به گزارش ایمنا، بازار فارکس یا بازار معاملات ارزی (از عبارت Foreign Exchange Market گرفته شده) به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته میشود، که عمدتاً برای سرمایهگذاری و کسب درآمد دلاری جذابیت دارد. در این بازار گوناگون، شامل معاملات ارزی، سهام، طلا، نفت و دیگر محصولات، تعداد زیادی از انبوه معاملات در حال انجام است. مزیتی که بازار فارکس دارد، قابلیت شروع معاملات با هر واحد پولی از دلار گرفته تا یورو یا یک واحد پولی دیگر است.
در بازار ارز دیجیتال، همان طور که از نامش مشخص است به خرید و فروش ارز دیجیتال که نوعی از واحد پول دیجیتال است میپردازند. ناگفته نماند که هیچ نهاد و یا گروهی بر روی این بازار نظارت ندارد و این بدان معناست که تمامی ارزهای دیجیتال را میتوان بدون هیچ واسطهای و به صورت مستقیم بین خریدار و فروشنده معامله کرد. ارزهای دیجیتالی که در این بازار معامله میشود متنوع بوده و شامل بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، استلار، ریپل، مونرو و … است.
یکی از مهمترین تفاوتهای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال و بازار فارکس، نوع ارزی است که برای خرید و فروش در این بازارها ارائه میشود. معاملات فارکس با ثبتنام در معاملات آنلاین انجام میشود. در این بازار یک پلتفرم معاملاتی اختصاصی در اختیار شما قرار میگیرد که از طریق آن میتوانید ارزهای فیات را بخرید، معامله کنید و درآمد کسب کنید. علاوهبر این، معاملهگران از طریق معاملات CFD در بازار فارکس، میتوانند سهام شرکتهای معروفی مانند گوگل، فیس بوک، یوتیوب، شرکت والت دیزنی و… را علاوهبر درآمدهای ارزی، از همین طریق خریداری کنند.
سرمایهگذاری در بازار فارکس
برخلاف بازار ارزهای دیجیتال که هیچ ناظری ندارد، بازار فارکس توسط نهادهای رسمی مانند NFA ایالات متحده، FCA انگلستان، FINMA سوئیس، BaFin آلمان، Mifid اتحادیۀ اروپا، l’Australian ASIC، FMA نیوزیلند و CySEC قبرس نظارت میشود. به همین دلیل است که کوچکترین دستکاری در معاملات عواقب زیادی برای متخلفین دارد.
باتوجه به گستردگی بازار فارکس که ارزهای رایج کشورهای مختلف در آن قابل مبادله است، این بازار در حال حاضر یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان محسوب میشود و در کمتر از یک ثانیه هزاران معامله بهصورت همزمان از تمام نقاط دنیا انجام میشود. معاملهگران در بازار فارکس این امکان را دارند تا با انجام معاملات اهرمی، چندین برابرِ سرمایۀ اولیۀ خود را به دست آورند و به همین دلیل است که عدهای بیشتر از سایر بازارها به این بازار علاقهمند هستند. علاوهبر این، به لطف پلتفرمهای دمو که در اختیار معامله گران قرار میگیرد، افراد این فرصت را دارند که قبل از شروع هر نوع معاملهای با سرمایۀ هنگفت، با معامله در یک محیط شبیهسازیشده، قبل از واردکردن پول خود در این بازار، تجربۀ لازم را کسب کنند تا موقعیت معاملاتی و میزان خطای خود را بسنجند.
سرمایهگذاری در بازار فارکس
فارکس بازار ارزی است که ارزهای فیات یا ارزهای رایج کشورهای مختلف در آن معامله میشود. معاملهگران در بازار فارکس میتوانند از نوسانات ارزهای خارجی کشورهای مختلف سود و درآمد کسب کنند. یکی از مهمترین تفاوتهای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال و بازار فارکس، نوع ارزی است که برای خرید و فروش در این بازارها ارائه میشود. معاملات فارکس با ثبتنام در معاملات آنلاین انجام میشود. در این بازار یک پلتفرم معاملاتی اختصاصی در اختیار شما قرار میگیرد که از طریق آن میتوانید ارزهای فیات را بخرید، معامله کنید و درآمد کسب کنید. علاوهبر این، معاملهگران از طریق معاملات CFD در بازار فارکس، میتوانند سهام شرکتهای معروفی مانند گوگل، فیس بوک، یوتیوب، شرکت والت دیزنی و… را علاوهبر درآمدهای ارزی، از همین طریق خریداری کنند.
