به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فصل بهار در پراگ، پایتخت جمهوری چک، زیبایی اعجابانگیزی دارد و به واسطه همین گردشگران بیشماری را از سراسر دنیا به سمت خود جذب میکند تا در سراسر شهر به تماشای شکوفههای زیبای درختان بپردازند و در پیادهروهای پوشیده در زیر درختان قدم بزنند. البته برگزاری جشنواره Čarodějnice یا آتش زدن عجوزههای عروسکی بهانه دیگری برای فراخواندن جهانگردان به پراگ محسوب میشود که رونق اقتصادی را در این ماه از سال به اوج خود میرساند.
پیدایش این سنت به قرنها قبل باز میگردد که در آن زمان مردم آلمان در اوایل قرون وسطی در روز سیام آوریل جشن شب والپورگیس را برگزار میکردند و در آن مردم با برافروختن آتشهای بزرگ، شیاطین را از محل زندگی خود دور نگه میداشتند.
البته مردم پراگ اغلب با هدف گرد هم آمدن و گذراندن اوقاتی فراغت در یک شب بهاری در کنار آتش، به برگزاری جشن میپردازند و بسیاری از آنها بر این باور هستند که از این طریق، ارواح شیطانی را از خود دور نگه میدارند. این افراد آتشهایی بسیار بزرگ را روشن میکنند، عجوزههایی عروسکی را که نماد ارواح شیطانی است در آنها میسوزانند و سپس به صرف غذاهای خوشمزه و خواندن آواز در کنار یکدیگر مشغول میشوند. دیر خوابیدن از دیگر رسوم جالب مردم چک در این شب بهشمار میرود.
شاید برای بسیاری از مردم دنیا که جشنواره سوزاندن عجوزههای عروسکی را برگزار نمیکنند، این پرسش به وجود بیاید که چگونه میتواند ارواح شیطانی را طی این مراسم از خود دور نگه داشت؟ مردم چک بر این باور هستند که از آنجا که ارواح شیطانی زمستانی از گرما بیزار هستند، روشن کردن آتش منجر به فرار آنها میشود و تا زمستان بعدی خبری از حضور آنها در منطقه نخواهد بود.
در این مراسم که اغلب در حومهها و دهکدههای چک برگزار میشود کودکان و افراد بزرگتر همگی به جمعآوری چوب مشغول میشوند تا با یکدیگر آتشهایی بزرگ روشن کنند و بر این باور هستند که هر چه آتش بزرگتر باشد، ارواح بیشتری را گریزان میکند.
کباب کردن انواع گوشتهای خوراکی بخش دیگری از مراسم آتشزدن عجوزهها به شمار میرود که برای شام جشن مورد استفاده قرار میگیرد، ضمن اینکه سرو نوشیدنیهای گوارا پس خوردن کباب و در کنار آن نواختن موسیقیهای شاد، لذت حضور در این مراسم را دوچندان میکند و در جذب سیل عظیمی از گردشگران به کشور بسیار اثربخش است.
نظر شما