این عینکها به صورت اختصاصی برای خلبانان طراحی شده بودند که علاوه بر مسدودکردن نور ماورا بنفش، بخار نمیکردند و مزاحم دید خلبان در ارتفاعات نمیشدند. اما پس از جنگ جهانی دوم به سرعت به مد تبدیل شدند و امروزه توسط افراد در تمام سنین و سبکها پوشیده میشوند.
تاریخچه عینکهای خلبانی
تاریخچه عینکهای خلبانی به اوایل دهه 1900، زمانی که خلبانان آزمایشگر آمریکایی شروع به پرواز به ارتفاعات بالاتر و سریعتر کردند، بازمی گردد. در این ارتفاعات، نور خورشید بسیار خیره کننده و مضر می شود و می تواند باعث سردرد، حالت تهوع و حتی آسیب دائمی به چشم شود.
در سال 1920، کاپیتان رودولف شرودر، خلبان نیروی هوایی ارتش ایالات متحده، در یک پرواز آزمایشی دچار مشکل شد. عینک ایمنی او در ارتفاع بالا بخار گرفت و او مجبور شد آن را بردارد. در عرض چند دقیقه، چشمان او به شدت متورم و قرمز شد.
شرودر پس از فرود، با ستوان جان مککری، از رسته نیروی هوایی ارتش ایالات متحده، تماس گرفت. مککری که از دیدن چشمان شرودر شوکه شده بود، تصمیم گرفت برای محافظت از چشمان خلبانان در برابر شدت عناصر بالای ابرها، کاری انجام دهد. او با سازنده تجهیزات پزشکی Bausch & Lomb برای توسعه عینکهای خلبانی مخصوص همکاری کرد.
اولین عینک خلبانی
در سال 1936، اولین عینکهای خلبانی توسط Bausch & Lomb با نام Anti-Glare وارد بازار شدند. این عینکها قاب پلاستیکی داشتند و در سال 1937 با قاب فلزی و روکش طلایی بازطراحی شدند. نام این عینکها هم بعد از طراحی مجدد به Aviator تغییر پیدا کرد.
عینک خلبانی در سال 1929 در اثر چالشی که خلبانان با آن رو به رو بودند در دستور ساخت قرار گرفت. عینکهای خلبانی به سرعت مورد توجه خلبانان قرار گرفتند و به استانداردی برای ایمنی و عملکرد تبدیل شدند. در طول جنگ جهانی دوم، عینکهای خلبانی به طور گسترده توسط خلبانان ارتش ایالات متحده و سایر نیروهای نظامی استفاده می شد.
پس از جنگ، عینکهای خلبانی به سرعت به مد تبدیل شدند. این عینکها توسط افراد مشهور و ستارگان سینما مورد استفاده قرار گرفتند و به نمادی از سبک و کلاس تبدیل شدند.
ویژگیهای عینک خلبانی
- اکثر لنز عینکهای خلبانی از شیشه تهیه میشوند؛ اما برخی از پلیکربنات و پلاستیک هم تهیه میشوند که کاملاً نور ماورا بنفش را مسدود میکنند. لنزهای پلیکربنات سبکتر از دیگر لنزها هستند و مقاومت بیشتری دارند؛ اما لنزهای شیشهای کیفیت بالاتری ارائه میدهند.
- لنزهای رنگی در این عینکها وضوح تصویر را افزایش میدهد.
- در ساخت لنز رنگی خلبانی از رنگهایی که بیش از 85 درصد نور را خنثی میکنند جلوگیری میشود.
- فریم این عینک به صورتی است که از هرگونه تداخل با کلاه ایمنی و هدفون جلوگیری کند.
- لنز عینک خلبانی پلاریزه نیست.
انواع عینک خلبانی
عینکهای خلبانی دارای انواع متنوعی هستند که انتخاب را برای افراد سخت میکند. این عینکها ابتدا در میان خلبانان رواج داشت؛ اما پس از جنگ جهانی دوم در میان عوام هم به محبوبیت رسید. در ادامه بهترین عینکهای خلبانی را معرفی میکنیم تا راحتتر خرید خود را انجام دهید.
