به گزارش ایمنا، حاج قاسم سلیمانی دومین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که با دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا و در یک حمله پهپادی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. در این حمله علاوه بر سردار سلیمانی، فرمانده حزب الله عراق (ابو مهدی المهندس)، قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و ده تن از سربازان عراقی نیز به شهادت رسیدند.
تاریخ شهادت سردار قاسم سلیمانی ۱۴۰۱
- تاریخ دقیق شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی مهندس در تقویم شمسی برابر با روز سه شنبه ۱۳ دی سال ۱۴۰۱ است.
- تاریخ دقیق شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در تقویم قمری مصادف با روز سه شنبه ۱۰ جمادیالثانی سال ۱۴۴۴ است.
تاریخ شهادت سردار سلیمانی به میلادی
تاریخ دقیق شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در تقویم میلادی هم زمان با روز سه شنبه ۳ ژانویه سال ۲۰۲۳ است.
زمان، مکان و ساعت شهادت سردار سلیمانی
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی معروف به سردار دلها، در ساعت ۰۱:۰۷ بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، در فرودگاه بغداد به درجه رفیع شهادت نائل شد.
سردار سلیمانی چگونه به شهادت رسید
سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، طی عملیات آذرخش کبود که به دستور مستقیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت ایالات متحده انجام شد، هنگامی که برای انجام دیدار با نخست وزیر عراق از فرودگاه بینالمللی بغداد خارج شد، مورد حمله تروریستی موشک پهپاد نظامی ارتش آمریکا قرار گرفت و به شهادت رسید.
تاریخ تولد سردار سلیمانی
حاج قاسم سلیمانی در بیستم اسفند سال ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی قنات ملک، واقع در شهرستان رابر از توابع کرمان چشم به جهان گشود.
اصالت پدر سردار سلیمانی
پدر سردار سلیمانی حسن نام داشت و اصالتاً لر بود. خانواده وی از طایفه سلیمانی یکی از شهرستانهای کرمان بودند.
همسر قاسم سلیمانی
انتشار خبر درگذشت همسر فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان، سردار غلامرضا سلیمانی و تشابه نام خانوادگی ایشان با سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس باعث شد تا برخی افراد به اشتباه خبر فوت همسر سردار قاسم سلیمانی را منتشر کنند.
روز شهادت سردار سلیمانی به چه روزی نامگذاری شد
۱۳ دی سالروز شهید شدن سپهبد حاج قاسم سلیمانی و یاران شهیدش با پیشنهاد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و با تصویب شورای فرهنگ عمومی و آرای اعضای حاضر در هفتصد و سی و هفتمین جلسه این شورا که صبح روز سهشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۸ برگزار شد، در تقویم کشور به نام «روز جهانی مقاومت - شهادت الگوی اخلاص و عمل سردار سپهبد قاسم سلیمانی به دست استکبار جهانی» نام گذاری شد و بیانگر نقش و جایگاه بینظیر آن شهید والامقام در فرماندهی جبهه مقاومت در عرصه جهانی است. هدف از نامگذاری این روز، پاسداشت مجاهدتهای خالصانه سردار حاج قاسم سلیمانی برای کشور و گرامی داشت یاد و خاطره وی است.
خلاصه زندگی نامه سردار سلیمانی
شهید قاسم سلیمانی پس از انقلاب اسلامی ایران، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و در طول جنگ ایران و عراق خدمات بسیاری انجام داد. وی در این جنگ، از فرماندهان عملیاتهای والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ بود. سردار سلیمانی از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۷۶ فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله را بر عهده داشت. سپهبد حاج قاسم سلیمانی از سال ۱۳۷۶ تا زمان مرگ به عنوان فرمانده در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکرد و در این مقام نقش مهمی در مقابله با داعش در عراق و سوریه داشت.
مدارج نظامی و نشانهای حاج قاسم سلیمانی
- دریافت درجه سرلشکری در سال ۱۳۸۹
- دریافت نشان ذوالفقار به عنوان عالیترین نشان نظامی ایران در سال ۱۳۹۷
- دریافت نشان فتح درجه یک و درجه دو
- دریافت نشان افتخاری فداکاری ارتش
بخشی از وصیت نامه سردار سلیمانی
بسمالله الرحمن الرحیم
شهادت میدهم به اصول دین
اشهد أن لا اله الا الله و اشهد أنّ محمداً رسول الله و اشهد أنّ امیرالمؤمنین علیبن ابیطالب و اولاده المعصومین اثنیعشر ائمّتنا و معصومیننا حجج الله.
شهادت میدهم که قیامت حق است، قرآن حق است، بهشت و جهنّم حق است، سوال و جواب حق است، معاد، عدل، امامت، نبوت حق است.
خدایا! تو را سپاس میگویم بهخاطر نعمتهایت.
خدایا! از کاروان دوستانم جاماندهام
خداوند، ای عزیز! من سالها است از کاروانی بهجا ماندهام و پیوسته کسانی را بهسوی آن روانه میکنم، اما خود جا ماندهام، اما تو خود میدانی هرگز نتوانستم آنها را از یاد ببرم. پیوسته یاد آنها، نام آنها، نه در ذهنم بلکه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه یاد شدند.
خطاب به خانواده شهدا...
فرزندانم، دختران و پسرانم، فرزندان شهدا، پدران و مادران باقیمانده از شهدا، ای چراغهای فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار شهدا! در این عالم، صوتی که روزانه من میشنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش میداد و بزرگترین پشتوانه معنوی خود میدانستم، صدای فرزندان شهدا بود که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم؛ صدای پدر و مادر شهدا بود که وجود مادر و پدرم را در وجودشان احساس میکردم. عزیزانم! تا پیشکسوتان این ملتید، قدر خودتان را بدانید. شهیدتان را در خودتان جلوهگر کنید، بهطوری که هر کس شما را میبیند، پدر شهید یا فرزند شهید را، بعینه خوِد شهید را احساس کند، با همان معنویت، صلابت و خصوصیت.
نظر شما