باتوجه به محدودیتهایی که برای خرید دلار در ایران وجود دارد و در عین حال ارزش آن در برابر ریال روز به روز در حال افزایش است، برای معاملهگران حرفهای میتوان بازار فارکس را یکی از بهترین بازارهای مالی برای کسب سود دانست. بازار فارکس ۲۴ ساعته از روز یکشنبه تا جمعه باز است و معاملهگران میتوانند در این روزها با ورود به حساب خود در هر نقطه از جهان معامله کنند.
حجم بازار
کل ارزش بازار ارز دیجیتال حدود ۳ تریلیون دلار است. ۱۲ سال طول کشید تا ارزش مارکت ارزهای دیجیتال به ۱ تریلیون دلار برسد، سپس در عرض ۱۱ ماه ۲ تریلیون دلار دیگر به آن اضافه شد! با این حال ارزش کل بازار کریپتو به سرعت در حال افزایش است. به دلیل ماهیت غیرمتمرکز بودن کریپتو، رسیدن به رقم قطعی برای حجم معاملات روزانه دشوار است، اما برآوردها بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار در روز متغیر است.
ساختار مارکت
ساختارهای بازار فارکس و ارز دیجیتال عمدتاً به عرضه و تقاضا وابسته هستند که بر نحوه مذاکره معاملهگران بر روی قیمت بدون تأیید سازمانهای دولتی (غیرمتمرکز) تأثیر دارد. تجارت فارکس و ارز دیجیتال را میتوان از طریق پیشخوان (OTC) و یا از طریق صرافی یا بروکر انجام داد. ساختار بازار فارکس و کریپتو هر دو غیرمتمرکز هستند، به این معنی که آنها توسط یک مقام مرکزی مانند دولت صادر نمیشوند، بنابراین هیچ طرفی بازار را کنترل نمیکند. برخی این شفافیت را نقطه قوت بازار میدانند، به خصوص در مورد ارزهای دیجیتال.
با این حال، در بازار فارکس نظارت قانونی بیشتری وجود دارد که ان را برای فعالان امن میکند. اما در کریپتوکارنسی این نظارت تا حد زیادی وجود ندارد که همین امر باعث شده سوءاستفاده و کلاهبرداری در این بازار به بسیار بیشتر از فارکس باشد. در مقایسه با ارزهای فیزیکی که در بازار فارکس معامله میشوند، ارزهای دیجیتال عمدتاً فقط در فضای دیجیتال وجود دارند و در یک بلاک چین ذخیره میشوند. تراکنشهای ارزهای دیجیتال فقط از طریق کیف پولهای دیجیتال انجام میشوند و پس از استخراج تأیید میشوند.
نوسان قیمت
هر دو بازار فارکس و ارز دیجیتال بیثبات هستند، با این حال ارزهای دیجیتال نسبت به فارکس نوسان بیشتری را تجربه میکنند. این بدان معناست که قیمتهای کریپتو با کوچکترین خبر و حرکات بازار، نوسانات قابل توجه را تجربه میکنند. از سوی دیگر، جفتهای فارکس، حجم معاملات روزانه بالا با حرکات منظمتری دارند که باعث میشود در روز بالا و پایین کمتری در نمودار داشته باشند. این موضوع معاملهگران زیادی را به خود جذب میکند.
فارکس سودآورتر است یا ارز دیجیتال
بر طبق آمار، معمولاً بین ۲۵ تا ۳۵ درصد از تریدرهای فارکس در طول ۳ ماه میتوانند حداقل ۱۰ دلار به بالا سود کنند. این به این معنی است که ۶۵ تا ۷۵ درصد از معاملهگران ضرر میکنند! همین آمار میتواند در مورد ارزهای دیجیتال هم صدق کند، اما یک تفاوت در این میان وجود دارد. در هر دو بازار فارکس و ارز دیجیتال میتوان از اهرم استفاده کرد. اما مفهوم لوریج در فارکس و اهرم در ارز دیجیتال کمی متفاوت است. اهرم در فارکس به شما امکان میدهد تا بتوانید معاملات بزرگتری را باز کنید و بر سود و زیان شما تأثیری ندارد. اما در ارز دیجیتال اهرم بالاتر بر مقدار سود و زیان شما تأثیر دارد و همین امر باعث میشود که خطر از دست دادن پول در معاملات ارزدیجیتال بیشتر شود.
نظر شما