عینک خلبانی ریبن ۳۰۳۰
عینک ریبن مدل 3030 به دلیل ظرافت بالا در طراحی به شهرت رسید. فریم این عینک فلزی است و بسیار سبک طراحی شده که شما را در طولانی مدت اذیت نخواهد کرد. از این عینک میتوانید در هنگام پیاده روی، دوچرخه سواری و ... استفاده کنید. به صورت کلی برند ریبن یکی از محبوبترین برندهای عینک، به ویژه عینک خلبای در جهان است.
عینک خلبانی رندولف اورجینال
این مدل عینک از مشهورترین عینکهای خلبانی است و بر اساس نیاز خلبانان طراحی و به بازار ارائه شده است. خلبانان حرفهای در اکثریت مواقع عینک خلبانی رندولف را انتخاب میکنند. چرا که وضوح تصویر بسیار بالایی دارند و لنز آنها پلیکربنات است. طراحی این عینک کلاسیک است و برای افراد کلاسیک پسند بهترین گزینه است. آلیاژ فریم این عینک از نیکل و مس است که آن را در برابر ضربه مقاوم خواهد کرد.
انواع دسته عینک خلبانی
دسته عینکهای خلبانی در انواع مختلفی طراحی و تولید میشود که هر کدام کاربرد منحصر به فردی دارند. در ادامه انواع دسته عینک را معرفی میکنیم.
- دسته عینک Bayonet: این مدل دسته عینک انتهای صافی دارد و برای عینک خلبانی بهترین گزینه است و هیچ تداخلی با کلاه ایمنی و هدست خلبان نخواهد داشت، در عین حال روی گوش خلبان جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.
- دسته عینک Skull: این مدل دسته در تمامی عینکهای طبی و آفتابی استفاده میشود و برای برخی عینکهای خلبانی هم مورد استفاده قرار میگیرد. البته این مدل دسته برای مواردی که هدست و کلاه استفاده نمیشود بهتر است.
- دسته عینک Cable: این مدل دسته انتهای کاملاً خمیده دارد و برای زمانی که خلبان مجبور است به صورت متداوم سر خود را حرکت دهد بهترین گزینه است که جایگاه خود را حتی در تکانهای شدید هم حفظ میکند.
انتخاب عینک خلبانی
اگر قصد خرید عینک خلبانی دارید اما نمیدانید که چگونه و بر چه اساسی باید آن را انتخاب کنید، ابتدا باید فرم صورت خودتان را بشناسید. بهترین فرم صورت برای استفاده از عینک خلبانی صورتهای گرد، بیضی و قلبی است. همچنین بهتر است توجه کنید که عینکهای خلبانی دارای رنگهای متفاوتی هستند. اگر پوست تیرهای دارید بهتر است به سراغ شیشههای تیره برود. هنگام خرید عینک خلبانی بهتر است به استایل و سبک شخصی خودتان هم توجه کنید. عینکهای خلبانی استایل کلاسیک میطلبند و ظاهر شما را به سوی استایل کلاسیک خواهند برد.
خرید عینک خلبانی اورجینال
اگر قصد خرید عینکآفتابی دارید؛ اما نمیدانید چگونه و از کجا عینک خلبانی اورجینال تهیه کنید، پیشنهاد میکنیم سری به tagmond.com بزنید و انواع عینک آفتابی خلبانی از برندهای مطرح جهان را به صورت آنلاین، با پرداخت ریالی از درگاه معتبر و پشتیبانی تلفنی، خریداری نمایید.
فروشگاه تگموند طیف گستردهای از محصولات اورجینال برندهای مطرح خارجی و ایرانی را به صورت آنلاین به فروش میرساند. این فروشگاه محصولات خود را با ضمانت اصل بودن به فروش میرساند و شما با خیالی آسوده میتوانید از برند محبوب خود خرید کنید.
نظر شما