بهنام یوسفیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه برخی دمنوشها ضد استرس هستند، اظهار کرد: استفاده از دمنوشهای گیاهی آرامبخش و ضداضطراب بهصورت بیرویه ممکن است بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر منفی بگذارد.
وی افزود: چای سبز یک داروی ضد استرس گیاهی بوده که از خواص دیگر آن میتوان ضد التهابی و چربیسوزی را نام برد؛ چای سبز حاوی آنتیاکسیدان و پلیفنول و التیانین است، از این رو پلیفنول و التیانین موجود در چای سبز باعث کاهش استرس و اضطراب میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به استفاده بیرویه از چای سبز تصریح کرد: یکی از محدودیتهای استفاده از چای سبز به دلیل کافئین موجود در چای سبز است، بنابراین توصیه میشود، دمنوش چای سبز را قبل از خواب مصرف نکنید، زیرا سبب بیخوابی میشود، در صورت مواجه شدن با این مشکل میتوانید با پزشک بیخوابی مشورت کنید.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد از حد چای سبز باعث پایین رفتن فشارخون و قندخون میشود، ادامه داد: استفاده دائم از چای سبز باعث آسیب رساندن به بافت کبد میشود.
یوسفیان با اشاره به طرز تهیه دمنوش چای سبز برای کاهش استرس گفت: آماده کردن دمنوش چای سبز با انواع دیگر دمنوش تفاوتی ندارد و باید با آب جوشیده و حرارت غیر مستقیم به مدت ۱۰ دقیقه دم شود. در تهیه این دمنوش توجه کنید که زیاد ماندن آن روی حرارت یا جوشیدن باعث تلخ و بد مزه شدن دمنوش میشود.
اسطوخودوس یکی از دمنوشهای گیاهی مؤثر برای آرامش اعصاب است
وی با بیان اینکه یکی از دمنوشهای گیاهی مؤثر برای آرامش اعصاب اسطوخودوس است، اظهار کرد: اسطوخودوس اثرات تثبیت کننده خلقوخو دارد و باعث کاهش استرس و آرامش اعصاب میشود، نام دیگر این گیاه لاوندر است؛ به دلیل تأثیر زیاد این دمنوش برخی افراد از دمنوش اسطوخودوس بهعنوان لورازپام گیاهی یاد میکنند.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: درباره استفاده از دمنوش اسطوخودوس باید به این نکته توجه کرد که این گیاه بهدلیل کم کردن رطوبت، باعث خشکی مغز میشود، پس نباید شبها از این دمنوش استفاده کرد.
وی با اشاره به طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس برای کاهش استرس اضافه کرد: برای تهیه دمنوش اسطوخودوس به یک لیوان آب جوش که کمی سرد شده و یک قاشق چایخوری اسطوخودوس خشک شده نیاز است، اسطوخودوس را داخل آب و روی حرارت غیر مستقیم دم کرده و بعد از صاف کردن آن را میل کنید.
تأثیر دمنوش بابونه در رفع بیقراری و بیخوابی
یوسفیان در خصوص دمنوش بابونه اظهار کرد: دمنوش بابونه ضد تپش قلب، ضد استرس و آرامکننده اعصاب است، برای کاهش استرس افراد در جلسه امتحان توصیه میشود به جای قرص ضد استرس، یک فنجان دمنوش بابونه مصرف کنند، همچنین در استفاده از دمنوش بابونه باید به نکاتی توجه کرد.
وی با بیان اینکه دمنوش بابونه دارای طبع گرم بوده و در افراد با طبع گرم بهخصوص جوانان مضر است، افزود: دمنوش بابونه در سالمندی بهعنوان یک تقویت کننده مؤثر در سیستم ایمنی بدن شناخته میشود؛ همچنین زنان باردار نباید دمنوش بابونه را در سه ماهه اول بارداری مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: برای تهیه این دمنوش میتوانید یک قاشق چایخوری بابونه خشک یا مقداری گل بابونه تازه را با آب جوشیده سرد شده دم کنید، برای دم کردن باید حرارت غیرمستقیم باشد، یعنی قوری را روی کتری در حال جوش بگذارید یا روی یک توری بر شعله گاز قرار دهید؛ دمنوش این گیاه برای بیقراری و بیخوابی بسیار مؤثر است و میتواند علاوهبر کاهش استرس بهعنوان دمنوش آرامبخش شبانه مصرف شود.
وی با بیان اینکه گیاه بادرنجویه سطح کورتیزول خون را کاهش میدهد و از این طریق باعث آرامش فرد و حتی فروکش کردن عصبانیت نیز میشود، گفت: برای تهیه این دمنوش یک قاشق چایخوری بادرنجویه را داخل یک لیوان آب جوش ریخته و روی آن یک نعلبکی قرار دهید، بعد از مدت ۱۰ دقیقه دمنوش آماده است، همچنین مانند دمنوشهای قبلی میتوان آن را با حرارت غیرمستقیم دم کرد.
دمنوش بِه انواع استرس را کاهش میدهد
یوسفیان با اشاره به مصرف دمنوش بِه برای کاهش استرس اظهار کرد: بِه، یکی از میوههای خوشبو است که با داشتن انواع ویتامینهای گروه B و مواد معدنی میتواند استرس را کم کند و آرامش را به فرد برگرداند؛ برای استفاده از به میتوان میوه یا برگ آن را دم کرد که هر دو خاصیت ضد استرس دارند.
وی با اشاره به طرز تهیه دمنوش بِه برای کاهش استرس خاطرنشان کرد: برای تهیه این دمنوش باید به را شست و رنده کرد، سپس داخل یک سینی یا روی پارچه پهن کرد تا خشک شود؛ بعد از خشک شدن داخل ماهیتابه بدون روغن تفت داده شود تا کمی رنگ آن تغییر کند، سپس آن را داخل شیشه ریخته و در جای خنک نگهداری کنید، در صورت مصرف این دمنوش یک قاشق چایخوری از آن را مانند چای معمولی دم کنید.
نظر شما