حریمی از جنس استقلال برای زندگی مشترک

استقلال فکری در زندگی مشترک باعث تقویت احترام متقابل و اعتماد می‌شود و افراد را قادر می‌سازد هویت خود را حفظ کنند، همچنین با داشتن استقلال فکری، زوجین می‌توانند مشکلات را به صورت سازنده‌تری رفع کرده و عشق و علاقه را در رابطه تقویت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، استقلال فکری زوجین به معنای داشتن نظرات و باورهای مستقل و همچنین توانایی فکر کردن و تصمیم‌گیری به صورت مستقل در چهارچوب زندگی مشترک است، این استقلال فکری شامل احترام به تفاوت‌های شخصیتی، فکری و احساسی میان زوجین می‌شود و اهمیت این نوع استقلال در ایجاد یک رابطه سالم و متعادل نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

نخستین گام در کسب استقلال فکری، شناختن و پذیرش نیازها و خواسته‌های خود و همسر است که این گام شامل گوش دادن فعال به یکدیگر و درک تفاوت‌ها می‌شود، درک تفاوت‌ها نه تنها موجب احترام متقابل می‌شود، بلکه به غنی‌تر شدن رابطه کمک می‌کند و مانع از بروز سوءتفاهم می‌شود و یکی از راه‌های دستیابی به این هدف، برگزاری جلسات دوره‌ای برای بحث و گفت‌وگو در مورد موضوعات مختلف و تبادل نظر است.

تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس است از جمله دیگر مواردی است که افراد باید مد نظر داشته باشند، داشتن عزت نفس بالا به زوجین اجازه می‌دهد تا نظرات و احساسات خود را به وضوح بیان کنند و از قضاوت یا مخالفت طرف مقابل نگران نباشند که این امر باعث می‌شود هر یک از زوجین به عنوان یک فرد مستقل در رابطه شناخته شوند، همچنین ارتقای مهارت‌های ارتباطی و یادگیری راه‌های بیان مناسب احساسات و نظرات، می‌تواند به این امر کمک کند.

سومین عامل مهم، توانایی حل مسائل و چالش‌های مشترک به صورت تعاملی است؛ زوجین باید یاد بگیرند که چگونه می‌توانند در رویارویی با مشکلات به جای سرزنش یکدیگر، با همکاری و هماهنگی به حل مسائل بپردازند و این موضوع شامل یادگیری مهارت‌های مذاکره و حل مسئله نیز می‌شود و با توجه به این نکته، زوجین می‌توانند به جای برخوردهای خصمانه، به دنبال راه‌حل‌های سازنده و مبتنی بر همکاری باشند.

حفظ فضای شخصی و زمانی برای هر فرد از جمله دیگر موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و زوجین باید از داشتن زمان و فضای خصوصی برای خود لذت ببرند و آن را به عنوان بخشی از یک رابطه سالم بپذیرند، این امر به تقویت استقلال و خودشناسی کمک می‌کند، همچنین تشویق به انجام فعالیت‌های فردی مانند ورزش، مطالعه و شرکت در کلاس‌های آموزشی می‌تواند این استقلال را تقویت کند.

احترام به تصمیمات و انتخاب‌های همدیگر از دیگر مسائلی است که زوجین باید به آن توجه داشته باشند، احترام گذاشتن به انتخاب‌ها و نظرات متفاوت باعث تقویت اعتماد و احترام متقابل می‌شود و زوجین باید یاد بگیرند که چگونه می‌توانند بدون قضاوت یا انتقاد، به تصمیمات یکدیگر احترام بگذارند و برگزاری جلسات منظم برای بررسی و ارزیابی تصمیمات گرفته شده و نتایج آن‌ها می‌تواند به بهبود این فرایند کمک کند.

