درمان خانگی آفت دهان + علت، انواع و جلوگیری

آفت دهان یک مشکل عادی و رایج بین افراد است که معمولا با گذشت زمان و استفاده از روش های خانگی درمان می شود و آگاهی از علائم، چیستی، علت، درمان و انواع آفت برای افراد لازم و ضروری است.

به گزارش ایمنا، به زخم‌های دردناکی که در اطراف لثه و حتی روی زبان زده می‌شود، آفت گفته می‌شود. ابتلاء به آفت اغلب به علت کاهش سیستم ایمنی و کمبود ویتامین ایجاد می‌شود.، ممکن است عده‌ای پس از آمپول بی حسی در دندان پزشکی به آفت مبتلا شوند؛ زنان بیشتر از مردان به آفت مبتلا می‌شوند.

آفت دهان چیست؟

زخم‌های گرد یا بیضی شکل کوچک که در دهان ایجاد می‌شوند را افت دهان می‌گویند، این زخم‌ها مرکز سفید یا زرد رنگی دارند. افرادی که مبتلا به آفت در دهان خود می‌شوند، به سختی می‌توانند غذا بخورند.

تفاوت آفت و تبخال

تبخال به علت وجود ویروسی در بدن ایجاد می‌شود که قابل سرایت است در حالی که آفت ها مسری نیستند. این در حالی است که عده‌ای آفت و تبخال را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند.

انواع آفت دهان

  • آفت جزئی
  • آفت ماژور
  • آفت هرپتی فرم

آفت جزئی

این نوع آفت کوچک هستند و اغلب بیضی شکل هستند. این نوع از زخم دهان، ۱ الی ۲ هفته بهبود پیدا می‌کند. آفت جزئی شایع‌ترین نوع آفت است که در بیشتر افراد دیده می‌شود.

آفت ماژور

این نوع آفت گرد و بزرگ هستند. آفت ماژور یکی از دردناک‌ترین آفت ها به شمار می‌رود به همین دلیل دیرتر بهبود پیدا می‌کند. به طوری که بهبودی آن گاهی تا ۶ هفته هم به طول می‌انجامد. البته ممکن است جای آنها روی دهان تا مدت‌ها باقی بماند.

آفت هرپتی فرم

این نوع آفت بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود و نوع غیر معمولی آفت به شمار می‌روند. این زخم‌ها ۱۰ تا ۱۰۰ زخم ریز هستند که کم کم به زخمی بزرگ تبدیل می‌شوند. این نوع آفت نهایتاً تا ۲ هفته درمان می‌شود.

علائم آفت دهان

حدود ۱ تا ۲ روز قبل از ظاهر شدن زخم‌ها، فرد احساس سوزش در ناحیه‌ای از دهان خود می‌کند. معمولاً ۴ روز اول بسیار دردناک است به طوری که فرد بیشترین درد و سوزش را احساس می‌کند. این علائم به تدریج کاهش می‌یابد.

درمان خانگی آفت دهان + علت، انواع و جلوگیری

علت آفت دهان

آفت دهان می‌تواند بر اثر کمبود ویتامین‌های زینک و روی، خانواده گروه B و آهن ایجاد شود. در این زمان فرد دچار ضعف سیستم ایمنی می‌شود. البته افرادی که در معرض ضربه به دهان هستند نیز ممکن است به آفت مبتلا شوند. از دیگر علت‌های آفت دهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری‌های روده‌ای
  • تغییرات هورمونی
  • استرس
  • واکنش‌های آلرژیک

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر آفت دهان شما بعد از ۲ هفته درمان نشد، توصیه می‌شود در اسرع وقت نزد دندانپزشک بروید و از او کمک بگیرید. در صورتی که فرد تب کرد، باید از یک پزشک برای حل این مشکل کمک بگیرد چراکه تب می‌تواند وجود یک مشکل جدی تر را هشدار دهد. اگر در طول یک سال بیشتر از ۳ بار به آفت مبتلا می‌شوید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های درمان آفت دهان

آفت دهان را می‌توان هم به صورت دارویی و هم به صورت خانگی درمان کرد. در صورتی که به آفت مبتلا شدید، آفتین ژل را از داروخانه تهیه و طبق دستور مصرف کنید.

درمان خانگی و سریع آفت دهان

استفاده از روش‌های درمان خانگی در درمان سریع آفت بسیار مورد توجه افراد است که در بیشتر مواقع مؤثر است.

استفاده از آب نمک

محلولی از نمک و آب را تهیه کنید و روی زخم‌های خود قرار دهید. چراکه آب نمک موجب ضدعفونی کردن زخم‌ها می‌شود. در هنگام شست و شو با آب نمک احساس سوزش زخم‌های خود را دارید که امری طبیعی است.

درمان خانگی آفت دهان + علت، انواع و جلوگیری

استفاده از مکمل آهن

کمبود آهن و اسیدفولیک بدن می‌تواند یکی از علل مبتلا به آفت به شمار آید. با مصرف این مکمل می‌توانید این زخم‌ها را درمان کنید.

استفاده از خمیر جوش شیرین

مقداری جوش شیرین بردارید و با آب ترکیب کنید تا خمیری شکل شود. سپس آن را روی زخم‌های خود بگذارید.

استفاده از یخ

یخ را در پارچه‌ای تمیز قرار دهید و آن را روی محل موردنظر قرار دهید.

استفاده از چای سیاه سرد شده

چای سیاه سرد شده را بردارید و زخم‌های خود را با آن بشویید.

روش‌های جلوگیری و پیشگیری از آفت دهان

  • هر روز دندان‌هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از تحریک لثه‌ها از یک مسواک نرم استفاده کنید.
  • از موم‌های ارتودنسی برای پوشاندن لبه‌های تیز بریس ها استفاده کنید.
  • تکنیک‌های کاهش استرس یا مدیتیشن را یاد بگیرید.
  • از خوردن غذاهای حاوی آهن و B12 غافل نشوید.
  • استفاده از دهان‌شویه را محدود کنید، زیرا دهان‌شویه حاوی الکل است و باعث تحریک لثه‌ها می‌شود.
  • مصرف سیگار و دخانیات را کم کنید.
کد خبر 688662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.