به گزارش ایمنا، روز مادر یکی از تاریخهای مهم در تقویم ایرانیان است چرا که مادر دارایی ارزشمند هر انسانی است که پاکترین محبت، زیباترین نگاه و دلسوز ترین قلب را برای فرزندان خود دارد. در تقویم شمسی ایران روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) که نماد مادر نمونه و بهترین الگوی زنان در قامت دین مبین اسلام است به عنوان روز مادر و زن انتخاب شده است.
بیشتر بخوانید:
- اعمال شب و روز ولادت حضرت زهرا (س)
- متن ادبی ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) ۱۴۰۱
- متن تبریک روز مادر ۱۴۰۱
- متن ادبی تبریک روز زن ۱۴۰۱
- متن روز مادر و روز زن ۱۴۰۱
تاریخ روز مادر ۱۴۰۱
- تاریخ دقیق روز مادر در تقویم شمسی ۱۴۰۱ برابر با روز جمعه ۲۳ دی ماه است.
- تاریخ دقیق روز مادر در تقویم قمری هم زمان با روز جمعه ۲۰ جمادیالثانی سال ۱۴۴۴ است.
- تاریخ دقیق روز مادر در تقویم میلادی مصادف با روز جمعه ۱۳ ژانویه سال ۲۰۲۳ است.
روز زن چه تاریخی است؟
روز زن و روز مادر در تقویم رسمی ایران در یک روز گرامی داشته میشود. این روز مصادف با ولادت والامقامترین و برترین بانوی جهان، حضرت فاطمه زهرا (س) و برابر با ۲۰ جمادیالثانی است. بنابراین تاریخ روز زن در سال ۱۴۰۱ برابر با تاریخ روز مادر و روز جمعه ۲۳ دی ماه است.
تاریخ روز جهانی زن ۱۴۰۱
- تاریخ دقیق روز جهانی زن در تقویم شمسی برابر با روز چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ است.
- تاریخ دقیق روز جهانی زن در تقویم میلادی مصادف با روز چهارشنبه هشتم مارس ۲۰۲۳ است.
- تاریخ دقیق روز جهانی زن در تقویم قمری هم زمان با روز چهارشنبه ۱۵ شعبان ۱۴۴۴ است.
تولد حضرت فاطمه زهرا (س)
حضرت فاطمه زهرا (س) بیستم جمادیالثانی به دنیا آمد. در مورد سال تولد ایشان اختلاف نظرهایی وجود دارد، به طوری که در منابع تاریخی سال تولد ایشان را بین سالهای ۳۵ تا ۴۵ عامالفیل ذکر کردهاند. این تاریخ مصادف با پنج سال پیش از آغاز پیامبری حضرت محمّد (ص) تا پنج سال بعد از آغاز پیامبری ایشان (بعثت) است. بیشتر تاریخ نویسان اهل سنت از جمله طبری، ابن سعد، ابوالفرج اصفهانی، ابن اثیر، بَلاذُری و ابن اسحاق سال تولد حضرت فاطمه زهرا (س) را مصادف با سال بازسازی کعبه یا همان پنج سال قبل از بعثت (سال ۶۰۴ میلادی) میدانند که اگر این مطلب را درست فرض کنیم، سن ازدواج حضرت فاطمه (س) بالاتر از ۱۸ سال میشود و این امر در سرزمین حجاز در آن زمان غیر معمول بود. در اکثر منابع شیعه تاریخ ولادت ایشان پنج سال پس از بعثت پیامبر (ص) گفته شده است. برخی دیگر مثل یعقوبی و شیخ طوسی تاریخ ولادت حضرت زهرا (س) را مصادف با سال آغاز بعثت و برخی دیگر این تاریخ را هم زمان با سال معراج پیامبر اکرم (ص) روایت کردهاند، اما برای معراج پیامبر نیز تاریخ دقیقی ذکر نشده است.
علت نامگذاری روز زن و مادر
بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) جایگاه بسیار رفیعی در دین اسلام دارد، به همین علت روز ولادت این بانوی بزرگوار به نام روز زن و روز مادر نامگذاری شده است تا مادران و زنان این آب و خاک از وی درس فداکاری، ایمان، تقوا و مهربانی بیاموزند و ایشان را در زندگی سرلوحه خود قرار دهند و بتوانند در مسیر رشد و موفقیت خانواده، در کنار همسر خود به تربیت فرزندان بهتر بپردازند، چرا که تمام خصوصیاتی که باید یک زن و مادر نمونه از دیدگاه اسلام داشته باشد، حضرت فاطمه (س) داشت. همچنین با توجه به اینکه زنان و مادران در طول تاریخ ایران همیشه نقش اساسی، مهم و کارآمدی ایفا کردهاند، برای قدر دانی از جایگاه زنان این روز را به عنوان روز زن و روز مادر در تقویم نامگذاری کردهاند که نماد ایثار و از خود گذشتگی زنان و مادران است.
علت نامگذاری روز جهانی زنان
روز هشتم مارس سالروز اعتراض زنان کارگر فابریکه نساجی کتان در سال ۱۸۵۷ میلادی در شهر نیویورک آمریکا، به شرایط کاری سخت و غیر انسانی با دستمزد کم کارگران زن و مبارزه علیه بی عدالتی در زمینه حقوق زنان نسبت به حقوق مردان است. به همین علت این روز به عنوان روز جهانی زن انتخاب شد و سالانه میلیونها زن و مرد در سراسر جهان در روز هشتم مارس با ترتیب اجتماعات و گردهماییها برای انعکاس پیشرفتها و دستاوردهای به دست آمده و کنشهای شجاعانه و نیز عزم راسخ زنان، این روز را گرامی میدارند.
نظر شما