به گزارش خبرنگار ایمنا، برخلاف تصور عموم مردم و آنچه که بهویژه در رسانههای معاند برجسته میشود، اوضاع آمار طلاق در ایران آنقدر هم وخیم نیست؛ براساس نظر کارشناسان این حوزه این اخبار نادرست ناشی از یک محاسبه غلط است که نسبت ازدواج به طلاق را در یک سال محاسبه میکنند، درحالیکه طلاقهای صورت گرفته میتواند از ازدواجهایی در بازه زمانی گسترده باشد.
توقف وضعیت افزایش طلاق
حجتالاسلام مهدی متقیفر مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه جوانان وزارت ورزش و جوانان در این زمینه اظهار کرد: آمار ازدواج در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته خود کاهش داشته است. در سال ۱۴۰۰ ازدواج ۵۷۱ هزار و ۹۰۸ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ ازدواج به ۵۲۳ هزار و ۷۸۶ واقعه رسیده است. این کاهش حدود سه درصد بوده است.
وی درخصوص آمار طلاق افزود: در سال ۱۴۰۰ طلاق ۲۰۴ هزار و ۴۸۶ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ به ۲۰۴ هزار و ۲۹۴ واقعه رسیده است. در واقع تفاوت آماری بین این دو سال به قدری کم بوده است که میتوان از توقف وضعیت افزایش طلاق، سخن گفت.
آماری که از طلاق میدهند صحیح نیست
علیرضا لاور کارشناس مسائل خانواده نیز درخصوص اشتباه برخی افراد در محاسبه آمار طلاق اظهار کرد: یک اشتباه مرسوم ومتداولی که در بیان آمارها چه از نظر کارشناسان و چه از نظر مسئولین اتفاق میافتد، بیان نسبت ازدواج به طلاق است، که از هر چند ازدواج چه تعدادی از آنها به طلاق میرسد؟ این یک اشتباه فوقالعاده پررنگ است که طی این سالها به کرات توسط مسئولان مطرح میشود.
وی افزود: البته این اشتباه، اشتباه سادهای است که دوستان میتوانند با یک تأمل و دقت ساده به این جمع بندی برسند که وقتی ازدواجهای رخ داده در یک سال را تقسیم بر تعداد طلاقهای ثبت شده در آن سال میکنیم، چون مخرج این آمار، مخرج یکسانی نیست، این نسبت، نسبت صحیح و واقعی متناسب با آن تحلیل نخواهد بود؛ یعنی شما ازدواجهایی را دارید ثبت میکنید که برای مثال در سال ۱۴۰۱ رقم خورده، اما طلاقهای ثبت شده در این سال، طلاقهایی نیست که از همین ازدواجها رخ داده باشد و طلاقهایی هستند که محصول ازدواجهای سالها و دهههای قبل است و این اشتباه پررنگی است که اتفاق میافتد.
کارشناس مسائل خانواده گفت: ما برای تحلیل دقیق و درست، بایستی طلاقهایی که محصول ازدواجهای همان سال منتج به خودشان است را استخراج کنیم که امکان این اتفاق هم وجود دارد و وقتی که این مسئله و این تحلیل آماری به این شکل اتفاق میافتد، ما مواجه میشویم با این مسئله که با اینکه در حوزهی طلاق امروزه با بیشترین آمار رشد آن مواجه هستیم، هنوز هم تا به الان در بیشترین حالت ممکن و در بدترین شرایط و فاجعهبارترین آمارها، از هر ۱۰ ازدواج به صورت میانگین ۸.۵ نهایتاً ۰.۹ ازدواج، درواقع زیر یک ازدواج در بدترین شرایط و حتی من میگویم در بدترین شرایط فوقالعاده بدبینانه از هر ۱۰ ازدواج، یک ازدواج به شکست و فروپاشی خانواده منتهی میشود.
افزایش میانگین سنی ازدواج و طلاق
مجتبی یکتامنش سرپرست اداره کل ثبت احوال استان اصفهان اظهار کرد: میانگین سن ازدواج در آقایان ۲۷.۴۱ و برای بانوان ۲۳.۴ در سال ۱۳۹۱ بوده است که در سال ۱۴۰۱ میانگین سن ازدواج برای آقایان ۲۹.۰۸ و برای بانوان ۲۵.۱ رسیده است که در ۱۰ سال گذشته، دو سال سن ازدواج افزایش یافته است.
وی افزود: میانگین سن طلاق برای آقایان ۳۵.۱۷ و برای بانوان ۳۰.۳۱ در سال ۱۳۹۱ که در سال ۱۴۰۱ میانگین سن طلاق برای آقایان ۳۹.۹ و برای بانوان به ۳۵.۳۳ رسیده است که در ۱۰ سال گذشته، پنج سال سن طلاق بالا رفته است؛ این آمار در مناطق روستایی برای میانگین سن ازدواج دو سال و برای میانگین سن طلاق سه سال کمتر از مناطق شهری است.
نظر شما