به گزارش ایمنا، محسن فرهادی اظهار کرد: استدلال وزارت بهداشت و متخصصان تغذیه برای ممنوعیت استفاده از جوششیرین در نان این است که مانع تخمیر طبیعی نان میشود، نان را از کیفیت میاندازد، ماندگاری نان را کاهش میدهد و مانع جذب مواد معدنی مورد نیاز بدن میشود.
وی افزود: مخالفان ممنوعیت استفاده از جوششیرین در نان، میگویند جوششیرین در خیلی از مواد غذایی مانند برخی بیسکوئیتها و کیکها استفاده میشود و خیلی از کشورهای دنیا هم از جوششیرین استفاده میکنند.
فرهادی گفت: شورای سلامت و امنیت غذایی کشور مدتها است که این موضوع را مصوب کرده است و موضوع، حتی فقط جوششیرین هم نیست و بلکه میزان نمک هم هست و بازرسان وزارت بهداشت این موضوع را کنترل میکنند.
وی افزود: یکی از عوارض شیوع کرونا کاهش کنترلهای این چنینی بود که خوشبختانه با فروکش کردن کووید ۱۹ همکاران ما کنترلها را شدت دادند، اما یک نکته اساسی هم نقش کلیدی اتاق اصناف ایران و اتحادیههای مربوطه در جلوگیری از استفاده از جوششیرین در نان به ویژه لواش و بربری است.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه نان سنگک معمولاً بدون جوششیرین است، اضافه کرد: دلیل علاقه نانواییها به ویژه نانواییهای شلوغ به مصرف جوششیرین این است که سرعت طبخ نان را به شدت افزایش میدهد. برخی نانواییها هم به خاطر چسبیدن نان لواش به تنورهای گردون از جوششیرین استفاده میکنند.
فرهادی با تأکید بر اینکه مسیر تخمیر نان باید با استفاده از مخمرهای طبیعی و مجاز انجام شود گفت: جوششیرین به برخی نانها جلوه خاصی میدهد و جذابیت مصرف آن را برای مردم افزایش میدهد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی نانوایان کیفیت پایین آرد را بهانهای برای مصرف جوششیرین قرار دادند، تاکید کرد: مجموع بازرسیها و نمونهبرداریها نشان میدهد که آرد در بدترین کیفیت هم نیازی به استفاده از جوششیرین پیدا نمیکند.
فرهادی یادآور شد: بسیاری از نانواییها که در فروشگاههای زنجیرهای ایجاد شدند، تقریباً بدون جوششیرین هستند و مردم اگر به این موضوع شک کردند، میتوانند با تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند تا ما موضوع را بررسی کنیم.
منبع: ایسنا
نظر شما