به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بعضی از مواد خوراکی و آبها حاوی نیتراتها و نیتریتها هستند. گاهی برای بهبود ماندگاری به غذاهایی مانند گوشتهای فرآوریشده نیتریت یا نیترات اضافه میشود. پیش از این مشخص شده بود که استفاده بیش از اندازه از نیتریتها یا نیتراتها خطر ابتلاء به برخی سرطانها را افزایش میدهد.
گروهی از پژوهشگران بهمنظور بررسی تأثیر مصرف زیاد نیتریتها بر احتمال بروز دیابت نوع دوم، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، بیش از ۱۰۰ هزار بزرگسال را بهطور متوسط ۷.۳ سال مورد ارزیابی قرار دادند. ۸۰ درصد افراد شرکتکننده در مطالعه را زنان تشکیل میدادند. در طول مطالعه ۹۶۹ مورد ابتلاء به دیابت نوع دوم تشخیص داده شد.
نتایج بررسیهای انجامگرفته نشان میدهد که مصرف نیتریت ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم را افزایش دهد. به گفته محققان، افزودنیهای نیتریت مانند نیتریت سدیم ممکن است در این زمینه تأثیرگذار باشد؛ به طوری که قرار گرفتن در معرض این مواد از طریق منابع غذایی و آب، خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم را به همراه دارد.
نتایج این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شده است.
نظر شما