لازمه تحول در آموزش‌وپرورش، پژوهش است

رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: اعتقاد ما در رسالتی که برعهده گرفتیم این است که در آموزش‌وپرورش تحول ایجاد کنیم، اما لازمه این تحول، پژوهش است، هر اقدامی که در راستای تحول انجام می‌شود، باید قبل از آن و پس از آن بر مبنای پژوهش و ارزشیابی باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا نظریان امروز _سه‌شنبه نهم خردادماه_ در آئین اختتامیه نخستین جشنواره علمی‌پژوهشی «دست‌سازه‌های ریاضی»، اظهار کرد: سند تحول بنیادین به عنوان یک نقشه راه و مسیر روشنگر در اختیار آموزش‌وپرورش قرار دارد و بیش از یک دهه است که فعالیت‌های آموزش‌وپرورش بر مبنای این سند انجام می‌شود.

وی افزود: در سند ۱۳۱ راهکار وجود دارد که ۱۳ راهکار مستقیم به بحث تحقیق و پژوهش اشاره می‌کند. در سند تحول بنیادین یکی از زیرنظام‌های اصلی، پژوهش و ارزشیابی است.

رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: اعتقاد ما در رسالتی که برعهده گرفتیم این است که در آموزش‌وپرورش تحول ایجاد کنیم، اما لازمه این تحول، پژوهش است، هر اقدامی که در راستای تحول انجام می‌شود باید قبل از آن و پس از آن بر مبنای پژوهش و ارزشیابی باشد.

وی خاطرنشان کرد: در سند تحول بنیادین ابزارهای مختلفی در راستای پژوهش ارائه شده است و یکی از این راهکارها منحصر به حیطه شغلی معلم است. اگر قرار است تحولی در آموزش‌وپرورش رخ دهد، باید از نگاه معلمی باشد که نگاه پژوهشگری به عرصه تعلیم داشته باشد.

نظریان تصریح کرد: معلم باید دانش‌آموز خلاق و پرسش‌گر تربیت کند و در راستای تربیت، پژوهش‌محوری را در کلاس خود حاکم کند، آغاز این جشنواره از سال گذشته کلید خورد و تعامل خوبی بین دانشگاه و آموزش‌وپرورش وجود دارد.

وی اظهار کرد: هدف ما این است که از ظرفیت‌های پژوهش نومعلمان و دانشجویان برای ارتقای توان آموزشی آن‌ها استفاده کنیم، پژوهش چراغ راه معلم است.

رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: خلاقیت در سازه‌ها وجود دارد، یکی از ویژگی‌های دست‌سازه‌های ریاضی این است که بتوانیم در راستای آموزش هر چه ساده‌تر استفاده کنیم و امید است بتوانیم در نشر آثاری که دریافت شد، برای معلمان مؤثر باشیم.

باقی ماندن در مسیر مهم‌تر از ورود به آن راه است

وجیهه فاضل، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) درخصوص اهمیت باقی ماندن در مسیر انقلاب، اظهار کرد: اینکه وارد جرگه آموزش‌وپرورش شویم مهم نیست، اینکه در این مسیر باقی بمانیم، مهم است.

وی با اشاره به اهمیت ایمان قلبی در این راه، افزود: اگر وارد آموزش‌وپرورش می‌شوید، به نیت ماندن و ایجاد تحول باشد، در سند تحول بنیادین مقام معلم آنقدر بالا است که به عنوان مربی و تربیت‌کننده به او نگاه می‌شود، با همین دید باید به کار خود نگاه کنیم تا در سرنوشت فرزندان کشورمان اثرگذار باشیم.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان تصریح کرد: سال‌ها دانشگاه فرهنگیان غیرفعال بود و با نیت سند تحول بنیادین دوباره آغاز به کار کرد و لازم است که دانش‌آموزان را براساس آن تربیت کنیم.

وی ادامه داد: به این نیت کار کنید که دانش‌آموز ابتدایی به علم و توان شما نیاز دارند. به خودتان اعتماد و اعتقاد قلبی داشته باشید، بمانید و بجنگید تا در آینده خیال‌مان راحت باشد که قدمی در این مسیر برداشتیم.

کد خبر 664427

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.