به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا شعربافچیزاده امروز _سهشنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هماندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلایندهها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: ذرات معلق موجود در هوای آلوده میتواند از طریق مخاط بینی یا عصب بویایی به صورت مستقیم وارد مغز شود و به سلولهای مغزی دسترسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه در صورت ورود ذرات موجود در هوای آلوده، در کوتاهمدت شاهد کنش ذرات بر نواحی مسئول کنترل هیجانات مغز خواهیم بود، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، نحوه بروز هیجانات در روزهای دارای آلودگی هوای بیشتر و کمتر میتواند متفاوت باشد.
متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: افرادی که بدون زمینهای از اختلالات روانپزشکی هستند، در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد و ارائه خدمات سلامت روان و سرویسهای پیشبینی شده در این خصوص طی روزهای آلوده به دلیل بعضی موارد از جمله افزایش پرخاشگری افراد، افزایش مییابد.
شعربافچیزاده با اشاره به اینکه تأثیرات آلودگی هوا حتی بر جنین مادر باردار نیز قابل مشاهده است، ادامه داد: هرچه میزان مواجهه افراد با آلودگی هوا و ذرات آن بیشتر باشد، تأثیرات و آسیبهای ایجاد شده نیز عمیقتر و شدیدتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه مواجهه با بعضی عوامل معلق در هوای آلوده مرتبط با انواع اختلالات روانپزشکی است، گفت: با قرارگیری در معرض آلودگی هوا، احتمال بروز اختلالاتی از جمله اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش مییابد و مواجهه طولانی مدت با این ذرات میتواند منجر به ایجاد اختلالات شناختی مزمن و پایدار در افراد شود.
متخصص اعصاب و روان اضافه کرد: ۱۲ علت برای درگیری افراد با اختلال دمانس (زوال عقل) شناخته شده است که یکی از عوامل قابل حذف، ذرات آلودهکننده هوا به شمار میرود، با قرارگیری کودکان از سنین کم در معرض آلودگی هوا، اختلالات روانی میتوانند از سنین پنج سالگی خود را نشان دهند و کودکان در سنین بزرگسالی احساس مهآلودگی در ذهن خود خواهند داشت.
شعربافچیزاده با اشاره به وجود آلودگی هوا در محیط منازل و ساختمانهای مسکونی خاطرنشان کرد: آلودگی هوای داخل منازل و فضاهای مسکونی نیز حائز اهمیت بالایی است و کربن دی اکسید میتواند یکی از عوامل آلودهکننده فضای داخل ساختمان باشد، بر اساس مطالعات انجام شده وجود عوامل آلودهکننده در فضای مسکونی میتواند به تمرکز شناختی افراد آسیب بزند و احساسی مانند داشتن خستگی همیشگی را القا کند.
نظر شما