به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که سرطان دومین دلیل اصلی بروز مرگومیر در سراسر دنیا است. رایجترین سرطان در میان مردان شامل سرطانهای ریه، پروستات، روده بزرگ، معده و کبد میشود. در حالی که رایجترین سرطانها در میان زنان شامل سرطانهای سینه، روده بزرگ، ریه و تیروئید میشود. در ادامه به بررسی تعدادی از عوامل خطر سرطان میپردازیم:
مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده
مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و لوسمی لنفوسیتی مزمن را افزایش میدهد. جایگزین کردن ۱۰ درصد از غذاهای فرآوری شده با مقدار مساوی از غذاهای کمتر فرآوری شده با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای روده بزرگT کبد و رکتوم همراه است.
چاقی
چاقی خطر بروز سه نوع سرطان، مرگومیر ناشی از آن و همچنین انواع بیماریها را افزایش میدهد. چاقی در بیشتر موارد نادیده گرفته میشود و افراد وقتی چند کیلو اضافه وزن دارند آن را جدی نمیگیرند.
ویروس هپاتیت B
اطلاعات ارائه شده نشان میدهد که ۱۳ درصد سرطانهای تشخیص داده شده در سال ۲۰۱۸ میلادی ناشی از ویروس هپاتیت B بوده است. پاتوژنهای دیگر عامل سرطان شامل هلیکوباکتر پیلوری، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، ویروس هپاتیت C و ویروس اپشتین بار بودند. متخصصان معتقدند که دریافت واکسن هپاتیت B خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش میدهد.
HPV
ویروس مهم دیگری که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در میان زنان را افزایش میدهد، ویروس پاپیلومای انسانی است. به گفته متخصصان، واکسن HPV میتواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را تا ۷۰ درصد کاهش دهد.
اقداماتی جهت پیشگیری از بروز سرطان
توصیه شده است که به منظور پیشگیری از بروز سرطان، از مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای ناسالم و گوشت قرمز خودداری کنید و به جای آن مصرف میوه، سبزیجات و غذاهای دریایی را افزایش دهید. همچنین، شاخص توده بدنی (BMI) خود را در محدوده مناسب حفظ کنید زیرا اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به سرطانها مانند سرطان سینه و سرطان آندومتر را افزایش میدهد. لازم است افراد به صورت منظم معاینه شوند و آزمایشهای مربوطه مانند آزمایش خون، ماموگرافی و پاپ اسمیر را انجام دهند. این کار احتمال بروز سرطان را کاهش نمیدهد، اما به تشخیص و درمان به موقع آن کمک میکند.
نظر شما