به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، عسل دارای بسیاری از مولکولهای زیستفعال ازجمله پلیفنولها، فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است که دارای مجموعهای از خواص دارویی از جمله اثر آنتیبیوتیکی، اثر ضدسرطانی، اثر ضدچاقی و محافظت در برابر آسیب رادیکالهای آزاد و کاهش التهاب هستند. گروهی از محققان دانشگاه تورنتو کانادا به منظور بررسی تأثیر مصرف عسل بر کاهش قند خون و کلسترول، ۱۸ آزمایش تغذیه کنترل شده با ۱۱۰۵ فرد تقریباً سالم را تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد عسل گلوکز خون ناشتا، کلسترول کل و کلسترول بد (LDL) و نشانگر بیماری کبد چرب را کاهش میدهد. با وجود اینکه انواع قندها خطرات مربوط به متابولیک قلبی را افزایش میدهد و عسل نیز ۸۰ درصد قند دارد، محققان دریافتند که عسل ممکن است در دستهبندی خاص خود قرار بگیرد و به عنوان یک غذای سالم مورد توجه باشد.
به گفته پژوهشگران، عسل خام بیشترین فواید متابولیک قلبی را به همراه دارد و برخلاف بیشتر شیرینکنندهها قدرت شیرینکنندگی عسل فقط از قندهای معمولی مانند فروکتوز و گلوکز ناشی نمیشود. عسل خام دارای مجموعهای از مواد مغذی از جمله بسیاری از آنتیاکسیدانها است که ممکن است با پاستوریزه شدن مقدار آنها کاهش پیدا کند.
نظر شما