به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاهها، محققان و شرکتهای دانش بنیان برای توسعه فناوریها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.
وی افزود: پیشبینی میشود سال جاری جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه میافتد و به صدها جیپییو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا میکنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیسجمهور و بسیاری دستگاهها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راهاندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدلهای مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان داد که گاهی برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاستجمهوری ایجاد کردهاند.
اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال تدوین
وی افزود: با ساعتها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحبنظران هوش مصنوعی و شبکهها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیمگری و همچنین توسعه زیرساختهای کلان عهدهدار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیئت امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.
معاون علمی رئیسجمهور یادآور شد: اسفند= ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیسجمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم است.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاستجمهوری است و همه دستگاهها در قبال این مرکز از یک مأموریت اختصاصی برخوردار هستند.
وی از برگزاری جلسات مختلف با طرفهای تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخشهای دولتی و صندوقها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامهریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کردهاند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامهریزیها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در نخستین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح یک اپراتور هوش مصنوعی را در کشور راهاندازی کند.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامهریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه میکند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتاسنتر بزرگ برای تولید دادهها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعههایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیانها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیانهای کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیانها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکتها مورد سنجش قرار میگیرد و شرکتهای فناور بر این اساس به شرکتهای نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند.
دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته شده این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: این صحبت اشتباه است، چراکه قبل از این مجموعههای فناور تنها براساس فناوری دسته بندی میشدند.
وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعههای فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامهریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه میگوئیم ۷ هزار از مجموعههای فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما میگوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامهریزی جدی از سوی معاونت علمی است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعههای فناور به شکل اساسی بهروزرسانی میشود و ارزیابیها توسط پارکها انجام و آسانگیرانهتر و گاهی غیرحضوری خواهد بود، افزود: هماکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاستجمهوری در شرکتهای نوپا فعالیت میکنند.
دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابیهای جدی و حضوری بر روی شرکتهای نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.
وی پیشبینی کرد: سال جاریعلاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعههای فناور و واقعی شدن ارزیابیها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکتهایی که پیشتر در پارکها بودهاند به شرکتهای دانشبنیان نوپا تبدیل میشوند.
۱۰۸ شرکت دانشبنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند
دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانشبنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند.
وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکتهای دانشبنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است.، لزومی ندارد یک شرکت دانشبنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاستجمهوری مراجعه کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان دادهها مطرح میشود یا بحث دادههای مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط میشود، صلاحیت شرکتها برای ورود به بورس در کارگروهی که در معاونت علمی ریاستجمهوری تشکیل شده است، مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
نظر شما