به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، قطر از تاریخ و جامعه گرفته تا جغرافیا و جمعیت چندفرهنگی آن یکی از جذابترین کشورهای روی زمین است. این کشور دومین منطقه هموار جهان پس از مالدیو است که بلندترین نقطه آن تنها ۳۳۸ فوت است. منبع درآمد اصلی قطر نفت و این کشور نخستین کشور در خاورمیانه است که میزبان جام جهانی فوتبال بود.
بهترین فرودگاه جهان، فرودگاه بینالمللی حمد، در قطر است، زیرا از هنر عمومی خارقالعاده گرفته تا سفرهای باکیفیت، رتبه بالایی دارد. این کشور همچنین دارای طولانیترین باند در غرب آسیا با ۱۵ هزار و ۹۱۲ فوت است که ششمین باند بزرگ در جهان محسوب میشود.
دانستنیهای قطر
- قطر ایرویز یکی از معدود خطوط هوایی منتخب است که به هر هفت قاره پرواز میکند و طولانیترین پرواز منظم بین دوحه و اوکلند را با ۱۶ ساعت و ۳۰ دقیقه در جهان داشت.
- ساکنان جزیره الخور نخستین کسانی بودند که رنگ صدفی ارغوانی را تولید کردند، به همین دلیل به جزیره ارغوانی نیز معروف است. این جزیره یکی از خیرهکنندهترین نقاط قطر برای بازدید است و بهلطف جنگلهای حرا میتوان در اطراف آن کایاکسواری کرد. باستانشناسان اقلامی را در آن کشف کردهاند که مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است.
- خورالعدید قطر در سال ۲۰۰۷ به عنوان ذخیرهگاه طبیعی اعلام شد و یکی از معدود مکانهای جهان است که در آن دریا به صحرا میرسد.
- قطر یک شبه جزیره با خط ساحلی ۵۶۳ کیلومتری است.
- دوحه در گذشته رکورد جهانی طولانیترین مسیر دوچرخهسواری پیوسته در جهان را در اختیار داشت. پیست دوچرخهسواری المپیک این شهر بهعنوان طولانیترین مسیر دوچرخهسواری پیوسته در جهان که ۳۳ کیلومتر طول دارد، رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد. این مسیر از ۱۸ زیرگذر عبور میکند تا حرکت بی وقفه را تضمین کند. این پیست همچنین رکورد طولانیترین قطعه بتن آسفالتی را که بهطور پیوسته استفاده شده است، با طول ۲۵.۳ کیلومتر دارد. البته خطالقدرا در دبی با ۸۰.۶ کیلومتر رکورد جهانی قبلی را پشت سر گذاشته است.
- قطر یکی از امنترین کشورهای جهان است. بر اساس شاخص صلح جهانی ۲۰۲۴، قطر دومین کشور امن در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که کمترین میزان جرم و جنایت را دارد. این کشور در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ نیز بهعنوان امنترین منطقه جهان معرفی شد.
- بر اساس آخرین آمار سرشماری از دسامبر ۲۰۲۳، تعداد مردان در دوحه حدود سه برابر زنان است.
- قطر کشوری جذاب برای مهاجرانی است که بهدلیل آبوهوای عالی، سبک زندگی آرام و البته حقوق معاف از مالیات به آن مهاجرت میکنند. در حال حاضر بیش از دو میلیون مهاجر در این کشور زندگی میکنند و حدود ۱۵ درصد از جمعیت آن قطری هستند.
- اوریکس (غزال) عربی حیوان باشکوهی است که در دهه ۱۹۷۰ توسط باغوحشها و ذخیرهگاههای طبیعی از انقراض نجات پیدا کرد و حیوان ملی قطر است.
- برای مسابقه محبوب شتردوانی و شترسواری در قطر از رباتها استفاده میشود. رباتها از راه دور توسط شتردارانی کنترل میشوند که اغلب در کنار مسیر رانندگی میکنند.
- قدمت نام قطر به سال ۵۰ بعد از میلاد برمیگردد.
- غواصی مروارید یکی از پایههای اصلی اقتصاد قطر برای هزاران سال بود و بهعنوان بخشی کلیدی از فرهنگ این کشور مورد تجلیل قرار دارد، بااینحال در دهه ۱۹۲۰ که ژاپن صادرات مروارید پرورشی را آغاز کرد، این شرایط تغییر کرد.
- قطر همچون بسیاری از کشورهای منطقه خلیج فارس به نفت متمایل شد. این کشور نخستین چاه خود را در سال ۱۹۳۹ حفر و در اوایل سال ۱۹۴۹ نفت خام صادر کرد. میادین بیشتری در سال ۱۹۶۰ و دوباره در سال ۱۹۷۰ کشف شد. نفت اکنون بخش بزرگی از اقتصاد این کشور است.
- قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. بر اساس برآوردهای صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۲۰، سرانه تولید ناخالص داخلی قطر (GDP) ۱۳۸ هزار و ۹۱۰ دلار است. بسیاری از این ثروت از نفت و گاز طبیعی بهدست میآید که بیش از ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند.
- در حالی که قطر پیش از قرن بیستم مراکزی برای آموزش داشت، نخستین مدرسه رسمی دوحه در سال ۱۹۴۹ با نام اصلاح آل محمدیه تأسیس شد. نخستین بیمارستان آن نیز در سال ۱۹۴۷ افتتاح شد، البته نخستین بیمارستان دولتی این کشور، الرمیله در سال ۱۹۵۷ افتتاح شد و هنوز هم فعال است. این بیمارستان از زمان آغاز به کار بهطور گسترده بازسازی شده، اما جایگاه خود را بهعنوان قدیمیترین بیمارستان باقیمانده دوحه حفظ کرده است.
- قطر کوچکترین کشور و نخستین کشور عربی بود که میزبان جام جهانی فوتبال (سال ۲۰۲۲) بوده است. فینال این مسابقات پربینندهترین در تاریخ جام جهانی فوتبال بود و تعداد تماشاگران آن از ۱.۱۲ میلیارد نفر سال ۲۰۱۸ به ۱.۵ میلیارد نفر رسید. این رویداد همچنین نخستین جام جهانی بود که در زمستان برگزار شد و بدون کربن بود. انرژی این رویداد با یک نیروگاه انرژی خورشیدی ۸۰۰ مگاواتی تأمین شد.
- برج دوحه طراحی منحصربهفردی دارد. این ساختمان ۴۹ طبقه که هسته مرکزی ندارد، یکی از نمادینترین سازهها در خلیج فارس است و حتی در سال ۲۰۱۲ بهعنوان بهترین ساختمان بلند جهان معرفی شد، همچنین نخستین آسمانخراشی است که از ستونهای دیاگرید بتن آرمه داخلی استفاده میکند که با نمای ساختمان ترکیب میشود. نمای آن نیز در کنار زیبا بودن و اشاره به طرح مشربیه باستانی اسلامی، ساختمان را در برابر نور خورشید محافظت میکند و تراکم آن در اطراف ساختمان بسته به محل برخورد خورشید با آن متفاوت است.
- متروی دوحه در طول ساخت، رکورد جهانی بیشترین تعداد ماشینهای حفاری تونل را ثبت کرد که بهطور همزمان در یک پروژه کار میکردند.
نظر شما