد است.
طبق آمار یونیسف، حدود ۱۵۰ میلیون کودک در سراسر جهان یتیم هستند که ۱۷.۶ میلیون نفر از آنها هر دو والدین خود را از دست دادهاند. در این میان ۵۲ میلیون در آفریقا، ۱۰ میلیون در کارائیب و آمریکای لاتین، ۶۱ میلیون در آسیا و ۷.۳ میلیون در آسیای مرکزی و اروپای شرقی زندگی میکنند و در ۹۵ درصد موارد بالای پنج سال سن دارند. البته دادههای تعداد یتیمان جهانی محدودیتهایی دارند، زیرا بیشتر برآوردهای دادههای جهانی میلیونها کودکی را شامل نمیشود که در مؤسسات و خیابانها زندگی میکنند و قربانیان استثمار و قاچاق نیز کمتر گزارش شده یا بههیچوجه گزارش نشده است.
حداقل ۱۷ هزار کودک در نتیجه حملات اخیر رژیم اسرائیل تا آخر مهر ۱۴۰۳ یتیم شدهاند که معادل یک درصد از کل آوارگان غزه است. پیش از جنگ کنونی رژیم صهیونیستی با حماس نیز غزه بهدنبال پنج حمله نظامی قبلی از سال ۲۰۰۸ تاکنون ۳۳ هزار یتیم جنگی را در خود جای داده بود.
روز جهانی یتیمان جنگ توسط یک سازمان فرانسوی معرفی شد که برای بازگرداندن زندگی به کودکانی تأسیس شده بود که بهطور غیرمستقیم تحتتأثیر جنگها و درگیریها قرار دارند و قربانیان خاموش شرایط ناعادلانه زندگی محسوب میشوند. جهان هر سال در ششم ژانویه برنامههای آگاهیبخشی برای درک بهتر مردم از وضعیت بدی برگزار میکند که کودکان یتیم مجبور به رویارویی با آن هستند، بهویژه که با افزایش پیوسته تعداد قربانیان غیرنظامی در درگیریهای اخیر، آمار کودکان قربانی بهشدت در حال افزایش است.
شعار روز جهانی یتیمان جنگ
شعار روز جهانی یتیمان جنگ ۲۰۲۵، «زندگی یتیمان مهم است» انتخاب شده است. این موضوع بر توانمندسازی یتیمان جنگ از طریق آموزش و مراقبت تمرکز دارد و بر ایجاد چارچوب حمایتی برای یتیمان جنگی با ارائه دسترسی به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و حمایت عاطفی تاکید دارد.
نظر شما