روز جهانی بینایی ۲۰۲۳ + شهرهایی با بیشترین سلامت بینایی

روز جهانی بینایی هر سال در دومین پنج‌شنبه ماه اکتبر برگزار می‌شود و شعار آن در سال ۲۰۲۳ «در محل کار به چشمان خود عشق بورزید» است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، روز جهانی بینایی در تلاش برای گسترش آگاهی در مورد نابینایی قابل‌پیشگیری و کمک به افراد دارای اختلال بینایی، هر ساله در دومین پنج‌شنبه ماه اکتبر برگزار می‌شود. این روز در سال جاری مصادف با دوازدهم اکتبر است.

حقایقی در مورد چشم‌ها

تخمین زده می‌شود که چشم‌ها در پستانداران حدود ۵۰۰ میلیون سال پیش رشد کرده باشند. این اندام اساسی بدن برای اطلاعات بسیار مهم هستند و تقریباً ۸۰ درصد از اطلاعاتی که مغز پردازش می‌کند از آن‌ها دریافت می‌شود.

چشم‌ها سریع‌ترین عضله در بدن انسان هستند و در کمتر از یک‌صدم ثانیه منقبض می‌شوند. پلک زدن یک انسان می‌تواند بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه طول بکشد.

شرایط سلامتی هم‌چون فشار خون یا سطح قند بالا را می‌توان در آزمایش چشم تشخیص داد.

شعار روز جهانی بینایی ۲۰۲۳

روز جهانی بینایی نخستین بار در سال ۱۹۹۸ برگزار شد و تمرکز اصلی آن به رسمیت شناختن روزی برای ایجاد آگاهی در مورد سلامت چشم و قابل دسترس کردن خدمات مراقبت از چشم برای همه در سراسر جهان است. این روز به آموزش مردم در مورد مسائل مربوط به اختلالات بینایی از جمله نابینایی اختصاص دارد، چراکه طبق مطالعات تقریباً یک میلیارد نفر در سراسر جهان از مشکلات بینایی مختلف رنج می‌برند که از طریق آموزش و آگاهی صحیح می‌توان از همه این مشکلات پیشگیری یا آن‌ها را برطرف کرد.

شعار روز جهانی بینایی ۲۰۲۳ «در محل کار به چشمان خود عشق بورزید» است. دستور کار اصلی این موضوع ترویج و برجسته کردن اهمیت مراقبت از چشم‌ها در محل کار به‌شمار می‌رود.

شهرهایی با بیشترین سلامت بینایی

چشم‌ها هر روز تحت فشار و استفاده بسیار زیادی قرار می‌گیرند. بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود کاهش بینایی را تجربه می‌کنند. در حالی که این تجربه معمولاً تا حد نابینایی پیش نمی‌رود، کاهش بینایی می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه را بسیار دشوارتر کند. از سوی دیگر افزایش فشار چشم اغلب منجر به علائم دیگری مانند سردرد و میگرن می‌شود.

زندگی مدرن فشار زیادی بر چشمان وارد می‌کند و به رایج شدن طیف وسیعی از نقص‌های بینایی منجر می‌شود. با این حال بسیاری از درمان‌های اصلاحی برای کمک به چشمان در راستای سازگاری با نیازهای دنیای مدرن ایجاد شده‌اند. این درمان‌ها از عینک‌های طبی ساده و لنزهای تماسی گرفته تا پمادها، قطره‌های چشمی و حتی روش‌هایی مانند جراحی جایگزینی آب مروارید را در برمی‌گیرد.

جدای از درمان‌ها، سلامت چشم از مکانی به مکان دیگر متفاوت است. این امر به عوامل متعددی هم‌چون کیفیت خوب زندگی، سطوح کم آلودگی صوتی و نوری، مراقبت‌های بهداشتی با امتیاز بالا و مواردی از این قبیل بستگی دارد. با بررسی عوامل مختلف مرتبط با سلامت چشم، فهرستی از بهترین شهرهای جهان در زمینه سلامت چشم به‌دست آمده است که در صدر آن کانبرا با امتیاز کلی سلامت چشم ۹.۴۷ از ۱۰ بهترین شهر در زمینه سلامت چشم است

طبق مطالعات پایتخت استرالیا از پایین‌ترین میزان آلودگی هوا، صدا و نور برخوردار است، به این معنی که چشم‌ها کمتر تحریک می‌شوند. شیوع اختلالات بینایی نیز در استرالیا بسیار کم است و حدود چهار درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهد. سیستم مراقبت‌های بهداشتی این کشور نیز یکی از بالاترین رتبه‌ها را در جهان دارد.

کانبرا همچنین با رتبه آلودگی صوتی و نوری ۱۸.۹۶ از ۱۰۰، شهری با کمترین میزان آلودگی صوتی و نوری است که این امر آن را به مکانی عالی برای داشتن یک خواب شبانه آرام و ترمیم‌کننده تبدیل کرده است.

خواب با کیفیت برای بازیابی بدن از فشارهای روزانه و شارژ مجدد سطوح انرژی ضروری و کمبود خواب برای سلامت چشمان مضر است و باعث افزایش فشار چشم می‌شود که در نهایت به بینایی آسیب می‌رساند. آمارهای مناسب کانبرا در این زمینه جایگاه آن را به‌عنوان بهترین شهر در زمینه سلامت چشم مستحکم می‌کند.

از سوی دیگر آلودگی هوا که برای بسیاری از جنبه‌های سلامت انسان مضر و به‌طور معمول با بیماری‌های ریوی و تنفسی مرتبط است، می‌تواند به‌عنوان یک عامل تحریک‌کننده چشم باعث درد و التهاب شود. در این زمینه ولینگتون با توجه به دارا بودن کمترین میزان آلودگی هوا با امتیاز ۴.۲۴ از ۱۰۰ به مکانی عالی برای بینایی سالم و همچنین بهبود مبتلایان به بیماری‌های تنفسی مانند آسم تبدیل می‌شود. همین امر پایتخت نیوزلند را در فهرست شهرهایی با بیشترین سلامت بینایی قرار می‌دهد.

کد خبر 695260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.