حریمی از جنس استقلال برای زندگی مشترک

لزوم آموزش استقلال فکری به فرزندان در خانواده

شقایق درویشی، دکترای تخصصی روان‌شناسی و عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران با اشاره به لزوم استقرار فکری داشتن زوجین و با بیان اینکه دخالت و اظهارنظر سایر افراد درباره زندگی مشترک یکی از مشکلاتی است که برخی زوجین با آن مواجه می‌شوند، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در واقع دخالت کردن در زندگی مشترک یک زوج، از مهمترین معضلاتی است که ممکن است برخی افراد با آن مواجه شوند.

وی با اشاره به اینکه در بیشتر مواقع، به اشتراک گذاشتن مشکلات زندگی مشترک منجر به دخالت اطرافیان در زندگی زوجین می‌شود، می‌افزاید: افراد باید چهارچوبی برای رابطه خود مد نظر داشته باشند و سایر افراد و اطرافیان را از این چهارچوب بیرون نگه دارند، چراکه گاهی اوقات به صورت ناخواسته افراد دیگری در مشکلات آنها دخالت می‌کنند.

دکترای تخصصی روان‌شناسی و عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران با بیان اینکه والدین باید هنر مستقل بودن و داشتن استقلال فکری را به فرزندان خود بیاموزند، تصریح می‌کند: زمانی که فردی ازدواج می‌کند باید درباره بعضی موارد به صورت مستقل عمل کند و در صورتی که فردی قدرت تصمیم‌گیری به صورت مستقل را نداشته باشد، پس از ازدواج نیز به والدین خود وابسته است و این وابستگی می‌تواند مشکلات بسیاری پدید آورد.

مدیریت زندگی را خود برعهده بگیرید

درویشی با اشاره به اینکه بروز مشکل در هر رابطه امری طبیعی محسوب می‌شود، چراکه تفاوت سلیقه و فرهنگ همواره میان دو نفر قابل مشاهده است، اما افراد باید توجه داشته باشند که مشکلات و اسرار زندگی خود را با سایر افراد در میان نگذارند، ادامه می‌دهد: گاهی اوقات زوجین تصور می‌کنند مطرح کردن مشکلات زندگی با اطرافیان می‌تواند در رفع آنها کمک کننده باشد، اما این امر می‌تواند تأثیرات منفی بی‌شماری به همراه آورد.

وی با اشاره به اینکه از جمله علل دخالت سایر افراد در زندگی مشترک می‌توان به ثبات شخصیتی نداشتن زوجین اشاره کرد، می‌گوید: زمانی که فردی توانایی لازم برای مدیریت یک رابطه و زندگی مشترک را نداشته باشد، سایر افراد حتی به قصد خیرخواهانه ممکن است به جای وی شروع به تصمیم‌گیری کنند و این امر پیامدهای منفی بی‌شماری به همراه دارد.

دکترای تخصصی روان‌شناسی و عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران با تاکید بر لزوم مهارت‌افزایی زوجین پیش از ازدواج و کمک گرفتن از مشاوران متخصص این حوزه اضافه می‌کند: زوجین باید پیش از اینکه فرد دیگری زندگی آنها را مدیریت کند، خود مدیریت زندگی را بر عهده بگیرند و در رفع کردن مشکلات، صبورانه، عاقلانه و با مهارت رفتار کنند.

حریمی از جنس استقلال برای زندگی مشترک

استقلال فکری و نقش آن در زندگی مشترک

سمیه طاهری، روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه افرادی که از استقلال فکری برخوردار باشند، ابعاد مختلف یک موضوع را بررسی و سپس نتیجه‌گیری می‌کنند، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تقویت مهارت‌های زندگی از جمله مهارت حل مسئله و تصمیم‌گیری و داشتن استقلال فکری از جمله عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت زندگی مشترک زوجین به شمار می‌رود.

وی می‌افزاید: افراد برای رسیدن به استقلال فکری باید ثبات شخصیت داشته باشند و با مهارت‌افزایی بتوانند مدیریت امور زندگی را بر عهده بگیرند، همچنین افراد باید مد نظر داشته باشند که در تصمیم‌گیری می‌توان از نظر سایر افراد استفاده کرد، اما خود آنها باید ابعاد مختلف یک موضوع را بررسی و در نهایت تصمیم‌گیری کنند.

روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه مشکلات زندگی مشترک از مهم‌ترین اسرار میان زوجین به شمار می‌رود که تا حد امکان دیگر افراد نباید از این مشکلات باخبر باشد، تصریح می‌کند: زمانی که زوجین در مدیریت رابطه خود دچار مشکل باشند و این مشکلات را با سایر افراد و اطرافیان خود در میان بگذارند، آنها را به حریم امن زندگی خود وارد می‌کنند.

نبود استقلال فکری و رسیدن به سردرگمی

طاهری با بیان اینکه زوجین باید برای خود و زندگی مشترکی که دارند مرز و محدوده مشخص تعیین کنند تا اطرافیان متوجه باشند که نباید از مرزهای تعیین شده عبور و در زندگی شخصی آنها نفوذ کنند، ادامه می‌دهد: داشتن استقلال فکری موضوعی حائز اهمیت است که با آموختن مهارت‌های زندگی مشترک می‌توان آن را بهبود بخشید.

وی با بیان اینکه افراد دارای استقلال فکری اجازه ورود سایر افراد به حریم خصوصی خود را نمی‌دهند و حریم خود را برای سایر افراد مشخص می‌کنند، می‌گوید: گاهی اوقات ممکن است والدین از نداشتن توانایی مدیریت فرزند خود نگران باشند که این موضوع می‌تواند منجر به دخالت آنها در زندگی مشترک شود، از همین رو افراد باید ضمن افزایش مهارت‌های خود، به والدین نشان دهند که از عهده فعالیت‌ها و حل مشکلات برمی‌آیند.

روانشناس و مشاور خانواده با تاکید بر اینکه نداشتن استقلال فکری می‌تواند سردرگمی بسیاری هنگام تصمیم‌گیری به همراه داشته باشد، اضافه می‌کند: در صورتی که زوجینی از استقلال فکری برخوردار نباشند و اجازه دهند سایر افراد به زندگی مشترک آنها نفوذ کنند، صحبت‌های اطرافیان می‌تواند بر روابط آنها تأثیر منفی بگذارد و حتی به طلاق عاطفی منجر شود.

حریمی از جنس استقلال برای زندگی مشترک

به گزارش ایمنا، ایجاد تعادل بین وابستگی و استقلال نیز اهمیت بالایی دارد که این تعادل به زوجین کمک می‌کند تا بتوانند نیازهای عاطفی یکدیگر را برآورده کنند بدون اینکه استقلال فردی خود را از دست بدهند و این امر موجب پایداری و عمق بیشتر رابطه می‌شود، استفاده از مشاوره و راهنمایی متخصصان در صورت لزوم، می‌تواند به ایجاد این تعادل کمک کند.

در مسیر بهبود استقلال فکری، تشویق به یادگیری و رشد فردی نیز می‌تواند کمک کننده باشد، زوجین باید یکدیگر را به دنبال کردن علایق و اهداف شخصی تشویق کنند و این اقدام نه تنها به رشد فردی هر یک کمک می‌کند، بلکه رابطه را نیز پویا و پرانرژی نگه می‌دارد، زوجین می‌توانند با برنامه‌ریزی برای شرکت در دوره‌های آموزشی، به تقویت این جنبه از رابطه خود بپردازند.

زوجین در جریان زندگی مشترک خود باید به برقراری ارتباط مؤثر و صادقانه نیز توجه داشته باشند، زوجین باید با استفاده از ارتباطات باز و صادقانه، نیازها و احساسات خود را به یکدیگر منتقل کنند که این امر به درک بهتر و تقویت ارتباط کمک می‌کند و استقلال فکری را در رابطه زناشویی تحکیم می‌بخشد و با تمرین مهارت‌های ارتباطی و شرکت در دوره‌های مرتبط، می‌توان این جنبه را تقویت کرد.

کد خبر 821895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.