روز زبان عربی Arabic Language Day + نقش هوش مصنوعی در توسعه آن

زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل است که در هجدهم دسامبر ۱۹۹۳ به رسمیت شناخته شد، بااین‌حال تنها سه درصد از محتوای آنلاین به این زبان در دسترس است، بنابراین یونسکو سعی دارد با بهره‌گیری از هوش مصنوعی این شکاف را پر کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هجدهم دسامبر (بیست‌وهشتم آذر ۲۰۲۴) هر سال روز زبان عربی Arabic Language Day است. این زبان که قدمت آن به بیش از یک‌هزار سال پیش برمی‌گردد، امروزه بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در ۲۵ کشور به آن صحبت می‌کنند. عرب‌زبانان بعضی از مهم‌ترین ابزارهای تمدن از جمله جبر، شیمی و حتی مسواک را در اختیار جهان قرار دادند. آن‌ها تأثیر زیادی بر موسیقی، فرهنگ و علم اروپا داشتند.

روز جهانی زبان عربی یونسکو بستری پر جنب‌وجوش برای گفت‌وگو، تبادل و درک متقابل ایجاد می‌کند و اهمیت جهانی این زبان را جشن می‌گیرد.

روز زبان عربی Arabic Language Day + نقش هوش مصنوعی در توسعه آن

تاریخچه روز زبان عربی

زبان عربی یکی از کهن‌ترین و ششمین زبان رایج در جهان است که در قرن هفتم از زبان‌های پیش‌سامی خاورمیانه سرچشمه گرفت. کلمه عرب به معنای nomad (عشایر) است که به ریشه‌های این زبان در قبایل کوچ‌نشین شبه‌جزیره عربستان امروزی اشاره دارد. بخش عمده‌ای از دانش امروزی از عربی کلاسیک از قرآن، کتاب مقدس اسلام گرفته شده است که نخستین رکورد مهم زبان نوشتاری عربی است و بینش ارزشمندی را در مورد ساختار زبان قدیمی این کشور ارائه می‌دهد. امروزه بیش از یک میلیارد مسلمان برای خواندن قرآن به زبان اصلی زبان عربی مطالعه می‌کنند.

نخستین و قدیمی‌ترین کتیبه عربی ثبت‌شده مربوط به سال ۵۱۲ روی معبدی در نزدیکی حلب سوریه، قدیمی‌ترین نوشته عربی نوشته شده است. این زبان در سال ۷۹۳ به یک زبان رسمی تبدیل شد و دانشمندان عرب شروع به ترجمه آثاری از یونان، هند و چین کردند. در سال ۸۴۰ سیبویه، فارسی‌شناس، دستور زبان عربی را تدوین کرد و نخستین فرهنگ لغت عربی را نوشت.

عربی همچون سایر زبان‌های سامی از راست به چپ نوشته می‌شود و حاوی صداهایی است که در انگلیسی یا زبان‌های دیگر وجود ندارند.

روز زبان عربی Arabic Language Day + نقش هوش مصنوعی در توسعه آن

زبان عربی و هوش مصنوعی

زبان عربی بیش از ۴۵۰ میلیون نفر صحبت‌کننده در ۲۵ کشور دارد، بنابراین یک زبان جهانی با اهمیت فرهنگی بسیار زیاد به‌شمار می‌رود، بااین‌حال تنها سه درصد از محتوای آنلاین به زبان عربی در دسترس است و این امر دسترسی میلیون‌ها نفر را به این محتوا محدود می‌کند. این رویداد روز جهانی، دانشمندان برجسته، کارشناسان صنعت و رهبران فرهنگی را گرد هم آورده است تا بررسی کنند که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند این شکاف دیجیتالی را پر کند، زبان عربی را به‌صورت آنلاین تقویت و نوآوری‌ها و حفظ میراث این زبان را بیشتر در اختیار عموم قرار دهد.

کد خبر 820864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.