احمد اسماعیل زاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت حفظ عادتهای غذایی اظهار کرد: برای حفظ عادتهای غذایی مهم است که وعده صبحانه با نانهایی با سبوس بالا مانند نان جو مصرف شود، همچنین افراد میتوانند عدسی، لوبیا و تخم مرغ و پنیر کم نمک را در این وعده استفاده کنند، اما بهتر است از مربا، عسل، ارده و شیره، خامه فراوردههایی که بسیار شیرین است، استفاده نکنند.
وی افزود: افراد باید از میان وعده صبحانه تا ناهار یک تا دو واحد میوه مصرف کنند، همچنین در وعده ناهار میتوانند از انواع خورشتها، مرغ و ماهی، گاهی گوشت قرمز استفاده کنند، همچنین غذاهایی مانند الویه، کشک بادمجان، میرزاقاسمی را در این وعده اصلی میتوانند مصرف کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: بین وعده ناهار تا شام یک تا دو واحد میان وعده شامل چای با خرما، انجیر، مویز و میوههای فصل را میتوان مصرف کرد، همچنین بهتر است افراد غذایی سبک مانند آش، سوپ، انواع سالاد در وعده غذایی شام مصرف کنند و نباید نان و برنج در این وعده استفاده شود، مصرف یک واحد لبنیات مانند ماست و شیر قبل از خواب کمک میکند افراد خواب راحتتری را تجربه کنند و بدن جذب کلسیم بهتری داشته باشد.
اسماعیل زاده تصریح کرد: افرادی که دچار کمبود مواد مغذی در بدن هستند و وزن آنها از حد نرمال کمتر و لاغر هستند، مواد مغذی تحریککننده اشتها در بدن خود ندارند و بیاشتها میشوند.
وی با بیان اینکه افرادی که بیاشتها هستند و میل به خوردن مواد غذایی و میان وعده ندارند، ضعف، کسلی، خستگیهای مکرر، خوابآلودگی و بیحالی را بسیار تجربه میکنند، خاطرنشان کرد: اگر وزن فردی بسیار کم باشد باید به متخصصان تغذیه مراجعه کند تا بر اساس مکملهای تجویز شده، اشتها و میل آنها به خوردن مواد غذایی بیشتر شود و ورود مواد مغذی به بدن افزایش یابد.
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه رژیم غذایی سالم رژیمی است که سه وعده اصلی و سه تا چهار میان وعده داشته باشد، اضافه کرد: سیستم گوارش افرادی که تنها سه وعده اصلی را مصرف میکنند، در طولانی مدت آسیب میبیند و به ویژه افراد لاغر بیشتر باید مراقب این موضوع باشند؛ افرادی که در ماه مبارک رمضان دریافت بیش از حد کالری در وعده افطار و سحر داشتند، باید پس از ماه مبارک رمضان میزان کالری مصرفی خود را کنترل کنند.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه افراد باید وعدههای اصلی صبحانه و ناهار را مصرف کنند، اما مد نظر داشته باشند که وعده شام آنها پرکالری نباشد، خاطرنشان کرد: مصرف میوه و سبزی باید مد نظر افراد قرار گیرد و مصرف کیک و آبمیوههای صنعتی محدود شود، همچنین به منظور کنترل وزن در وعده ناهار افراد میتوانند سبزیجات پخته مصرف کنند و روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیادهروی داشته باشند.
نظر شما