به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینسدیلی، تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی و کانادایی نشان میدهد که کربن و دیگر عناصر تشکیلشده در ستارگان، پس از مرگ ستارگان به محیط میانکهکشانی (Circumgalactic Medium) فرستاده میشوند و دوباره به کهکشانها بازمیگردند، این فرایند شبیه به یک چرخه عظیم بازیافت کیهانی است که به تشکیل ستارگان و سیارات جدید کمک میکند.
سامانتا گارزا، دانشجوی دکترای دانشگاه واشنگتن و نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح میدهدمحیط میانکهکشانی همچون یک ایستگاه قطار عظیم عمل میکند که مواد را به بیرون میفرستد و دوباره به داخل میکشد، کربن و اکسیژن ساختهشده در ستارگان، پس از انفجار ابرنواخترها به این محیط فرستاده میشوند و در نهایت دوباره به کهکشان بازمیگردند.
این یافتهها که در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده، با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و طیفنگار Cosmic Origins Spectrograph به دست آمده است. دانشمندان نور ۹ کوازار دوردست را که از میان محیط میانکهکشانی ۱۱ کهکشان ستارهساز عبور کرده بود، تحلیل کردند. نتایج نشان داد که کربن تا ۴۰۰ هزار سال نوری در فضای میانکهکشانی گسترش یافته است.
جسیکا ورک، استاد دانشگاه واشنگتن و یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: کربنی که در بدن ما وجود دارد، بهاحتمال مدتها خارج از کهکشان بوده است، این یافتهها برای درک تکامل کهکشانها و منابع کربن موجود برای تشکیل ستارگان جدید بسیار هیجانانگیز است.
این تحقیقات نه تنها چرخه مواد در کهکشانها را روشن میکند، بلکه نشان میدهد که کربن، عنصر حیاتی برای زندگی، چگونه در سراسر کیهان سفر میکند و به تشکیل سیارات و ستارگان جدید کمک میکند.
نظر شما