سعید صالحی راد، با تأکید بر نقش هوش مصنوعی در بستهبندیهای هوشمند در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: هوش مصنوعی توانایی ارائه راهکارهایی برای نظارت بر شرایط داخلی و خارجی بستهبندیها را دارد. این فناوری با تحلیل دادههای دریافتی از حسگرهای نانو، عواملی مانند دما، رطوبت و سطح اکسیژن را کنترل میکند و در صورت نیاز، هشدارهای لازم را به مصرفکننده ارسال میکند.
وی افزود: هوش مصنوعی میتواند دادههای بهدستآمده را تحلیل کرده و روندهای فساد یا تغییرات نامطلوب در شرایط محصولات حساس، مانند مواد غذایی و دارویی، را شناسایی کند.
کارشناس شیمی با اشاره به کاربردهای گسترده این فناور گفت: استفاده از نانو حسگرها در کنار الگوریتمهای هوش مصنوعی به کنترل دقیقتر سطح اکسیژن کمک میکند، این ویژگی موگب افزایش ماندگاری محصولات، کاهش اکسیداسیون و حفظ کیفیت محصول میشود. علاوهبراین، این فناوری امنیت مصرفکنندگان را ارتقا داده و میتواند به کاهش هزینهها در زنجیره تأمین منجر شود.
صالحی با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی و فناوری نانو در جهت بهبود زیستمحیطی نیز گام برداشته در این مورد توضح داد: توسعه بستهبندیهای زیستتخریبپذیر با هوش مصنوعی امکانپذیر شده و استفاده از مواد نانوساختار موجب کاهش ضایعات و مصرف منابع اولیه میشود. این امر در نهایت به پایداری زیستمحیطی کمک شایانی میکند.
نظر شما